Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
24 Nisan 2012 Salı - 11:00

DERSHANE FİYATINA ÜNİVERSİTE İMKANI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayatiyete geçirilmesi planlanan Vakıf üniversitesi konusunda bir adım bile atılmadığı yönündeki...

DERSHANE FİYATINA ÜNİVERSİTE İMKANI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayatiyete geçirilmesi planlanan Vakıf üniversitesi konusunda bir adım bile atılmadığı yönündeki eleştirelere ETSO meclis Başkanı Saim Özakalın’dan yanıt gecikmedi. Özakalın; “Üniversitemizin yer sorunu dahi tüm engeller aşılacak en kısa sürede eğitim öğretime başlayacaktır” dedi.

M.Hanifi AKSAKAL

Son günlerde Erzurum kamuoyunda sıkça dile getirilen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası uhdesinde kurulması planlanan fakat yer sorunu aşılamadığı için  YÖK tarafından onay verilmeyen vakıf üniversitesinin en geç iki yıl sonra öğrenci kabulü yapılabileceği belirtildi. Şu ana kadar üniversitenin kurulması için özellikle kuruluş aşamaları ve vakıf imtiyazları konusunda çalışmalar ylürüttüklerini söyleyen Erzurum Ticaret Odası Meclis başkanı Saim Özakalın, çalışmalarda sona gelindiğini ve üniversite kampusu olacak alanın satın alınmasıyla bunun tamamlanacağını kaydetti.

VAKFIN İMTİYAZLARI İÇİN ZAMAN KAYBETTİK

Üniversite çalışmalarının üç etapta takip edildiğini, birinci etabın YÖK tarafından kuruluş aşaması ikincisinin ise üzerine konuşlandırılacağı vakfın imtiyazları olduğunu belirten ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın, “Vakfın imtiyazları bahsedilirken kamu yararına bir vakıf olduğu ve vergi muafiyeti imtiyazına sahip olmaması gerekir. İki yıllık süre içerisinde bu vakfın bu imtiyazlara sahip olması için çalışmalarımızı yürüttük. Şu anda bizim vakfımız kamu yararına ve vergi muafiyeti hakkını kazanmıştır. Bu imtiyaz olmasa vakıf üniversitesi kurmamız YÖK tarafından mümkün değil. Diğer tarafta işin birde kurulacak üniversitenin yerinin fiziki şartları. Bunların üçünü bir bütün olarak değerlendirmek zorundayız. Yer bahsi geçen üniversitenin ya kendi yeri olması gerekiyor. Ya da 49 yıllığına irtifak hakkı sahibi olmanız gerekiyor. Bu YÖK’ün olmazsa olmazlarından bir tanesidir” dedi.

 

YER KONUSUNDA BÜROKRATİK ENGELLERLE KARŞILAŞTIK

ETSO’nun vakfı tarafından kurulması planlanan üniversitenin yer sorunu konusunda çalışmalarının sürdüğünü yakın bir zamanda nihayete erdireceklerinin müjdesini veren Özakalın, “Vakfın imtiyazlarına hak kazandırdığımız süreç içerisinde yer milli emlakın üzerinde iken 5 yıllık kiralamak suretiyle kiraladık. Daha sonra YÖK’ün ya mülk sahibi yada yerin 49 yıllık kiralamanız gerektiği isteği doğrultusunda bunu takip etmeye başladık. Bizim vakfımızın bu imtiyazlara sahip olması suretiyle konuşlandıracağımız yerin YÖK tarafından kabul görecek şartlara sahip olması gerekiyor. Bu aşamada yer kanun hükmünde kararname ile milli emlak üzerindeyken tekrar DSİ’ye geçti. Şu anda bahsi geçen yer DSİ’nin üzerinde. Milletvekillerimizin tamamı ve Başbakanlık Müsteşarı hemşerimiz Efkan Ala beyin desteğini inkar edemeyiz. Zaten kendiside mütevelli heyetimizdeler. Şu anda yeri irtifak hakkı ile değil satın almak suretiyle bünyemize almaya çalışıyoruz. DSİ Bölge müdürlüğü ve genel müdürlüğüne durumu bildirdik. Genel müdürlük bölge müdürlükten görüş istemiş. Bunlarda şu andaki görüşlerini lojmanlar hariç mevcut yerin verilmesi konusunda bilgi vermişler. Bunu da halledersek satın alma yoluyla yeri tamamıyla uhdemize geçirme çabasındayız” diye konuştu.

 

BÜROKRATİK ENGELLER İŞTAHIMIZI ÖTELİYOR

Yakın bir zamanda yer tahsisinin tamamlanmasıyla birlikte YÖK’e sunacakları dosyanın değerlendirilmesini beklediklerini anlatan Meclis Başkanı Saim Özakalın, “Bundan sonra mütevelli heyeti ve yönetim kurulumuz vardır. Netice itibariyle ondan sonraki aşamalar işin akademik boyutudur. Atatürk üniversitemiz refakat ediyor. Atatürk Üniversitesi’nin garantörlüğü olmadığı sürece buna girişmemiz mümkün değil. En kısa zamanda eğitim öğretime başlamak istiyoruz. Bürokratik engeller iştahımızı öteliyor. Bu yıl olmasa bile ondan sonraki eğitim dönemine yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bizim dosyamızın öncelikli ele alınacağını düşünüyoruz. Kendi işimizden daha elzem bu işi kabul ettik. 2013-2014 e yetişmemesi için hiçbir engel yok. Büyük bir aksilik olmazsa yetiştireceğiz. Kanunlar ve bürokrasi yüzünden zaman kaybettik. Yeri lojmanları ile birlikte istiyoruz. Fakat sıkıntı gözüken kısım lojmanlar. Bütün kampusu bir bütün değerlendiriyoruz. Hazır bu işe bulaşmışken tamamını istiyoruz. İleriye yönelik daha rahat hareket etme kabiliyetinde olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

AMACIMIZ İTİBAR GÖREN BİR ÜNİVERSİTE

ETSO bünyesinde vakıf üniversitesi olarak kurulması planlanan kurumun kuruluş aşamalarında milletvekillerinden bakanlara kadar birçok kesim tarafından desteklendiğini hatırlatan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, “Şunu genel manada söylemek istiyorum. Siyasilerimiz ve bürokratlarımız iyi niyetli ama bazı engeller çıkıyor. Bizimle beraber olduklarını hissettiriyorlar. Bu üniversite kurma ne fabrika kurma ne sanayi tesisi kurmaya benzer. Bundan birkaç yıl öncesine kadar 7-8 vakıf üniversitesi kapandı. Oradaki öğrencilere yazık oldu. İtibar görmeyen bir üniversiteyi bitirdikten sonra o üniversitenin ara eleman yetiştiren sanat okullarından farkı kalır mı? İlmin dünyaya açılan son kapısı olarak değerlendirmek gerekiyor üniversiteleri. Burada yetişenin her türlü piyasa koşullarına sahip olması gerekiyor. Bunun örnekleri var Türk cumhuriyetlerinden gelen üniversitelilerin burada sudan çıkmış balığa döndüklerini görüyoruz. Bizim vakfımız bu geçen süre içerisinde büyük talihsizliktir ki imtiyazlara sahip olmamış. Eğer bundan önce imtiyazlara sahip olsaydı 2 yıllık kaybımız olmazdı. Bu imtiyazlara Acıbademlerin sahip olmadığını biliyoruz. Ankara’dan bu yana sadece Sivas ve Erzurum’da böyle bir vakfın imtiyazlı olduğu bilinen bir gerçek. Kurulacak yeni vakıf üniversiteleri çok ciddi kriterlerden geçiyor. Bu ciddiyet içerisinde kurulmuş bir üniversitenin eğitim öğretime kazandıracakları öğrencilerin temeli iyi olur” diye konuştu

 

 
Çöpler bacalara istifleniyor!
 
Bu çok çirkin oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin korukcu 24 Nisan 2012 Salı 11:19

Anlattıklarının hepsi hikaye. İşbilmez adamların olduğu yerden iş çıkmaz. Haa birde acaba saim özakalın üniversite nedir bilir mi? Ne mezunudur bu arkadaş. Ve tabi Başkan Yücelik.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman TML’ye Beyaz Bayrak
Narman Ticaret Meslek Lisesi, “Temiz okul, sağlıklı okul” projesi kapsamında ...
BAYRAKTAR; SIFIRCILAR ARTIYOR
Türkiye Kamu Sendikaları Konfedarasyonu, Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar ...
Kent Meydanı'nda 23 Nisan coşkusu
Çizgi film kahramanları, Hacivat Karagöz, tiyatro, müzik, bar ve mehteranla ...
 
Mecidiye İÖ’de örnek etkinlik
Mecidiye İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü tarafından Erzurum Göğüs Hastanesi ...
Projelerini halkla paylaştılar
Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Sağlık Kulübü öğrencileri, projelerini ...
Liselilerden örnek kutlama
Oltu Anadolu Lisesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenledi.
 
Eğitim anlayışının yansıması bu mu?
Burası eğitim kurumu mu dedirten bir okul daha!
A.Ü. Türk Dünyası’nın nabzını tuttu
Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı
Yaylalı basını bilgilendirdi
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, üniversitenin kuruluşundan bugüne ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva