Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
1 Ekim 2013 Salı - 17:31

Otomobil fiyatına yerli uçak

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, İzmir'in Menemen ilçesinde kurulacak THK Üniversitesi'ne bağlı Havacılık Yüksekokulu binasını incelemek üzere geldiği İzmir'de, açıklamalarda bulundu.

Otomobil fiyatına yerli uçak

THK'nın yatırım projeleri hakkında bilgi veren Yıldırım, uçak üretimi için birkaç yıldır devam eden Hafif Spor Uçak Tasarım ve Üretimi Projesi kapsamında son aşamaya gelindiğini, Ankara'daki fabrika inşaatının ekim ayında biteceğini, fabrikada ilk etapta 2 kişilik eğitim uçaklarının üretimine başlanacağını söyledi.

Uçak parçalarının tedariki için uzun süredir çalışma yaptıklarını, Türkiye'nin bu konuda büyük bir potansiyele sahip olduğunu fark ettiklerini anlatan Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Ortaya çıkacak olan eser bir anlamda tüm Türkiye'nin ortak üretimi olacak. Kalıplar Marmara Bölgesi'nden, jantlar Ege'den, lastikler ve gövde İç Anadolu'dan gelecek. Yüzde 100'e yakın bir yerlilik oranı olacak. Biz hemen hemen hiç parça üretmeyeceğiz. THK Üniversitesi'nden bilim adamlarının çok önemli katkısıyla ülkemizin gurur duyacağı bir eseri ortaya koyacağız. Parça siparişleri verildi. Üretimler devam ediyor. Üretim tesisinde sadece parçaların sistem entegrasyonunu yapacağız. 2014 yılı ilk aylarında test faaliyetlerine başlayacağız, yaz aylarında da uçağımızı uçuracağız. Başlangıçta 2 kişilik bir uçak olacak. Yıllık 500'den aşağı bir üretim olmayacak. 4 kişilik ve 20 kişilik uçaklar için de çalışma başlattık. Devamında bu modeller gelecek."

Uçakların sadece eğitim amaçlı olmayacağına, bireysel kullanıma da imkan tanıyacağına işaret eden Yıldırım, dünyada bireysel ya da ailevi ihtiyaçlar için uçak sahipliğinin hızla arttığını, gelir seviyesini hızla artıran Türkiye'nin de bu konuda potansiyel bir pazar olduğunu belirtti.

ABD'de, üretecekleri uçaklarla aynı sınıfta yer alan 165 bin, Almanya'da ise sadece Münih'te 3 bin 500 uçağın bulunduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye'de ise bu sayının 30'u geçmediğini dile getirdi.

Üretecekleri uçakların Türkiye'de hızlı ulaşım konusunda yeni bir konsept yaratacağına inandıklarını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanıyorum ki herkes bu uçaklara sahip olmak isteyecek. Özellikle gün içinde kent değiştirmek durumunda kalan iş insanları için pratik bir çözüm yaratacak. Dünyada bu uçaklar artık iş dünyasının yanında ailelere de hizmet verir duruma gelmiş. Bizim avantajımız Türkiye'de işçiliğin rakip ülkelere göre daha düşük maliyetli olması ve tedarikin yurt içinden sağlanması. Sanayi altyapımız gerçekten çok iyi. Dolayısıyla üreteceğimiz uçağın maliyeti orta sınıf lüks bir otomobilden daha ucuz olacak. 2 kişilik uçaklara şimdiden sipariş aldık. İlk siparişler iş dünyasından. Türkiye'de havacılık sevdası olan çok insan var. Yılda en az 500 uçak satacağımızı düşünüyoruz. Uçuş okullarımızda 4 aylık eğitim alan herkes bu uçakları kullanabilecek."

THK'nın Sağlık Bakanlığı'na hizmet veren 11 ambulans helikopterinin bulunduğunu, ülke genelinde önemli bir eksiği dolduran bu araçlara yeni dönemde gece görüşlü 6 helikopter daha alacaklarını anlatan Yıldırım, "Mevcut helikopterlerin gece uçamaması nedeniyle özellikle organ nakillerinde üzücü olaylar yaşanıyordu. Bu sorunu çözeceğiz" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile geliştirdikleri insansız hava aracı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Yıldırım, yüz tanıma özelliğine sahip araçların terörle mücadeleye önemli katkı sağlayacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

 
Bunalıma giren şahıs ölmek istedi
 
‘Anadolu 500’ açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakın ABD memura maaş veremeyecek durumda
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik ...
Dİyarbakır'da dev operasyon: çok sayıda eve baskın
Diyarbakır'da düzenlenen norko-terör operasyonunda, çok sayıda eve baskın düzenlendi.
İşte paketin ayrıntıları...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketini açıkladı.
 
Hırsızlık için girdi, tövbe etti; çünkü...
İnsanı insan yapan yol...
Gezicilerin eli sapanlı teyzesi iş başında!
Taksim Gezi Parkı olayları sırasında polise sapanla taş atmasıyla tanınan ...
Nefesler tutuldu, geri sayım başladı
Başbakan Tayyip Erdoğan, 11 yıllık bir çalışmanın ürünü olan "Demokratikleşme ...
 
‘Dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız’
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin 2023 hedefine ilişkin, 'Dünyanın ...
'Bu Müslümanlıksa ben müslüman değilim'
Alparslan Üniversitesi'nin davetlisi olarak Muş'a gelen Anayasa Mahkemesi ...
Bedelsiz arsa tahsisi
Erzurum Cazibe Merkezi...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva