Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
28 Eylül 2013 Cumartesi - 12:42

‘Dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin 2023 hedefine ilişkin, 'Dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız. 10 ülkeden biri nasıl olacak denildiğinde hiç şüphesiz, bilgiye, bilgi üretimine, bilgi teknolojisine daha fazla ağırlık verilmesi gerekir' dedi.

‘Dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin 2023 hedefine ilişkin, ''Dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız. 10 ülkeden biri nasıl olacak denildiğinde hiç şüphesiz, bilgiye, bilgi üretimine, bilgi teknolojisine daha fazla ağırlık verilmesi gerekir'' dedi.
TBMM Başkanı Çiçek, Ankara Mobilyacılar-Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 'Meslekte 45 Yılı Dolduran Ustalara Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmaya, esnafın Ahilik Haftası ve Bayramını kutlayarak başladı. 'Çok şikayet eden, az takdir eden bir toplum' haline gelindiğini söyleyen Çiçek, bu toplantının kadirşinaslık örneği olduğuna dikkat çekti.
Kişilerin takdir ve teşvik edilmeleri durumunda, yaptıkları işin de bereketli olacağını vurgulayan Çiçek, ''Meslekte 40 yıldır hizmet vermiş, üretim yapmış, hepimizin mutluluğuna katkı sağlamış bu insanlara teşekkür borcumuz var'' diye konuştu.
Ustalara, ''41 kere maşallah'' diyen Meclis Başkanı Çiçek, daha uzun yıllar mesleğe katkı sağlayacaklarına inandığını belirtti.
Cemil Çiçek, Türkiye'nin, genç nüfusa sahip ülkeler arasında yer aldığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“'Bu genç nüfus, aslında bu ülkenin en önemli imkanıdır. En önemli zenginlik kaynağıdır. Bizim Arabistan gibi petrolümüz yok. Katar gibi gazımız yok. Filanca ülke gibi Allah vermiş yerin altından, üstünden çıkarsa ona göre hayat tarzı. Bu türlü imkanlar yok. İyi ki de yok. Çünkü olanların hepsinin de başı dertte. Bunu da görüyoruz. Nerede petrol varsa gaz varsa dert var. Ama nerede akıl varsa ve iyiye kullanılıyorsa orada mutluluk var, refah ve huzur var. Onun için genç nüfus Türkiye için önemli bir imkan. Bu insanları iyi yetiştirebilirsek, iyi eğitebilirsek, iyi sanatkar yapabilirsek, kaliteli üretim yapar hale getirirsek bu ülkemizin en büyük zenginliğidir ve öyle de olacaktır.”
Meclis Başkanı Çiçek, Türkiye'nin üretime dayalı kalkınması gerektiğini ifade ederek, “Neden üretime dayalı? Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz. Dışarıdan gelen yardımlarla, hibelerle Türkiye'nin bir yere varabilmesi mümkün değil. Mutlaka kendisinin çalışması, gayret etmesi, ortaya üretim koyması gerekir. Bu manada da en evvel üreteceği şey bilgidir. Bu çok önemlidir. Biz halen mobilyacılık sektörü de dahil, kullandığımız alet edavatın önemli bir kısmını dışarıdan alıyoruz. Bir toplum ki bilgiyi üretmezse, başkasının ürettiği bilgi ile kendi varlığını sürdürmeye çalışıyorsa o ülkeler ikinci lig ülkelerdir. Hayatta birinci lige çıkamazlar” şeklinde konuştu.
Türkiye'nin 2023 hedefini hatırlatan Çiçek, ''Dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız. 10 ülkeden biri nasıl olacak denildiğinde hiç şüphesiz, bilgiye, bilgi üretimine, bilgi teknolojisine daha fazla ağırlık verilmesi gerekir. İkincisi, ürettiği malı kaliteli üretecek. Cumartesi günü aldığın, pazartesi günü kırılıp dökülen dönemi geride kaldı. Eğer kaliteli mal üretmezseniz, bir defa satış yaparsınız, ondan sonra bir daha kimse kapınızı çalmaz. Çünkü hiçbir malı dünyada sadece biz üretiyor değiliz. Aynı malı dünyada birçok ülke üretiyor. İnsanlar da hem kaliteye önem veriyor, hem de fiyata. Onun için de en son teknolojiyi, en son bilgiyi kullanıyor” diye konuştu.
Çiçek, Türkiye'nin büyümek için yatırım yapmak zorunda olduğunu vurgulayarak “Yatırım yapmak içinse tasarruf yapması lazım. Biz bir israf toplumuyuz. İnancımız israfı yasaklar. 'Irmaktan su alırken bile suyu tasarruflu kullan' der. 3 lamba yanıyorsa birini söndür, der. Yiyin, için, israf etmeyin, der. Bugün Cuma günü. Sanki dinimiz bunların aksini telkin ediyormuş gibi, dinimizde bunların aksi varmış gibi savurgan bir israf toplumuyuz. Öyle olduğu için ki zaman zaman devletin çarkını kendi imkanlarımızla değil dışarıdan aldığımız borçlarla ödüyoruz. Ondan sonra da o niye olmuyor, bu niye olmuyor, şu niye olmuyor diye hep beraber sızlanıp duruyoruz” ifadesini kullandı.
Başkan Çiçek şöyle devam etti:
“Ama Türkiye'ye geldiğimizde bunca çabaya, gayret, bunca telkin, vaaz-ı nasihat, en fazla tasarruf yaptığımız dönem her 100 liranın 14 lirasıdır. 86 lirasını har vurup, harman savuruyoruz. Böyle olunca da açık meydana geliyor. Hem kişisel bütçelerimiz de açık meydana geliyor. Kredi kartları faciası buradan doğuyor. Ondan sonra kredi kartları ile ilgili bir sürü dram başlıyor. Öbür taraftan, herkes kendi iş yerinden baksın, kendi çevresinden baksın. Aile hayatından devlet hayatına varıncaya kadar büyük bir savurganlık ve israf içerisindeyiz. Bunu parasal maliyeti de her 100 liradan 14 lira tasarruf edilmesidir. 14 lirayı tasarruf ederseniz yapacağınız yatırım da ancak bu kadar olur. İşsize iş bulmak zorlaşır, yol yapımı zorlaşır, sağlık hizmeti vermek zorlaşır.”
İşçilerin el emeği, göz nuru ile taştan ekmeğini çıkarmaya çalıştıklarını belirten Çiçek, ihracata dönük üretimi artırarak, kaliteye ve günün şartlarına uygun üretim yapmaları tavsiyesinde bulundu.
Ankara Mobilyacılar-Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Çiçek'e, üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan tablo hediye etti. Çiçek de meslekte 45 yılını dolduran ustalara plaketleri verdi.

 
Yetenek Avcıları Doğu’da
 
52 bin paket sigara ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bu Müslümanlıksa ben müslüman değilim'
Alparslan Üniversitesi'nin davetlisi olarak Muş'a gelen Anayasa Mahkemesi ...
Bedelsiz arsa tahsisi
Erzurum Cazibe Merkezi...
Sınırlar değişiyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında ...
 
İşte yüz karalarına kesilen ceza!
Böyle ceza mı olur?
Bakanlık'tan Türkiye'yi uçuracak eylem planı
Bir rüya gerçek olacak
Neymiş efendim, tesettürlüymüş!
Erzurum'un Aşkale İlçesi'nden geçen cuma günü eş durumu nedeniyle Küçükköy ...
 
4 Bakanlıktan büyük müjde
Çocuk teşviği kapsamında, doğum yapan memurlar için yarım gün çalışma ...
‘Menderes asla unutulmayacak’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Dünyayı da evreni de ayağa kaldırırız
Davutoğlu, "Sayın Loğoğlu'na, sınır ihlali yapan Suriye helikopterini ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva