Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Türk milletinin imzası gökyüzünde’
Kacır: 'Türk milletinin imzası gökyüzünde’
Siber Savunma Başkanlığında geri sayım
Siber Savunma Başkanlığında geri sayım
Memişoğlu: Özel hastaneler mevzuatını yeniliyoruz
Memişoğlu: Özel hastaneler mevzuatını yeniliyoruz
Tekin kreş tartışmasına son noktayı koydu
Tekin kreş tartışmasına son noktayı koydu
Göktaş'tan Aile Enstitüsü açıklaması
Göktaş'tan Aile Enstitüsü açıklaması
HABERLER>TÜRKÄ°YE
12 Aralık 2018 Çarşamba - 11:44

Reform Eylem Grubu bildirisi açıklandı

Reform Eylem Grubu Bildirisinde, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinin bir an evvel başlamasının hem AB’nin hem de Türkiye’nin yararına olacağı kaydedildi.

Reform Eylem Grubu bildirisi açıklandı

Reform Eylem Grubu Bildirisinde, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinin bir an evvel başlamasının hem AB’nin hem de Türkiye’nin yararına olacağı kaydedildi.

Reform Eylem Grubu’nun (REG) beşinci toplantısı, Avrupa Birliği Başkanlığının eşgüdümünde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantıya, TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili Yılmaz Tunç, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir ve Cumhurbaşkanlığı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu katıldı.

BİLDİRİ METNİ

Toplantının ardından yayımlanan ortak bildiride, "18 Mart Türkiye-AB Mutabakatı çerçevesinde, ülkemizin yoğun çabaları sayesinde düzensiz göçün kontrol altında tutulması ve daha da önemlisi can kayıplarının önüne geçilmesi konusunda yakalanan istikrar sürdürülmüştür. Mutabakat çerçevesinde, AB’ye katılım müzakerelerinin tekrar canlandırılması, Vize Serbestisi Diyalogunun hızlandırılması, Gönüllü İnsani Kabul Programının uygulanması, ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyelilere mali yardımın hızlandırılması ve Gümrük Birliğinin güncellenmesi için müzakerelere başlanması konusunda AB’nin de taahhütlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinin bir an evvel başlaması hem AB hem de Türkiye’nin yararına olacaktır" denildi.

"GÖÇ YÖNETİMİNİN İNSANİ BOYUTUYLA DA ELE ALINMASI GEREKİYOR"

Göç yönetiminin salt güvenlik anlayışıyla değil, insani boyutuyla da ele alınması gerektiğinin vurgulandığı bildiride şunlar kaydedildi: "Marakeş’te Hükümetlerarası Konferans’ta kabul edilen Küresel Göç Mutabakatına, göçün tüm boyutlarını bütüncül ve kapsamlı bir şekilde ele alması ve uluslararası alanda daha etkin bir işbirliğinin geliştirilmesi bakımından önem atfediyoruz. Keza, dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olarak, 17 Aralık 2018 tarihinde BM Genel Kurulu’na sunulacak olan Mülteciler Konulu Küresel Mutabakatı’nı da, mülteciler konusunda yük ve sorumluluk paylaşımı bağlamında somut adımlar atılması için önemli bir referans belge olarak görüyoruz ve bu açıdan tam olarak uygulanmasını yakından takip edeceğiz. 30 Kasım 2018 tarihinde Brüksel’de yapılan Sığınmacı Mali İmkanı Yönlendirme Komitesi toplantısı ile 3 milyar avro tutarındaki ikinci dilimin sektörlere dağılımı konusunda AB tarafı ile ön mutabakat sağlanmıştır. İkinci dilimin en kısa zamanda hızlı bir şekilde harcanmaya başlanmasını bekliyoruz. Türkiye-AB Katılım öncesi mali yardımlar (IPA) çerçevesinde bugüne kadar yargı, temel haklar, göç ve sınır yönetimi alanında önemli projeler hayata geçirilmiştir. Katılım müzakereleri siyasi nedenlerle engellenmekteyken, mali yardımlar AB’ye uyum sürecimizde önemli bir enstrüman olmaya devam etmiştir. Reform ve AB’ye uyum adımlarını canlandırdığımız bu süreçte, IPA fonlarında kesintiye gidilmesi kararıyla, AB’nin Türkiye’deki görünürlüğü azalacak ve özellikle öğrenciler, yereldeki paydaşlar ile sivil toplum örgütlerinin AB’deki muadilleri ile etkileşimleri kısıtlanacaktır. Önümüzdeki süreçte, AB’nin bu yaklaşımından vazgeçmesini, aksine, çabalarımızı teşvik edici şekilde siyasi, mali ve teknik desteğini artırmasını bekliyoruz."

"BİR SONRAKİ REG TOPLANTISI 2019 YILININ İLK YARISINDA "

"Reform Eylem Grubu 18 Aralık’ta Enerji, 15 Ocak’ta Ulaştırma, 28 Şubat’ta da Ekonomi alanında Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Diyalog toplantılarının ve 18-20 Aralık’ta Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısının yapılacak olmasını memnuniyetle not etmiştir" denilen bildiride, "Ayrıca, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılması sürecindeki gelişmeler yakından takip edilmektedir. Brexit’in ülkemize olabilecek etkilerini ele almak ve bu bağlamda çıkarlarımızı en iyi şekilde korumak amacıyla Birleşik Krallık tarafı ile çalışma grupları oluşturulmuş, keza Üst Düzey Brexit Diyalogu tesis edilmiştir. Bir sonraki REG toplantısının Hazine ve Maliye Bakanlığımız ev sahipliğinde 2019 yılının ilk yarısında gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

 
Soylu, ByLock rakamlarını açıkladı
 
Ekonomide pozitif süreç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bizim sadakatimiz davamızadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İsimler gelip geçer, baki kalan sadece davalardır, ...
"Cumhur İttifakı'nda kararlıyız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, c Cumhur İttifakı ile ilgili sorularını cevaplayarak, ...
Yıldırım: "Halkın gücü tankın gücünü yendi"
Yıldırım, darbe girişimine değindiği konuşmasında, "O gece bayrak inmedi, ...
 
Kerkük Türkmenlerinden tepki
Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aydın Beyatlı, Kayseri ...
Erdoğan’dan ‘Yerli ve Milli Para’ vurgusu
Erdoğan, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin "İnşallah ...
Erbaş’tan Kudüs ve Mescid-i Aksa çağrısı
Erbaş. Katar Evkaf ve İslam İşleri Bakanlığı ziyaretinde iki kurumun birlikte ...
 
“Fitnenin İslam’da yeri yoktur”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlene 34’üncü İslam ...
Erdoğan: "Haklarımızı kullanmakta kararlıyız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan ...
"Biz eserlerimizle konuşuyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva