Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>EKONOMÄ°
5 Mart 2012 Pazartesi - 13:01

Atateknokenti değerlendiremiyoruz

2009’da fiilen faaliyete geçen Atateknokent’in doluluk oranı yüzde 55’lerde.

Atateknokenti değerlendiremiyoruz

2009’da fiilen faaliyete geçen Atateknokent’in doluluk oranı yüzde 55’lerde. Bünyesinde 31 firma bulunduran atateknokentte personel sayısı 104. Tamamlanmış proje sayısı 44, Devam eden proje sayısı ise 38 olarak görülüyor. Teknokent bünyesinde Akademisyenlerce 5 firma kuruldu. 5 firmayla da ortaklık yapıldı.
İhsan KUMRU
Atateknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Orhan Erdoğan, teknokent bünyesindeki firmalara sağlanan imkanlardan bahsetti. Erdoğan, Bölge ve ulusal ekonomiye destek olmak amacıyla faaliyete geçen Atateknokent’in amacı doğrultusunda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.
TOPLAM İHRACAT
Kuruluş tarihinden 2011 yılsonuna kadar toplam ihracat miktarı 1 milyon 500.bin dolar olurken, yine kuruluşundan 2011 yılsonuna kadar ithalat miktarı da 270 bin dolar şeklinde gözüktü
YURT İÇİ SATIŞ MİKTARI
Kuruluş tarihinden 2011 yıl sonuna kadar yurt içi satış miktarı toplam 52 milyon 345 bin 931 TL olarak kayıtlarda yer alırken, Kuruluş esnasında bakanlıktan alınan destek, hibe miktarı ise 9 milyon 859 bin 700 TL şeklinde.
SAĞLANAN İMKANLAR
Atateknokent bünyesinde 31 firmanın Nanoteknoloji, Biyoteknoloji, Yazılım-Bilişim, İnşaat, Tarım gibi birçok alanda faaliyette olduğunu dile getiren Atateknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Orhan Erdoğan, Teknokent bünyesindeki firmalara sağlanılan imkanları şöyle sıraladı: “Atateknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalar, yazılım ve Ar-Ge çalışmaları sonucu elde ettiği kazançlarından, 31.12.2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaftırlar. Bu bölgede faaliyet gösteren firmalar çalıştırdıkları Ar-Ge ve Destek personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri, 31.12.2023 yılına kadar her türlü vergiden muaftır.  Firmalar ürettikleri ve sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, sektörel, internet, mobil askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki teslim ve hizmetleri katma değer vergisinden muaftır. Firmalara çalıştırdıkları personelin sigorta primlerinin işveren hissesinden %50’sine indirim imkânı sağlanmaktadır. Firmalarla ortak proje yürüten, danışman olan, kendi firmasını kurup Ar-Ge çalışmaları yapan veya projelerde Ar-Ge personeli olarak çalışan akademik personel döner sermayeden muaftır ve ücretleri de gelir vergisinden muaftır. Atateknokent olarak firmalara çalışabilecekleri nitelikli ofis imkânları sunuyoruz. Bu ofislerde internetten TV yayınına kadar birçok imkân mevcuttur. Atateknokent bünyesinde bulunan firmalar, kendi personellerinin takibini yapabilmeleri için parmak izi okuyuculu personel takip sistemi bulunmaktadır. Atateknokent ilk kuruluş aşamasında olan firmalardan 6 ay kira ve ortak gider masrafları alınmadan destek sağlanmaktadır. Ayrıca 6 aydan sonra da yine ikinci altı aylık dilimde kira ve ortak giderlerin masraflarından %50’sini almamaktadır. Aatateknokent yeni kurulan veya gelişmekte olan firmalara hazır ofis imkanı sunarak onların gelişimlerine destek olmaktadır. Atateknokent 7/24 aktif kamera sistemi ile firmalara maksimum güvenlik sağlamaktadır. Atateknokent bünyesinde bulunan firmalar, Atatürk Üniversitesinin sağladığı Ar-Ge ortamından faydalanabilmektedir. Laboratuar imkânları, bilgi birikimi ve alt yapı olanakları, bir arada çalıştıkları için firmalar arası işbirliği imkânı gibi birçok imkânlar mevcuttur. Firmalara Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile bilimsel işbirliği imkânı doğmaktadır. Böylece yeni ürün geliştirme ve mevcut olanlarında uluslar arası rekabete elverişli ürün geliştirmek mümkün olacaktır.”
38 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR
Atateknokent bünyesinde 31 firmanın fiilen çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Erdoğan, Bu firmaların faaliyetlerine, Nanoteknoloji, Biyoteknoloji, Yazılım-Bilişim, İnşaat, Tarım gibi birçok alanda devam ettiğini söyledi. Erdoğan, “Firmalarımız tarafından 38 adet Proje üzerinde çalışılmaktadır.” dedi
FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARIN SEKTÖREL DAĞILIMI
Bilgisayar ve İletişim Teknolojileri: 1, Yazılım: 17, Hayvancılık: 1, İlaç 1, İnşaat: 3, Kimya: 1, Kozmetik ve Temizlik Ürünleri: 1, Tarım: 1, Telekomünikasyon: 2, Elektronik: 3
KURULUŞ AMACI
Atateknokent Atatürk Üniversitesi bünyesinde, 5 Mart 2005 tarihinde 25746 sayılı resmi gazetede yayımlanarak kuruldu. 01.01.2009 tarihinde Üniversite-Sanayi işbirliğini sağlamak, Ar-Ge ve bilimsel verilerin pratiğe aktarılmasına öncülük etmek, bölge ve Ulusal ekonomiye destek olmak amacıyla fiilen faaliyete geçti.

 
4+4+4 Eğitimde çıtayı yükseltir
 
Halkı uyarmak esnafa kaldı..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü Projesine MÜSİAD desteği
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan ...
Akdağ ekonomiyi değerlendirdi
Sağlık Bakanı Akdağ, Gana ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin çok ...
Ganalı Bakandan Akdağ'a övgü
Gana Gıda ve Tarım Bakanı Ahwoi, "Erzurum ufkumuzu açtı. Sağlık hizmetlerinde ...
 
Ticari ilişkiler masaya yatırıldı
İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz şehrine konuk olan Erzurum heyeti, Tebriz ...
Güvenli'den vergi tahsilatı övgüsü
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası kutlamaları ...
Erzurum özel şehir
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk i, “Erzurum artık Türkiye’nin ilklerini ...
 
Mevlana Vadisi Projesi uygulamada
Toplam 2 milyon 200 bin liralık bütçeye sahip projeyle Çat Yolu’nu Yenişehir’e ...
Lojistik Köye siyasi destek
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve İl Başkanı Murat ...
Tur Operatörleri KUDAKA’da
Kış Turizmi Tur Operatörleri Bayburt’ta Buluştu
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva