Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
28 Kasım 2018 Çarşamba - 11:45

Erdoğan: "Haklarımızı kullanmakta kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta, buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız” dedi.

Erdoğan:  Haklarımızı kullanmakta kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi’ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri açık söylüyorum beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta, buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız” dedi.

TBMM’de AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düşen askeri helikopterde şehit olan askerlere rahmet, yaralı askere ise şifa diledi.

AKDENİZ VE EGE’DE YAŞANAN GERGİNLİKLER

Akdeniz ve Ege’de yaşanan gerginliklere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akdeniz’de Ege ve Kıbrıs konusundaki haklarımız meselesi eskiden beri Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Son dönemde hidrokarbon arama faaliyetleri sebebiyle bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına kimi Avrupalı devletleri alan Yunanistan’ın ve onunla birlikte hareket eden Güney Kıbrıs Rus Kesimi’nin pervasız davranışları en başta kendileri için bir tehdit ve tehlike kaynağı haline gelmiştir. Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi’ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri açık söylüyorum beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta, buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız. Fırsatçılık kötüdür, uluslararası ilişkilerde fırsatçılık çok daha kötüdür. Akdeniz’de kimi ülkelerin kendi iç meseleleri ile uğraşmasını fırsat bilerek hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akını karşısında tir tir titreyenler konu petrol, doğal gaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar. İnsanlığa karşı vazifelerini yerine getirmeyenlerin ekonomik işgal için tüm kuralları ve uygulamaları zorlamaları riyakarlıktır. Şu anda 4,5 milyon insanı ülkesinde barındıran bir Türkiye var, diğer tarafta ise botlarla Akdeniz’e açılanları botlarını şişlemek suretiyle Akdeniz’in, Ege’nin sularına gömenler var. Bunların hangisi insan haklarından yana, insandan yana. Geçmişte bize de defalarca oynanmış bu oyunlara artık karnımız toktur. Türkiye olarak ne Doğu Akdeniz’de ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyecek, milletimiz ve dostlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.

"RUSYA VE UKRAYNA’YI KARŞI KARŞIYA DEĞİL YAN YANA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ”

Karadeniz’de yaşanan Rusya-Ukrayna geriliminden üzüntü duyduğunu kaydeden Erdoğan, "Rusya ile Ukrayna arasında uzun süredir yaşanan, ancak bir süredir durgunlaşmış gibi görünen hadiselerin yeniden alevlenmiş olmasından üzüntü duyuyoruz. Hem Rusya’yı hem de Ukrayna’yı yakın dostu olarak gören, her ikisi ile de kurduğu derin ilişkileri geleceğe taşıma gayretinde bir ülke olarak Karadeniz’in bir an önce barış denizi haline gelmesini istiyoruz. Rus ve Ukraynalı dostlarımıza sorunlarını diyalog yolu ile çözme çağrımızı tekrarlıyoruz. Dünyanın siyasi, ekonomik, ve askeri olarak ciddi tehditlerin pençesinde kıvrandığı bir dönemde Rusya ve Ukrayna’yı karşı karşıya değil yan yana görmekten mutluluk duyarız. Tarihi itibariyle yan yana olan bu ülkeler ve insanlarının yeniden o tarihi geçmişlerine dönmelerinde büyük faydalar gördüğümüzü ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE OLARAK BİRKAÇ AY İÇİNDE BU ÖRGÜTÜN KALINTILARINI TAMAMEN BİTİRMEYİ TAAHHÜT EDİYORUZ”

Suriye meselesinin Türkiye’nin güvenlik önceliklerinin en başında yer almayı sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Dünyanın son yıllardaki en ciddi insani krizine sahne olan Suriye’de yaşananlar karşısında belki de tek ilkeli duruşu sergileyen ülke biziz. Suriye’den gelen milyonlarca mazluma kapımızı açıp yıllarca onları güven ve huzur içinde ülkemizde misafir ettik. DEAŞ bahanesi ile herkes Suriye topraklarında çıkar ve raht peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik, bu terör örgütüne en ağır darbeyi vurduk. Bölgemizdeki DEAŞ balonunu Türkiye’nin Fırat kalkanı Harekatı patlatmıştır. Dünyayı korkutmak için sürekli şişirilen, büyütülen, dev aynasında gösterilen DEAŞ’ın aslında nasıl bir proje olduğu Türkiye’nin sahaya girmesiyle görülmüştür. İslam’ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. Ama DEAŞ’a karşı olduğunu söyleyenler ne yazık ki en küçük bir mücadele dahi vermediler. Bugün Suriye’nin belirli yerlerinde DEAŞ’ın varlığını sürdürüyor gibi görünmesinin sebebi aynı oyunun yeniden sahneye konulmak istenmesidir. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum, Suriye’de DEAŞ yoktur, sadece DEAŞ görüntüsü altında bu ülkeyi ve bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan, varlıklarını sürdürmelerine izin verilen bir takım küçük çeteler vardır. Bölgenin petrolünü işletmek için DEAŞ bahanesiyle işgallerini sürdüren diğer terör örgütleri ve onların destekleyen güçler bulundukları yerlerden çıkarlarsa mesele kendiliğinden çözülecektir. Hiç olmadı biz Türkiye olarak birkaç ay içinde bu örgütün kalıntılarını tamamen bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Bu arada bir başka oyun da sınırlarımız boyunca oynanıyor. Türkiye sınırlarında tek bir DEAŞ unsuru kalmadığı halde on binlerce kişi silahlandıranların, araç gereçle tahkim edenlerin derdinin terörle mücadele olmadığı açıktır. Bu kesimler bizzat teröristlerle yatıp teröristlerle kalkıyor, teröristlerle yeyip teröristlerle içiyor. PKK’nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün tek hedefi ülkemizdir. Böyle bir tehlikeye karşı daha fazla tepkisiz kalmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

 
"Biz eserlerimizle konuşuyoruz"
 
Erzurum denge verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Biz eserlerimizle konuşuyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan ...
“Eskiden alın teri vardı şimdi akıl teri var”
Yıldırım, “Dünya kendiliğinden değişmiyor. Değişimin dinamikleri akıl ...
‘Karamsar senaryo yazanlar ters köşe oldular”
Yıldırım, “Türkiye için kara bulutlar dolandıranlar karamsar senaryo yazanlar ...
 
Kahraman’dan 15 temmuz değerlendirmesi
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, “15 ...
Soylu: "8 bin 526 YTS'nin girişi engellendi"
Soylu, "İstihbarat birimlerimiz 27 bin şahsı kontrol etmiş, çatışma bölgelerine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunun adı gericiliktir”
Erdoğan, “Dünyanın kendisini 21. yüzyılın ikinci yarısına hazırlamaya ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM kararına tepki
Erdoğan, ''AİHM'in verdiği kararlar bizi bağlamaz. AİHM bugüne kadar terör ...
Selçuk atama verilerini paylaştı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 310 şehit ...
“Kıbrıs, bizim milli davamızdır”
Oktay, Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva