Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
25 Mart 2013 Pazartesi - 08:39

Erdoğan’dan sert cevap

Başbakan Erdoğan konuşmasının başında ise Merhum Adnan Menderes'in Çifteler'de yaptığı ilk mitingini hatırlattı.

Erdoğan’dan sert cevap

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert cevap verdi. "Batsın böyle milliyetçilik" diyen Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin 'Terörist başına sen ne söz verdin?' sorusuna "Bu kardeşiniz, bu Başbakanınız halkının vermediği yetkiyi hiç bir zaman, hiçbir yerde kullanmamıştır kullanmaz. Bunu böyle biliniz" cevabını verdi.
"YUNUS EMRE DİYARINDAN HIZLI TRENLE MEVLANA'YA GİDİN"
Başbakan Erdoğan konuşmasının başında ise Merhum Adnan Menderes'in Çifteler'de yaptığı ilk mitingini hatırlattı. Menderes'in 10 yıl 5 ay ardı ardına başbakanlık yaptığını söyleyen Erdoğan, "Biz de yola çıktık ve yola çıktığımız andan bu yana hamd olsun hiç aralıksız 10 yıl 5 ayı aştık. Ama bunu sizinle yaptık. Siz bizim arkamızda durdunuz. Siz yanımızda durdunuz. Siz bize 'yürüyün' dediniz ve biz de dağ demedik, taş demedik, yaz demedik, kış demedik, gece demedik, gündüz demedik yolculuğumuza devam ettik devam ediyoruz. 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik ve Aşık Veysel'in diliyle hakikaten biz gece-gündüz yürüdük. Ama biz Ferhat gibi sizlere aşıktık, biz Ferhat Siz de Şirin'siniz" diye konuştu.
Önemli bir açılış için Eskişehir'de olduğunu kaydeden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ne oldu Yüksek Hılı Tren'i Eskişehir'den Konya'ya bağladık. 5 saatlik Konya Eskişehir arası ne oldu şimdi, 2 saat. Modern, huzurlu, Yüksek Hızlı Tren'le yolculuk. Daha önce ne yaptık, Eskişehir-Ankara'yı açtık. Ve şimdi 29 Ekim'de inşallah fevkalade bir durum olmazsa Eksişeir'i İstanbul'a bağlıyoruz. Yüksek Hızlı Trenle... Ama unutmayın bu arada Eskişehir-Konya 15 gün süreyle 5 lira. Bir Mevlana Ziyareti yapabilirsiniz. Yunus Emre diyarından çıkın, Mevlana'ya gidin. Ve bunlar size layık".
" 'ÇİLE NEDİR' DEDİĞİN ZAMAN GİT ANANA SOR, ONU ONLAR BİLİR"
Çifteler ilçesine gelmeden önce Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerini de ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, "Oralarda beyaz yaşmakklı eli öpülesi analarla selamlaştık. Ve burada da bakıyorum hanım kardeşlerim bu işe ağırlığını koymuşlar. Beyfendi kardeşlerime de sesleniyorum, biz kadına annelik makamında değer biçen bir medeniyetin çocuklarıyız" dedi. Alandaki gençlere de anne ve babalarının kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:
"Zira bakın cennet babaların ayağı altında değildir. Annelerin ayakları altındadır. Ben babamın ayağını da öptüm ama anamın ayağının altı bambaşkaydı. Nazlanırdı. Çekerdi ayağını, çektiği zaman 'anacağım dur öpeceğim' derdim, o derdi 'napıyorsun oğlum olmaz'. 'Anam senin ayağının altında cennetin kokusu var onu kokluyorum' derdim. Onun için tüm gençlere sesleniyorum; aman ha analarınızın kıymetini bilin. Annelerinize de babalarınıza da yanınızda yaşlandıklarında 'öf' bile dedirtmeyin. Bizim medeniyetimiz de ana da baba da bambaşkadır. Onlara el kalkmaz, onlara saygısızlık olmaz, onalar saygı bizim medeniyetimizin gereğidir. Onun için anayı babayı bir kenara koy olmaz. Ne yap yap ananı yalnız koma, babanı yalnız koma. Hep beraber geleceğe yürüyün. Çünkü onlar bizi 9 ay 10 gün beslediler, büyüttüler, dünyaya getirdiler ondan sonra hayata hazırladılar. En ufak bir sızımızda yaz kış demeden onlar hüngür hüngür ağladırlar. Çileyi onlar çektiler. 'Çile nedir' dediğin zaman git anana sor. Onu onlar bilir. Biz bilmeyiz.""Bizim kültürümüz Batı kültürüne benzemez" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz aile kültürünün yıkılmasına müsaade etmeyiz, etmeyecğiz" diye konuştu.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, boşanan kadınlara ayda 250 TL destek verdiklerini kaydetti. Alanda bulunan bir kadının ise bu maaşa bağlanmak için Erdoğan'a seslenmesi üzerine Başbakan Erdoğan "Anacağım bunu bize söylemeyin hiç olmazsa. Senin başka bir gelirin varsa alamazsın tabi" dedi.
"BİZ SİZE SEVDALIYIZ BE"
Başbakan Erdoğan Çifteler'de yaptığı konuşması sırasında eğitim konusuna da değindi. Eskişehir Milletvekili olan Nabi Avcı'yı Milli Eğitim Bakanı yaptıklarını söyleyen Erdoğan, akıllı tahta konusunda ise "Fevkalade bir durum olmazsa 3 yıl içinde akıllı tahtayı okullarımıza yerleştiriyoruz" dedi. "Modern dünyayı aşan bir durumdur bu" diyen Erdoğan, "Ama Türkiye'de olacak. Anamuhalefete, yavru muhalefete rağmen olacak bu" şeklinde konştu.
Hastaların artık hastanelerde ve eczanelerde beklemediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bizden öncekilerin aklı nerdeydi ya, niye bizden önce yapmıyorlardı. Ama biz yaptık. Niye, çünkü biz Osmanlı'nın torunlarıyız" diye konuştu. Kanun Sultan Süleyman'ın sağlıkla ilgili sözünü hatırlatan Erdoğan, "Yani Kanuni diyordu ki, 'ben devleti feda ederim bir sağlıklı nefes için'. Yani benim Ayşe bacımın sağlıklı nefes alması için 'devleti feda ederim' diyen anlayıştan geliyoruz biz" şeklinde konuştu.
Eskişehir'le ilgili olarak "10 yıl önce Allah aşkına ne vardı bu şehirde?" diye soran Başbakan Erdoğan, Eskişehir'e yapılan yatırımların AK Parti iktiarı ile yapıldığını kaydetti. "Hala yapıyoruz ve yapacağız" diyen Erdoğan, "Sadece 10 bine yakın toplu konut yaptık Eskişehir'de. Yine yapmaya devam edeceğiz. Hala yapıyoruz. Niye, biz size Sevdalıyız be. Bizim derdimiz var be. Biz milletimize aşğız aşık. Ama bizim kitabımızda ayrım yok. Bizim kitabımızda Türk, Kürt,Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arnavut, Boşnak yok. Bizim kitabımızda insan var. Dedik ya İnsan bu su misali, kıvrım kıvrım akar ya. Bir yanda akan benim öbür yanda Sakarya. Biz insanı, 'eşrefi mahluk' olarak gördük. Öyle tanıdık, öyle tanıyoruz. Ve biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gördük. Ve bu yolda öyle yürüdük ve öyle de yürüyoruz" diye konuştu.
"BU KARDEŞİNİZ HALKININ VERMEDİĞİ YETKİYİ KULLANMAZ"
Başbakan Erdoğan Türkiye'de çözüm sürecine provoke etmek isteyenler olduğuna vurgu yaparak, "Bu ülkede fitne rüzgarlarını estirmek isteyenler var. Bizi bölmek isteyenler var. Anamuhalefeti yavru muhalefeti şuandaki çözüm sürecini kıskanıyorlar. Bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz onlara rağmen bu çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız Allah'ın izniyle" diye konuştu.
MHP lideri Bahçeli'nin Bursa'daki konuşmalarına da tepki gösteren Erdoğan, "Bir tanesi çıkmış Bursa'da diyor ki, şu lafa bak ya 'ey Başbakan' diyor 'terörist başına sen ne söz verdin' diyor, 'ne vadettin' diyor. Çİfteler'in güzel insanları bu kardeşiniz, bu başbakanınız halkının vermediği yetkiyi hiç bir zaman, hiçbir yerde kullanmamıştır kullanmaz. Bunu böyle biliniz. Bunlar bakın İmralı'ya kim getirdi koydu onu araştırın sorun" dedi.
"ARTIK GÜNDEM BELİRLEYEN BİR ÜLKE VAR"
Erdoğan konuşmasının bir bölümünde ise İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi konusuna da değindi. Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kardeşlerim bakınız bizim uluslararası sularda 9 gencimizi, kardeşimizi şehit etiler dimi. Ne dedik, 'eğer bizimle normalleşmek isteniyorsa, önce Türk milletinden özür dilenecek'. Bu bir. İki; 'şehitlerimizin ailesine tazminat ödenecek' dedik. Üç; 'Filistin halkına uygulanan ambargo kalkacak' dedik. Hiç endişe etmeyin, biz bu yolculuğumuzda hep dik durduk, dikleşmedik omurgalı bir siyaset yürüttük, yine aynen yürütmeye devam edeceğiz.
Şimdi özür dilendi mi dilendi. Simdi tazminatın ödenmesini bekleyeceğiz. Ama Filistin'e de ambargonun kalkmasını ve bu görüşmede bir şey daha gündeme geldi. Filistin-İsrail arasındaki sıkıntılarda Türkiye ile İsrail arasında işbirliği yapılacak. Bunlar sıradan adımlar değil önemli adımlar. Ve değerli kardeşlerim şunu iyi bilmenizi istiyorum. Artık Türkiye'de gündemi belirlenen bir idare yok. Gündem belirleyen bir idare ve bir ülke var. Ve bu böyle devam edecek Allah'ın izniyle."
"BATSIN BÖYLE MİLLİYETÇİLİK"
Başbakan Erdoğan, Çifteler'deki konuşmasında MHP-DSP-ANAP iktidarını da eleştirdi. O dönemde bankaların batırıldığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Kalkmış milliyetçilikten bahsediyor, sevsinler senin milliyetçiliğini. Batsın böyle milliyetçilik" diyerek Bahçeli'ye yüklendi. "Siz halka hizmet vermediniz halkı sömürdünüz, faizle sömürdünüz" diyen Erdoğan, "Bankalarımızı batırdınız. Koskoca Ziraat Bankası'nı batırdılar bunlar" dedi. Erdoğan Ziraat Bankası'nın ise şuanda güçlü olduğunu da vurguladı.
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu MHP, bu CHP'nin yavrusu DSP; bunlar IMF'den gittiler 30 milyar dolar borç aldılar ve bize 23 buçuk milyar dolar borç devrettiler. Ödedik ödedik ve şuanda IMF'ye ne kadar borç kaldı biliyor musunuz? 400 milyon dolar borç kaldı. Mayıs ayında bu 400 milyon dolar borcu da ödüyoruz ve IMF ile dosyayı kapıyoruz. Ama bu arada bir şey oldu ne oldu, şimdi IMF bizden borç istiyor. Yok yok veren el alan elden üstündür. Ve şuanda görüşmeler yapılıyor. Gerekirse 5 milyar dolar onlara borç vereceğiz. Niye Türkiye'ye bu yakışır. Osmanlı'nın torunlarına bu yakışır, Selçuklu'nun torunlarına bu yakışır."
"İNŞALLAH SİZİN ADINIZA DA FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZLE KUCAKLAŞIRIZ"
Başbakan Erdoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin belediyecilik anlayışına da değindi. Erdoğan, "Bir büyükşehir belediyesi anlayışını biz Eskişehir'de göremiyoruz" derken, "Bunu görmemiz lazım. Ve belediyecilik de bizim işimiz biliyorsunuz. Bu kardeşiniz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi ve oradaki bilgisini Türkiye'ye taşıdı. Ve inşallah Eskişehir'de de yeni bir dönemi AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla yarınlara taşıyacağız. Ve buralar büyükşehir belediyeciliğinin bir hizmet yeri olacak" dedi.
Erdoğan konuşmasının sonunda ise tekrar İsrail konusunu hatırlatarak, "Biz özür noktasında meseleyi hallettik. Tazminat konusu inşallah hallolacak. Filistin'e ambargo kalkacak ve bizler de önümüzdeki ay Allah nasip ederse bir Filistin ziyareti yaparız, bir Gazze ziyareti yaparız, bir Batı Şeria ziyareti yaparız ve uygulamayı da yerinde görürüz. Sizin adınıza da kardeşlerimizle de kucaklaşırız" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan alandan ayrılmadan önce ise kalabalıktan TOKİ'nin ilçede konut inşa etmesi yönünde talepler gelmesi üzerine "Ee tamam talepleri toplayalım ve o taleplere göre o toplu konutu da inşallah buraya sokarız. Buradaki mevcut hayvan pazarı TOKİ alanı olarak belirlenmiş üzere. İnşallah güzel bir orada toplu konut alanı yapacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda ise alandaki çocuklara oyuncak atarak ilçeden ayrıldı. Erdoğan Eskişehir ziyareti kapsamında son durağı olan Sivrihisar ilçesine hareket etti.

 
6 Hafta nefesler tutulacak
 
Yine kaza, yine can pazarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dünyası’ndan Nevruz gösterisi
Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören Türk ve Türk Cumhuriyetlerinden ...
Şehit yakınlarına Övünç Madalyası
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde ...
AK Parti’den iktidar rekoru
Erdoğan, “Çok partili dönemde merhum Adnan Menderes Başbakanlığında Demokrat ...
 
Ruhları şad, mekanları cennet olsun
Milletvekili Muhyettin Aksak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ...
TCDD ile yeniden...
"Yeniden Demiryolları Seyahat" gezi programı kapsamında Aşkale- Erzurum ...
‘Türkiye sağlıkta örnek ülke’
Atatürk Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük Giydirme ...
 
Tarihin Renklerine büyük ilgi
Nevzat Karabağ Anadolu lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Tarihin ...
‘Terörün bitmesi en büyük teşviktir’
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörün bitmesinin en büyük teşvik olduğunu ...
'Cennet anaların ayağı altında'
Hak-İş Konfederasyonu tarafından Rixos Otel'de düzenlenen 'Küresel Kadın ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva