Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak ve Hakkari illerinde yoğunlaşacak ve yaklaşık iki yıl sürecek faaliyetlerde, on binlerce eğitimci, yerel kanaat önderi, aile ve çocuğa doğrudan ulaşılacak.
Şanlıurfa'da Milli Eğitim Bakanlığı’nın Koordinesinde Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi (KEP II) ile ilgili seminer düzenlendi.
'Kız Çocuklarının Eğitimi Projesi' kapsamında, kız çocuklarının eğitim kalitesinin ve okullulaşma oranın arttırılması adına bir otelde seminer düzenledi. Seminere Milli Eğitim personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve polis memurları katıldı.
Türkiye ve Avrupa Birliği, 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Koordinasyonu’nda başlatmış oldukları ortak çalışmada yeni ve geniş kapsamlı bir aşamaya geçiyor. KEP I-‘Kız Çocuklarının Eğitimi Projesi’nin ikinci aşaması olan KEP II’de, özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması hedefleniyor.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Yılmaz, “Kız çocuklarının eğitime kazandırılması konusu projesi Şanlıurfa’da uygulandı. Tabi sadece Şanlıurfa’da değil Doğu ve Güneydoğu illerimizin 15’inde bu proje uygulandı. KEP II Projesi ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 15 pilot ilde (Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak ve Hakkari illerinde yoğunlaşacak ve yaklaşık iki yıl sürecek faaliyetlerde, on binlerce eğitimci, yerel kanaat önderi, aile ve çocuğa doğrudan ulaşılacak. Saha araştırmaları yapılacak. Eğiticiler eğitilecek, bilgilendirme toplantıları, seminerler, konferanslar, festivaller düzenlenecek. Kent merkezlerinden köylere binlerce aileye ziyaretler gerçekleştirilecek, medya yoluyla geniş kitlelere ulaşılacak. Projenin temel amacı başta mesleki ve teknik eğitim olmak üzere ortaöğretimin kalite ve kapasitesinin arttırılması ve özellikle kız çocuklarının mesleki becerileri ve iş gücü yeterliliklerinin iş piyasasına erişimi açısından arttırılması yoluyla özellikle orta öğretimdeki kız çocukları için okullaşma oranlarının arttırılması hedefleniyor. KEP 1 Projesi ile önce ‘Okullaşma Oranın Arttırılması’ şimdi de ‘Okula Devamın Sağlanması’, özellikle kız çocuklarının daha kaliteli ve uzun süreli eğitim alması hedeflenmektedir" dedi.