Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda 20. dönem
MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda 20. dönem
Dal: 'Bizim için ahde vefa önemli'
Dal: 'Bizim için ahde vefa önemli'
ASHB’den yeni bir ilk
ASHB’den yeni bir ilk
Erdoğan: ‘TDT’yi güçlendirmeyi sürdüreceğiz’
Erdoğan: ‘TDT’yi güçlendirmeyi sürdüreceğiz’
Hacımüftüoğlu ATAUNİ'nin önceliklerini paylaştı
Hacımüftüoğlu ATAUNİ'nin önceliklerini paylaştı
HABERLER>EKONOMÄ°
2 Mart 2012 Cuma - 11:43

Ticari ilişkiler masaya yatırıldı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz şehrine konuk olan Erzurum heyeti, Tebriz Belediyesi Meclis salonunda Tebriz Belediye Başkanı Ali Rıza Novin...

Ticari ilişkiler masaya yatırıldı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz şehrine konuk olan Erzurum heyeti, Tebriz Belediyesi Meclis salonunda Tebriz Belediye Başkanı Ali Rıza Novin ve Tebrizli iş adamlarıyla bir araya geldi. Meclis salonunda yapılan toplantıda, Tebriz ve Erzurum’a yapılacak yatırımlar masaya yatırıldı.
Mahmut AKDAĞ
Tebriz Belediye Başkanı Ali Rıza Novin, iki kardeş şehir ve ülkenin ekonomik ve kültürel ilişkilerini geliştirmesinin gerektiğini ifade etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu da Erzurum’un potansiyellerinden bahsederek, İranlıları Erzurum’a kayağa davet etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın ile çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisi, iş adamı ve basın mensubu Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Novin’in davetlisi olarak Tebriz’e gitti. Tebriz Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu’nda misafir heyeti kabul eden Ali Rıza Novin, Türkiye ve İran’ın kardeş iki ülke olduğunu belirtti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Tebriz’in ‘Kardeş şehir’ protokolü imzaladığını dile getiren Novin, her iki şehir arasındaki kültürel ve dostluk ilişkilerinin asırlar öncesine dayandığını ifade etti.  Erzurumlu işadamlarını Tebriz’e yatırım yapmaya davet eden Novin,”Tebriz’de 800’den fazla fabrika var. Erzurumlu iş adamlarını Tebriz’e yatırım yapmaya çağırıyorum. Enerji ucuz, iş gücü ucuz, çeşitli teşviklerimiz de var.  Kültürel, ticari işbirliğimizi arttırmak için siz kardeşlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
UÇAK SEFERLERİ BİRANÖNCE BAŞLAMALI
Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası ile Maden Odası Başkanı Rahim Sadıkyan, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde bine yakın İranlı öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Sadıkyan, Erzurum’da ortak banka bulunmadığı için çocuklarına İstanbul üzerinden para havale ettiklerini dile getirdi.  Sadıkyan, öğrencilerin parasızlıktan şikayetçi olduğunu ve bunun da eğitim hayatlarını olumsuz etkilendiğine işaret ederek,”Torunlarımıza para gönderemiyoruz. Torunlarımız ortak bir banka şubemiz olmadığı için Erzurum’da parasız kalıyor. Derslerinde ise bu nedenle başarısız olabiliyorlar.” Şeklinde konuştu. Tebriz- Erzurum arasında uçak seferlerinin konulması halinde her iki şehir arasındaki ekonomik kültürel ilişkilerin ivme kazanacağına değinen Sadıkyan,”Tebriz Erzurum arasındaki yolculuk yorucu. Bu nedenle iki şehir arasında uçak seferleri başlarsa ticari ilişkilerimiz canlılık kazanır. “ diye konuştu.
İLİŞKİLER DAHA İLERİ GÖTÜRÜLMELİ
Tebriz Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Şerhan Debiri, Erzurum’un kendileri için özel bir yeri olduğunu dile getirdi. Debiri, Erzurum ile Tebriz’in sosyo- kültürel yönden birbirlerine çok benzediğini ifade etti. Meclis Başkanı Debiri,”Erzurum ile gönül  yakınlığımız var . İki kardeş şehrin ticari ilişkilerini  sürdürmesi için yönetici kademesinin hassasiyetlerini devam ettirmesi gerekiyor. Tebriz ve Erzurum mevcut ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerini daha ileriye götürmesi gerekmektedir. Bunun içinde hepimize büyük görev düşüyor”.
ERZURUM SAĞLIK VE KIŞ SPORLARININ MERKEZİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Eyüp Tavlaşoğlu Erzurum’un bölgenin sağlık sektörü açısından gelişmiş bir ili olduğunu anlattı. Çevre ülkelerden Erzurum’a sağlık turizmi kapsamında her yıl çok sayıda kişinin geldiğine vurgu yapan Başkan Vekili Tavlaşoğlu,”Türk hekimler başta organ nakli olmak üzere başarılı operasyonlara imza atıyor. İlimize çevre ülkelerden organ nakli ve tedavi amaçlı çok sayıda hasta gelmekte. İranlı hastaların da şehrimizdeki özel ve devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinin imkanlarından yararlanmasını istiyorum. İki kardeş şehir olarak ilişkilerimizi ileri götürmeliyiz.” Tavlaşoğlu, Erzurum’un dünyanın ve Türkiye’nin kış turizmi merkezlerinden birisi olduğunu da değinerek,”İranlı kayak severleri Erzurum’a bekliyoruz. Her yıl Erzurum’da çok sayıda kayaksever İranlıyı ağırlıyoruz.”
EKONOMİK İLİŞKİLER GENİŞLETİLMELİ
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın ise aynı dine mensup iki dost devletin ticari ilişkilerinin istenilen seviyede olmadığına işaret ederek,”Aynı inancı paylaşıyoruz ancak ekonomik ilişkilerimizi çok da iyi değil. Bu ilişkilerin genişletilmesi gerekiyor” dedi. Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Atatürk Üniversitesi’nde bine yakın İranlı öğrencinin eğitim gördüğünü ve bunların çoğunun Tebrizli olduğunu sözlerine ekleyerek,”İranlı öğrencilerimizin daha rahat bir eğitim ve öğrenim görmeleri için üniversite yönetimi olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik. Daha çok İranlı kardeşlerimiz Erzurum’a gelerek  eğitimde bulunmalı.” Program sonunda karşılıklı olarak heyetler birbirlerine hediye sunumunda bulundu.

 
Kör fareyle mücadele
 
BUZ SARKITLARI CAN ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güvenli'den vergi tahsilatı övgüsü
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası kutlamaları ...
Erzurum özel şehir
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk i, “Erzurum artık Türkiye’nin ilklerini ...
Mevlana Vadisi Projesi uygulamada
Toplam 2 milyon 200 bin liralık bütçeye sahip projeyle Çat Yolu’nu Yenişehir’e ...
 
Lojistik Köye siyasi destek
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve İl Başkanı Murat ...
Tur Operatörleri KUDAKA’da
Kış Turizmi Tur Operatörleri Bayburt’ta Buluştu
Trabzon yolu 2 saat kısalıyor
Gümüşhane-Trabzon arasının 1 saatin altına, Erzurum-Trabzon arasının ise 4 saate ineceği bildirildi.
 
Konut satış verileri açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2011 yılı 4. Dönem Konut Satış verilerini açıkladı
İhracat tartışmalarına son nokta
İhracatta iki farklı hesap, tartışmalara yol açtı. Atatürk Üniversitesi ...
Şebin'den çağrı....
Beden Eğitim ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Şebin, “Üniversiteler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva