Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>TÜRKÄ°YE
1 Ekim 2013 Salı - 14:19

Bakın ABD memura maaş veremeyecek durumda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreninde konuştu.

Bakın ABD memura maaş veremeyecek durumda

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:
REFORMLAR GELDİKÇE YATIRIM GELDİ
- (Demokratikleşme Paketi) EPaket, ekonomide de Türkiye'nin önünde yeni bir ufuk açılmasını sağlayacaktır. Zira demokrasi, ekonomi ile at başıdır. Biri ileri diğeri geri olmaz. O zaman Türkiye'yi çökertirsiniz. 11 yıldır buna gayret ettik ve başardık. Türkiye'de demokrasi güç kazandıkça ekonomi güç kazanıyor. Demokratik reformlar geldikçe Türkiye'ye yatırım geldi. Demokrasinin standartları yükseldikçe ekonomi büyüdü, üretim, yatırım, istihdam kat be kat artış kaydetti. Demokrasi güç kaybettikçe, kesintiye uğradıkça, istikrar ve güven ortamı kaybolunca ekonomi güç kaybetti, ekonomi daraldı. Üretim, yatırım, istihdam, ihracat yerinde saydı ya da geriledi. Bizde ekonomide bir kaide vardır; civaya benzetilir. Civa kendisi için uygun zemine hareket eder. Bir de bizim atalarımızın güzel bir sözü var; dere yatağında akar. Ekonomide de durum budur.
EKONOMİ - DEMOKRASİ İLİKİSİ
- Ekonomi ve demokrasinin birbirini motive eden, birbirini besleyen ve birbirinden doğrudan etkilenen iki alan. Birindeki aksaklık diğerini etkiler. Birindeki gerileme diğerini geriletir. Birindeki büyüme diğerini de büyütür. İşte bu anlayışla demokrasiden asla taviz vermedik. Demokrasinin standartlarını daha ileri seviyelere taşıdık. Bu sayede ekonomiyi de böyle sağlam ve güvenilir bir zemin de 11 yıl içinde 3 kattan fazla büyüttük. Şimdi dün açıkladığımız paket de Türkiye ekonominin daha da büyümesine imkan teşkil edecek. Ekonominin üzerinde ilerlediği zemini çok daha güçlendirecek. Türkiye'nin güçlenen demokrasisi dışarıda da ilgiyle, takdirle izleniyor. Türkiyeli işadamlarının, firmaların yurt dışındaki işlerini de mutlaka olumlu etkileyecektir.
2023 HEDEFLERİ
- 2023 hedeflerine ilerlerken bizim hem demokrasiyi hem huzuru, güvenliği, istikrarı, kardeşliği çok daha pekiştirmemiz gerekiyor. Demokrasi ekonominin de sosyal hayatın da bir mecrasıdır. Yani nehirler gibidir. Ekonominin ve sosyal hayatın akıp gittiği yataktır. Su çoğalırsa nehir yatağı dar gelir, sel baskınları olur. Ekonomik ve sosyal vizyon demokrasinin standartları ile buluşamazsa orada da taşkın olur. Bizim güçlü bir ekonomi, güçlü bir sosyal dayanışma için en geniş manada demokrasiye, demokratik standartlara ihtiyacımız var. 2023 hedeflerini böyle paralel bir ilerleme ile yakalayacağız. Ekonomi ve demokrasiyi birlikte büyüteceğiz.
MUHALEFETİN TUTUMU
- Bakınız dün demokratikleşme paketini açıklarken muhalefetin tutumu hakkında bazı öngörülerimiz oldu. 11 yılın verdiği tecrübe kolay değil. Siyasette de 40 yılın verdiği tecrübe. Artık muhalefetin nerede ne diyeceğini, neye nasıl kulp takacağını, nasıl eleştireceğini az çok ezberledik. Nitekim muhalefet temsilcileri tam da tahmin ettiğimiz gibi pakete kulp takmaya, eleştirmeye, paket üzerinden o bildik korku senaryolarını tekrar etmeye başladılar.
BENZERİ DÜNYADA YOK
- Dünyanın hiçbir yerinde yenilikleri eleştiren, yeniliklerin karşısında duran bir muhalefet yoktur. Normal olan muhalefetin reform iradesi ortaya koyması, iktidarın bunu frenlemesidir. Bizde iktidar sürekli reform iradesi ortaya koyarken sürekli frene basan, engel çıkaran, hendek kazan bir muhalefet var. Dün ve bugün paketle ilgili söylenenleri alt alta koyun, 11 yıl boyunca her yenilik karşısında söylediklerinden tek bir fark bile bulamazsınız. Kendilerini yeni kelimeler, yeni cümleler, yeni argümanlar bulmaya bile zahmet etmiyorlar.
27 MAYIS ARŞİVLERİ
- Milli Kütüphane'den 27 Mayıs'ın gazete arşivlerini çıkarttım. Eski gazetelere bakayım dedim. İnanır mısınız bugün atılan başlıklar neyse 27 Mayıs'ta da o başlıklar atılmış. Bir musibet bin nasihatten evladır derler ama bizim muhalefet onca yenilgiye, yanılgıya, hezimete rağmen nasihat almamakta, kendisini değiştirmemekte ısrar ediyor. Er veya geç millet bu muhalefet partilerini değiştirecek, değişime zorlayacaktır. Türkiye'nin standartları o zaman çok daha ileri gidecektir.
PAKETLE İLGİLİ SENARYOLAR ASILSIZ
Paketle ilgili ortaya konulan senaryoların tamamı asılsızdır. Üretilen korku senaryolarının tamamı içi boş iddialardır. Yapılan eleştiriler, laf olsun kabilinden, 'biz de bir şey söyledik' kabilinden, adet yerini bulsun kabilinden eleştiri seviyesini maalesef geçemiyor. Türkiye'nin hiçbir başarısıyla sevinemeyen, hiçbir gururu paylaşamayan, baştan aşağı kötümserlik hastalığına tutulmuş bir muhalefet, ne yazık ki demokratikleşmede atılan adımlar karşısında da milletin sevincini, gururunu paylaşamıyor.
ABD MEMURLARI MAAŞ ALAMAYACAK DURUMDA
- Bakıyoruz, ABD memurları maaş alamayacak durumda. Ama biz memuruna, işçisine maaş ödeyemeyen bir hükümet olmadık. Milletimiz neyi hak ediyorsa, biz onu yapacağız, mücadelesini vereceğiz.

 
Bu gençler huzur ve güven veriyor
 
İlmi olanın ameli de olmalı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dİyarbakır'da dev operasyon: çok sayıda eve baskın
Diyarbakır'da düzenlenen norko-terör operasyonunda, çok sayıda eve baskın düzenlendi.
İşte paketin ayrıntıları...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketini açıkladı.
Hırsızlık için girdi, tövbe etti; çünkü...
İnsanı insan yapan yol...
 
Gezicilerin eli sapanlı teyzesi iş başında!
Taksim Gezi Parkı olayları sırasında polise sapanla taş atmasıyla tanınan ...
Nefesler tutuldu, geri sayım başladı
Başbakan Tayyip Erdoğan, 11 yıllık bir çalışmanın ürünü olan "Demokratikleşme ...
‘Dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız’
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin 2023 hedefine ilişkin, 'Dünyanın ...
 
'Bu Müslümanlıksa ben müslüman değilim'
Alparslan Üniversitesi'nin davetlisi olarak Muş'a gelen Anayasa Mahkemesi ...
Bedelsiz arsa tahsisi
Erzurum Cazibe Merkezi...
Sınırlar değişiyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva