Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>EKONOMÄ°
5 Mart 2012 Pazartesi - 05:09

A.Ü Projesine MÜSİAD desteği

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı’ projesine tam destek verdi

A.Ü Projesine MÜSİAD desteği

ERZURUM (İHA) –
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “Erzurum noktasında gerek hükümetimizin, gerekse iş çevreleri ve yerel dinamikler olarak bizlerin bazı hedefleri var. Bu hedef, Erzurum’u geçmişte olduğu gibi bilimde, sanatta, kültürde, eğitimde, ticarette, sağlıkta, sporda ve turizmde bir dünya markası haline getirmektir. “dedi.
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı’ projesine tam destek verdiklerini açıkladı.
Erzurum’un zengin tarihi geçmişi ve kültürel dokusunu günümüze yansıtacak olan projenin, kente aynı zamanda farklı bir vizyon kazandıracağını söyleyen Başkan Güvenli, “Erzurum’daki iş çevreleri olarak bu projenin hayata geçirilmesi taraftarıyız” dedi.
BİLİM MÜZESİ PROJESİ
Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bilgisi dahilinde bulunan ‘Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı’, Erzurum’da büyük heyecan uyandırdı. 150 milyon dolarlık bütçeye sahip olan projenin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiği yönünde görüş belirten MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, Erzurum’un artık bir dünya kenti olduğuna dikkat çekerek, “İçinde bulunduğumuz markalaşma sürecinde bu proje yepyeni bir Erzurum vitrini inşa etmek demek olacak” diye konuştu.
DOĞA VE EĞİTİM PARKI
Güvenli, Ata Botanik Park’ın bulunduğu noktadan Cemal Gürsel Stadyumu’na kadar olan bölgeyi kapsayacak olan ‘Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı’nın, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ile kapılarını dünyaya açan Erzurum için yeni bir çekim merkezi niteliği taşıyacağını belirtti. Şube Başkanı Güvenli, “Bu proje hayata geçirilirse, yerli ve yabancı milyonlarca insanın Erzurum’a gelmek ve görmek için yeni bir nedenleri daha olmuş olacak” ifadelerini kullandı.
Dünyanın belli başlı ülkelerini ve kentlerini herkes tarafından tanınır ve bilinir hale getiren bir takım unsurların bulunduğunu söyleyen MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Başbakan Erdoğan’ın onayını bekleyen ‘Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı’nın, Erzurum ve Türkiye için uluslararası düzeyde yeni bir tanıtım fırsatı olacağını ifade etti. Güvenli, “Ümit ediyoruz ki; Sayın Başbakanımız Erzurum’a bu şansı da verecektir” dedi.
Projeyle Anadolu’nun zirvesi olan Erzurum’un, Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken ilk 3 şehir arasına gireceğine dikkati çeken Güvenli, bu ayrıcalığın aynı zamanda Erzurum’u dünya vitrinine taşıyacağını kaydetti.
ERZURUM MARKASI
Güvenli, “Erzurum noktasında gerek hükümetimizin, gerekse iş çevreleri ve yerel dinamikler olarak bizlerin bazı hedefleri var. Bu hedef, Erzurum’u geçmişte olduğu gibi bilimde, sanatta, kültürde, eğitimde, ticarette, sağlıkta, sporda ve turizmde bir dünya markası haline getirmektir. Bu hedefe ulaşma noktasında 2011 Kış Oyunları ile önemli bir mesafe kaydetmiş olduk. Sayın Başbakanımızın garantörlüğü ve büyük destekleriyle kat ettiğimiz bu yolda, önümüze ayrıca ticaret, sağlık ve eğitimde de ‘çekim merkezi olabilmek’ şeklinde bir takım hedefler koyduk. Atatürk Üniversitesi’nce hazırlanan ‘Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı’nın da bu süreç içerisinde hayata geçirilmesi, bölgesel ve ardından ülkesel kalkınma hedeflerimizi tam 12’den vuracağımız anlamına gelecektir” şeklinde konuştu.
MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak, söz konusu projenin hayata geçirilmesi noktasında kendilerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getireceklerini vurgulayan Başkan A. Mustafa Güvenli, sadece Erzurum değil, bir Türkiye projesi niteliği taşıyan çalışmadan dolayı Atatürk Üniversitesi’ni de kutladıklarını ifade etti. Güvenli, “Üniversitemizin değerli yönetimini ve projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm bilim insanlarını, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Hikmet Koçak’ın şahsında tebrik ediyorum. Çünkü bu proje aynı zamanda Atatürk Üniversitesi’nin bilim ufkunu da yansıtıyor. Bunun yanında projeyle yakından ilgilenen Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ’a da çok teşekkür ediyoruz. 2011 Kış Oyunları ve yatırımlarıyla Erzurum’a çağ atlatan Sayın Başbakanımızın, bu projenin şehrimizde hayat bulması için aynı samimi yaklaşımı sergileyeceğine olan inancımız ise, tamdır” dedi.

 
Yavilioğlu'ndan Bilgi çağı vurgusu
 
Erzurum'un Mart serüveni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ ekonomiyi değerlendirdi
Sağlık Bakanı Akdağ, Gana ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin çok ...
Ganalı Bakandan Akdağ'a övgü
Gana Gıda ve Tarım Bakanı Ahwoi, "Erzurum ufkumuzu açtı. Sağlık hizmetlerinde ...
Ticari ilişkiler masaya yatırıldı
İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz şehrine konuk olan Erzurum heyeti, Tebriz ...
 
Güvenli'den vergi tahsilatı övgüsü
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası kutlamaları ...
Erzurum özel şehir
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk i, “Erzurum artık Türkiye’nin ilklerini ...
Mevlana Vadisi Projesi uygulamada
Toplam 2 milyon 200 bin liralık bütçeye sahip projeyle Çat Yolu’nu Yenişehir’e ...
 
Lojistik Köye siyasi destek
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve İl Başkanı Murat ...
Tur Operatörleri KUDAKA’da
Kış Turizmi Tur Operatörleri Bayburt’ta Buluştu
Trabzon yolu 2 saat kısalıyor
Gümüşhane-Trabzon arasının 1 saatin altına, Erzurum-Trabzon arasının ise 4 saate ineceği bildirildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva