Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
18 Ocak 2014 Cumartesi - 14:02

76 milyonu bir ve beraber göreceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nice hayırsever ve yürekli gönül dostlarının imam hatiplilere hizmet ettiğini belirtti.

76 milyonu bir ve beraber göreceğiz

Başbakan Erdoğan, imam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Burhan Felek Spor Salonu'nda düzenlenen "100 Yıllık Hikaye İmam Hatip" etkinliğine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 79 senede 6 bin 100 kilometre yol yapılan Türkiye'de, 10 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi. 

"Bütün bu olanlar niye, neden?" diye soran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bunlar yıllık kapasitesi yüz milyonun üzerinde olan 3. havalimanını hazmedemiyorlar. Bakınız, oradaki iş adamlarımızın mallarına tedbir koymaya kalktılar. Tedbir koydular, hak tecelli etti, bu tedbir kalktı. Niye? Bu iş yapılmasın, bunların kredibilitesi sarsılsın diye yaptılar. Bitmedi, şimdi 3. köprü yapılıyor. Kuleler 160 metreye ulaştı. 3. köprünün İstanbul'a yapılmasından dolayı rahatsız oluyorlar. İstanbul'un en önemli sorunu ulaşım ve trafik. Bunlar bittiği anda Allah'ın izniyle daha rahatlayacağız. Marmaray bunları rahatsız etti. Marmaray 153 yıllık rüya. Sultan Abdülhamid, Sultan Abdülmecid'in rüyası. Bunu biz gerçekleştirdik. Suyun 62 metre derinliğinde Marmaray'ı yaptık. Onun biraz daha güneyinde bir tane daha yapıyoruz, çift katlı tüp geçit. Oradan da otomobiller geçecek. 2015'te inşallah onu açacağız. Bunlar bundan rahatsız oluyor." 

İmam hatip nesli olarak bu projelerden çok daha farklısını yapacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Çünkü biz Fatih'in torunlarıyız. Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz de araçları denizin altından yürüyoruz. Farkımız bu" diye konuştu. 

"Bu çizgiden şaşmayacağız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nice hayırsever ve yürekli gönül dostlarının imam hatiplilere hizmet ettiğini belirterek, şöyle devam etti: 

"Allah onlardan razı olsun. Geceleri biz yurtta yatarken bakardık. İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf amcamız, Allah rahmet etsin, üstü açılan öğrencilerin üstünü örterdi. Bunların hizmetleri unutulamaz. Bir başkası nöbetçi olduğu akşam bir bakarsınız gelir üstünüzü örter. Bunlar unutulamaz. Onları rahmetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu milletin fertleri, inanın sizin için gece gündüz dua ettiler. Sizin için, millet için, ülke için karşılık beklemeden fedakarca mücadele ettiler. İktidar peşinde olmadılar. Para peşinde hiç olmadılar. Şöhret peşinde hiç olmadılar. 'Örgüt kuralım' demediler. 'Paralel devlet kuralım' demediler. 'Saadet zinciri oluşturalım' demediler. 'Hükümetler kurup, hükümetler yıkalım, istediğimizi düşürüp, istediğimizi yüceltelim' demediler. 'Uluslararası şebekelere maşalık yapalım' demediler. 'Sermaye yönetip, devlet içinde devlet olalım' demediler. 'Ananas cumhuriyeti kuralım' demediler. Onların bir tek derdi vardı. Milletin, ülkenin değerlerini, kutsalları öğreten, imanlı, inançlı gençler yetiştiren imam hatip okulları ayakta dursun istediler. Hiç bir zaman öne çıkma dertleri olmadı. İsimsiz birer kahraman olarak geldiler. Vazifelerini sessizce yaptılar, vakarla terki diyar ettiler. Gençler, bu çizgiden şaşmayacağız. Milletin fertleri, evlatları olduğumuzu unutmayacağız. Başkaları için çalışanlardan değil, milleti, ülkesi için, ilkeleri ve ideallari için mücadele edenlerden olacağız. 76 milyonu bir ve beraber göreceğiz. Komşunun derdini dert edecek, milletin derdiyle dertlenecek. Yeryüzündeki tüm mazlumların meselesini, meselemiz edineceğiz."

Erdoğan, öğrencilere seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, etnik, dini, mezhepsel, fikirsel farklılıklara saygı duyacaklarını ve yaratılanı yaratandan dolayı seveceklerini vurguladı. 

Erdoğan, 100 yılın örnek bir neslin, onurlu mücadelesiyle geçtiğini, bu onurlu mücadeleyi kararlılıkla ve sorumlulukla sürdüreceklerini ifade ederek, öğrencilere şöyle seslendi:

"Bunu bir kez daha tekrar ediyorum. Her ne olursa olsun ümitsiz olmayacaksınız. Hüzünlenmeyecek, yeise kapılmayacaksınız. Başınızı öne eğmeyeceksiniz. İnanıyorsanız, muhakkak üstünsünüz. Bunu asla unutmayacaksınız. Hak bildiğiniz yolda hiç şaşmadan ve sapmadan yürüyecek, ilerleyeceksiniz. Unutmayın, her karanlık gecenin bir sabahı vardır. Her kışın baharı vardır. Karanlıktan aydınlığa çeviren, hüzünleri ferahlığa tahvil eden, bir yüce el, bir yüce kudret vardır. Yusuf'u kuyudan alıp, Mısır'a Sultan eden bir güç vardır. Musa'yı Firavun'un sarayında yetiştirerek, oraya hakim kılan bir güç vardır. Firavunları, zalimleri, hainleri zillete  mahkum eden, mazlumun ahına cevap veren, sabredeni mutlaka zafere ulaştıran bir irade vardır."   

Erdoğan, sözlerini Akif'in şiiriyle tamamladı

Bugünün aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy günü olduğunu anımsatan Erdoğan, Ersoy'un "Allah'a dayan, sa'ye sarıl/Hükmüne ram ol, yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol" mısralarını okudu. 

Başbakan Erdoğan, öğrencilere, "Yeni ve büyük Türkiye'nin aydınlık suretleri" şeklinde hitap ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler Asım'ın neslisiniz. Akif, Asım'ın neslini nasıl tanımlıyor; 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem/Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem/Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım/ Boğamazsam da hiç olmazsa yanımdan kovarım/Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam/Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam/Doğduğumdan beridir aşığım istiklale/Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale/ Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum/ Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum/ Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim/Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim/ Adam aldırmada geç git diyemem, aldırırım, çiğnerim, çiğnenerim, hakkı tutar kaldırırım/ Zalimin hasmıyım ama severim mazlumu.' İşte Asımın nesli bu. Rabbim sizlerden razı olsun diyorum. Rabbim kardeşliğimizi, muhabbetimizi, birlik ve dirliğimizi daim kılsın diyorum. Geride kalan 100 yılın isimsiz kahramanlarını tekrar hayırla yad ediyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Sağolun, var olun, Allah'a emanet olun."

 
Müslüman Müslüman’a tuzak kuramaz
 
Erzurum Valiliği karar aldı, Sürücüler dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müslüman Müslüman’a tuzak kuramaz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Müslüman Müslüman'a tuzak kuramaz. Bırakın ...
Aç bırakarak öldürme taktiği uygulanıyor
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de Ortaçağ savaşlarını andıracak ...
Bizim yaptığımız yardımın 10'da birini yapmadılar
Suriye'deki insani kriz, üçüncü yılında devam eden çatışmalarla korkunç ...
 
Bu arkadaşımız Türkiye vatandaşı mı?
Zaman Gazetesi yazarı Şahin Alpay'ın yazdığı 'nükleer' yazısına Bakan Yıldız sert tepki gösterdi.
Hakan Fidan Köşk'e Çıkıyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün devlet günü çerçevesinde Çankaya Köşkü'nde ...
Hükümete destek
İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nden 17 Aralık operasyonu ...
 
3. Havalimanı Ve Kanal İstanbul Tehlikede Mi?
Türkiye'yi sarsan 17 Aralık Operasyonu'nun ardından Başbakan Erdoğan'ın ...
Anadolu Fatihi'nin kayıp mezarı aranıyor
Anadolu'nun kapılarını Türkler'e açan Sultan Alparslan'ın kayıp mezarını ...
Başbakan Haşhaşileri Hatırlattı!
HAŞHAŞİLER VE HASAN SABBAH KİMDİR?
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva