Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
26 Ekim 2011 Çarşamba - 10:44

Dağ Filmleri Erzurumlular ile Buluşuyor

Erzurum'lu doğa ve dağ tutkunları için.

Dağ Filmleri Erzurumlular ile Buluşuyor

Erzurum'da başlayan 6.Uluslararası Dadaş Film Festivali, "Dağ Sporları" bölümünde Dağ Filmleri Festivali arşivinden dört filme yer veriyor. Macera ve adrenalin tutkunları ve ekstrem sporlara ilgi duyanların kaçırmaması gereken filmler The North Face sponsorluğunda gösterilecek. 
Erzurum'da 24 Ekim tarihinde başlayan 6.Uluslararası Dadaş Film Festivali, her yıl sinemaya emek veren ustalar ile genç Oyunları Erzurumlu sinemaseverlerle buluşturuyor. Dadaş Film Festivali'nin bu yıl ki onur konukları Türk sinemasının unutulmaz isimlerindenFiliz Akın ve Cüneyt Arkın. 
Festivalde bu yıl "Dağ Sporları" temalı bir bölüm de yer alacak. "The North Face" sponsorluğunda sunulacak bölüm kapsamında Dağ Filmleri Festivali film arşivinden özenle seçilen, Gaston Rebuffat'nın Dünyası, İmzalar, St. Elias Dağı ve 
Yükselen Bir Yaşam isimli dört film yer alacak. 
Festivalin bu yıl konuk ülkesi ise Gürcistan. 
Gürcistan sinemasınından seçilen filmlerin gösterileceği festivale Gürcü yönetmenler, Oyuncular ve büyükelçiler katılacak. Geçen yıl Türk sinemasının "Sultanı"Türkan Şoray'ı Erzurumlularla buluşturan Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde,Erzurumlu sinemaseverler festival süresince 2011 yılı boyunca gösterime giren filmler ile eski Türk filmlerini ücretsiz seyredebilecek. 
Dağ Filmleri Festivali filmleri ile ilgili bilgi: 
GASTON REBUFFAT'NIN DÜNYASI (51') 
Eğer, yeryüzündeki en ünlü dağcılardan ismi ihtişamla parıldayan tek kişi varsa, o da Gaston Rebuffat'dır. Rébuffat dağı herkesten daha iyi anlatan, ve keşfedendir. Ayrıca rehberdir, fotoğrafçı, film yapımcısı, yazar, şair, öğretmen ve gazetecidir de, Bugün hem büyülü hem de gizemli "diğer dünya"nın kapılarını açmayı hala herkesten iyi bilendir. Bir Rébuffat tarzı vardır. Sizi, onu özel ve de kıyaslanamaz yapanı keşfetmeye, tartışmaya ve anlamaya davet ediyoruz. 
İMZALAR (51') 
Sonbaharın turuncu ve altın renginden ilkbaharın kiraz çiçeği rengine, Signatures-İmzalar Hokkaido'nun derin ormanlarında tüm bir kışı içermektedir. İmzalar sadece bir kayak filmi değildir. Her dönüşün bir kişiliği vardır, ve her kişiliğin kendine has bir stili; hava, karın sürtünüşü, dönüş, kavrayış, karda kalan sarhoş oyma izi.. 
ST.ELIAS DAĞI (90') 
Mount St. Elias büyüleyici manzaraları eşliğinde karakteristik bir macera/dağ belgesel filmdir. Dünyanın en iyi dağ kayakçılarından üçü, Axel Naglich (AUT), Peter Ressmann (AUT) ve Jon Johnston (USA) dünyadaki en uzun karla kaplı dikey yamacının olduğu, Kuzey Amerika K2'si Elias Dağına meydan okurlar. Sürekli zorlayan bir doğaya, kendi sınırlarına ve bilinmezliğe karşı savaşa dönüşen ekspedisyon, deneysel bir yorumla belgeleniyor. Belgesel, dağ kayakçılarını, daha önce başarılamamış olanı başarma arzusuyla, insanlığın var olan limitlerini zorladıkları deneyimleri boyunca izliyor. 

Bölgede canlı olarak filme alınan, sonunda da dağların nasıl olup da ölümcül tehlikeleri ve çılgınca mutlulukları bir araya getirebilen yerler olduğunu gösteren gerçek ve özgün bu olağandışı deneyim, Yalınve gerçekçi bir dille anlatılmaktadır. 

Öyle görünüyor ki bazı zorlayıcı durumlar ancak sıradan akıl yürütmeler terk edilerek aşılabilir; insanlar ancak o zaman olağandışını başarabilir. 
"Riski göze almak hayattan daha da hoşnut olmamıza yardımcı olacaktır!" 
Yükselen BİR YAŞAM (57') 
Yükselen Bir Yaşam, alkışlanan bir dağ kayakçısı ve rehberi olan Ruedi Beglinger'in yaşamını kronolojik olarak anlatır. Karısı ve iki genç kızıyla birlikte British Columbia'daki Selkirk Dağlarının ücra bir buzulunda yaşayan Beglinger, dünyanın en başta gelen dağ rehberlerinden biri olarak ün kazandı. 
Film, onun ailesinin dağlardaki benzersiz yaşamını ve yedi kişiyi öldüren yoğun çığı takip eden yıllardaki seyahatini izler. Uçta sürdürülen yaşamın her zaman mevcut risklerini ve görkemli güzelliğini belgeselleştiren film, nihayette doğanın gücünü hem bağışlayıcı olmayan bir ev sahibi ve hem de bilge bir öğretici olarak keşfeder.

 
Özel kuvvetler Haftanin'e girdi
 
Başbakanlık ölü sayısını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbrahim Erkal konser için geliyor
Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal uzun bir aradan Erzurum’da düzenlenecek ...
KEMANI AĞLATAN ADAM BÜYÜLEDİ
Atatürk Üniversitesi’nde bir konser veren dünyaca ünlü Fars asıllı keman ...
Çinli Akademisyenden resim sergisi
Çinli sanatçı Zhang Qianyuan, Atatürk Üniversitesi'nde su ve mürekkep resim sergisi açtı.
 
Yarım çay içen kadın dul kalır
Atatürk Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sezen'in yaptığı araştırmaya ...
Dadaşların çay geleneği
Türk mutfağının en önemli içecekleri arasında ilk sıralarda yer alan çay, ...
Safari Sanat Sirki Erzurum'da
Safari Sanat Sirki, Erzurumlulara, Geşmişten Geleceğe Tarihsel, destansı ...
 
Erzurum bu filmi merak ediyor
Yeni sezonun en iddialı filmleri arasında yer alan 'Yangın Var'ın' çekimleri ...
Sanat tarihçileri ilgi bekliyor
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ...
Erzurumlu aşıklardan gönül sohbeti
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde düzenlenen "Aşıklarla Gönül Sohbetleri" ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva