Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
AYDEMİR’DEN HÜSEYİN TANFER’E TEBRİK
AYDEMİR’DEN HÜSEYİN TANFER’E TEBRİK
Tekman'da yağmur ve dolu hayatı felç etti
Tekman'da yağmur ve dolu hayatı felç etti
Tokayev'den 'Büyük Türk Dili Modeli' önerisi
Tokayev'den 'Büyük Türk Dili Modeli' önerisi
Yılmaz’dan Türk Dünyasının küresel rolü vurgusu
Yılmaz’dan Türk Dünyasının küresel rolü vurgusu
Erbaş: ‘Hicret, sarsılmaz imanla yaşama azmidir'
Erbaş: ‘Hicret, sarsılmaz imanla yaşama azmidir'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
23 Nisan 2012 Pazartesi - 10:53

BAYRAKTAR; SIFIRCILAR ARTIYOR

Türkiye Kamu Sendikaları Konfedarasyonu, Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar "YGS sonuçları ne yazık ki ülkemiz için büyük hüsran olmuştur...

BAYRAKTAR; SIFIRCILAR ARTIYOR

Türkiye Kamu Sendikaları Konfedarasyonu, Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar "YGS sonuçları ne yazık ki ülkemiz için büyük hüsran olmuştur. Sınavda 50 bin 805 aday sıfır puan almış ve sınav genel itibariyle başarısızlıkla sonuçlanmıştır" dedi.

M.Hanifi AKSAKAL

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçlara ilişkin bir açıklama yaparak değerlendirmelerde bulundu. Sıfır puan alanların sayısının 2011-YGS'de 38 bin 269, 2010-YGS'de ise 14 bin 156 olduğunu kaydeden Bayraktar, "Görüldüğü üzere YGS'de sıfır çekenlerin sayısı yıllar itibariyle artmaktadır. Özellikle 2010 yılında YGS'de 14 bin 156 öğrenci sıfır puan alırken, bu yıl sayının 50 bin 805'e fırlaması çok düşündürücüdür. Bu sonuçlar Türk milli eğitim sisteminin geldiği içler acısı noktayı gözler önüne sermektedir. Tamamen sınav odaklı, sorgulamaktan, analitik düşünmeye yönlendirmekten ziyade ezbere dayalı bir eğitim sisteminin ürünü olan bu sonuçtan, başta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer olmak üzere AK Parti'nin tüm Milli Eğitim Bakanları ve Hükümet sorumludur" diye konuştu.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Öğretmensiz okullarla, ücretli öğretmenlerle, 60-70 kişilik sınıflarla, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamadan, birleştirilmiş sınıf uygulamalarıyla YGS'de başarı elde etmenin imkansız olduğuna dikkat çeken Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Derslik ve öğretmen açığı, kadro yetersizliği gerekçe gösterilerek derslere ehil olmayan, öğretmenlikle uzaktan yakından alakası olmayan kişilerin ücretli öğretmen girmesi eğitimde yaşanan bu başarısız tablonun diğer önemli nedenlerindendir" dedi. Bayraktar, "Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 126 bin 137 öğretmen açığı vardır, ancak sendikamızın hesaplamalarına göre ülkemizde şu anda öğretmen açığı 200 bin civarındadır. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında uygulanacak olan 4+4+4 sistemi ile birlikte öğretmen ihtiyacı 100 bin daha artacak, böylece öğretmen açığımız 300 bin'e çıkacaktır. Derslik ihtiyacımız ise yeni sistemle birlikte 200 bin civarında olacaktır" şeklinde konuştu.

“ACİL TEDBİRLER ALINMALI”

Kamu-Sen İl Temsilcisi Bayraktar, bu yıl açıklanan rakamlar için gelecek yıl tedbir alınmazsa durumun daha vahim olabileceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Hiçbir tedbir almadan, sonuçlarını iyi irdelemeden 4+4+4 sisteminin uygulama konulması bu sorunların üzerine yeni sorunlar ekleyecektir. Pedagojik olarak değerlendirmeden, ben yaptım-oldu mantığıyla hareket eden, eğitimcilerin, sivil toplum kuruluşlarının tüm karşı çıkışlarına kulak tıkayan siyasi erk, YGS sonuçlarının ardından nasıl bir yol izleyecektir doğrusu merak ediyoruz. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde önümüzdeki yıl YGS'de bu sonuçlardan daha vahim sonuçlarla karşılaşabiliriz. Diğer yandan sınavda testler bazında ful yapanların sayısı da bu sene büyük düşüş göstermiştir. Türkçe testinde 40 sorunun tamamını doğru yanıtlayan bu yıl 929 aday var iken, geçen yıl bu rakam bin 392; Temel Matematik testinde 40 sorunun tamamını yanıtlayan bu yıl bin 316 aday var iken; geçen yıl bu rakam bin 805'dir. Bu rakamlardaki keskin düşüşler de dikkatli bir şekilde incelenmelidir. YGS sonuçlarında 1 milyon 837 bin öğrenciden 700 bin'in matematikten sıfır alması da çok dikkat çekicidir. Ülkemizde matematik ve fen alanlarındaki başarısızlık, bu bilimlere öğrencilerin yeterli ilgiyi göstermemesi bizi dünya yarışından koparmaktadır. Oysa matematik ve fen en önemli temel bilimlerdendir. Bu bilimlerin ülkemizde hak ettiği değeri görmesi ve bu alanlarda başarı sağlanması ülkemizin geleceği açısından hayati öneme sahiptir” dedi.

 
SGK DÜŞÜK PRİMLERİN HESABINI SORACAK
 
Erzurum'da ev bulmak ne mümkün!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Meydanı'nda 23 Nisan coşkusu
Çizgi film kahramanları, Hacivat Karagöz, tiyatro, müzik, bar ve mehteranla ...
Mecidiye İÖ’de örnek etkinlik
Mecidiye İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü tarafından Erzurum Göğüs Hastanesi ...
Projelerini halkla paylaştılar
Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Sağlık Kulübü öğrencileri, projelerini ...
 
Liselilerden örnek kutlama
Oltu Anadolu Lisesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenledi.
Eğitim anlayışının yansıması bu mu?
Burası eğitim kurumu mu dedirten bir okul daha!
A.Ü. Türk Dünyası’nın nabzını tuttu
Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı
 
Yaylalı basını bilgilendirdi
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, üniversitenin kuruluşundan bugüne ...
ÇILGIN PROJELER YOLDA
Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri ...
Erzurum’da 23 mele alımı yapılacak
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Doğu ve Güneydoğu'da yapacağı 'mele' alımının ayrıntıları belli oldu.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva