Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
27 Aralık 2018 Perşembe - 12:43

Atatürk Üniversitesi Dünya ile Rekabete Hazırlanıyor

Mahmut AKDAĞ / DADAŞ Gazetesi

Atatürk Üniversitesi Dünya ile Rekabete Hazırlanıyor

Eğitimde kalite anlayışını ön planda tutarak ülke yükseköğretimine 61 yıldır durmaksızın katlı veren, seçkin bir dünya üniversitesi olma hedefiyle yaptığı çalışmalar, içinde bulunulan zamana uygun yeni bir yapılanma, iktisadi ve idari açıdan da yeni bir güçle dünya üniversiteleri ile yarışır bir düzeye gelen Atatürk Üniversitesi aynı zamanda içinde bulunduğu topluma değer sağlamaya da devam ediyor.

“Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi”

Bu kapsamda; Atatürk Üniversitesinin geleceğini ortak akılla tasarlamak, dönüşüm vizyonunu oluşturmak, stratejileri ve bunun için gerekli eylem planlarını belirlemek üzere on dört ay sürmesi planlanan “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” ilk aşaması olan “Arama Konferansı” 2018 yılının şubat ayı içerisinde Atatürk Üniversitesinde gerçekleştirildi. Son olarak Aralık ayında ‘Yabancı Dil Eğitiminin Yeniden Yapılandırılması’ konferansı düzenlenerek bu süreçte 8 Arama Konferansı düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Fakülte ziyaretleri yaparak, bizzat yürütmekte olduğu proje faaliyetlerini üniversite mensupları ile paylaşmaya başladı. Rektör Çomaklı: “Üniversitemizin içerinde bulunduğu gerçeğin bilincinde olarak yönetime geldiğimiz günden itibaren üniversitemizin akademik değerlerini, eğitim metodolojilerini ve toplumsal rolünü nasıl yapılandıracağını ciddi olarak gözden geçirmekteyiz. Bu durum evrensel gerçekler, Yeni YÖK sistemi yaklaşımı ve açıklanmaya çalışılan Atatürk Üniversitesi gerçeği dikkate alındığında gereklilik arz etmektedir” dedi.

“Yeni Nesil Üniversite” Anlayışı Atatürk Üniversitesi ile Anılmaya Başladı

“Neden yeni nesil üniversite” sorusuna cevap vererek konuşmasını sürdüren Rektör Çomaklı: “Yeni Nesil kavramı, teknoloji alanında mevcut teknolojilerin yerini alacak olan yeni yaklaşımı, tasarımı ve performansı ifade etmektedir. Dünyada yükseköğretim alanında uzun süredir başlamış olan bir büyük dönüşüm ihtiyacı bu kavramla tanımlanmaya başlanmıştır. Üniversitelerin eğitim ve araştırma görevlerinin yanı sıra ister üniversite-sanayi işbirliği merkezli inovasyonu ele alan üçüncü nesil üniversite tanımı isterse bölgesel kalkınmayı önceleyen dördüncü nesil üniversite tanımı olsun, yeni nesil üniversitelerin topluma katkı misyonları çerçevesinde şekilleneceği ön görülmektedir. Yeni nesil üniversiteleri farklılaştıran onların topluma katkıyı nasıl ele alacakları olurken, benzeşen yönleri ise yepyeni araştırma ve öğrenme yöntemlerini bu doğrultuda ne kadar geliştirebilecekleri olacaktır.  Bu doğrultuda üniversitelerde başlamış olan yeni nesil üniversite çalışmalarının, Atatürk Üniversitesi’nin gücü ve konumuyla yeni bir aşamaya ulaşacağını değerlendirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Bu Proje ile Ortak Akıl Aranıyor

Projeye ilişkin bilgi paylaşımında bulunmaya devam eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini planlandığı şekilde ilerlediğini belirtti. Bu kapsamda projenin süresinin ondört ay olduğunu ancak her ay yeni bir uygulama devreye alınarak dinamik bir süreç yönetildiğini açıkladı. Çomaklı, proje kapsamında şimdiye kadar ortak akıl yakalamak amacıyla 7 arama konferansı ve bir de karar konferansı gerçekleştirildiğini belirterek, proje kapsamında yürütülen faaliyetlerin aşağıdaki şekilde gerçekleştirildiği, vurgulandı.

Şubat ayında 60 kişilik bir grupla gerçekleştirilen “Vizyon Arama Konferansı”na üniversitemiz içinden ve dışından alanında vizyoner siyasetci, bürokrat, bilim adamı, sivil toplum örgütü liderleri, ilgili kamu yöneticileri, sanayici ve başarılı iş adamları davet edilerek, üniversitemizin konumlanma haritası çıkarıldı, vizyonu tartışıldı ve bu kapsamda projeler üretildi. Yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler ışığında Atatürk Üniversitesinin yeni vizyonu “Hayatın hizmetinde, hep ileriye” olarak ortak akılla belirlendi.

Son olarak projenin son çeyreğine girilirken geride kalan sürecin önemli kazanımlarla geçtiğini ve sürecin başarıyla devam ettiğini ifade eden Rektör Çomaklı; bundan sonraki aşamalarda eğitim, araştırma ve toplumsal etki alanlarında sistemlerin tasarlanma aşamasına geçileceği özellikle vurguladı. Rektör Çomaklı, “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi”nin başarısının üniversitemiz için büyük önem arz ettiği kadar, aynı zamanda diğer devlet üniversitelerine örnek bir modelin geliştirilmesiyle Türk Yükseköğretimi açısından da öncü bir adım olacağını belirtti.

 
‘Dadaş olunmaz, dadaş doğulur’
 
Erzurum’da eğitime kar engeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Eğitimde İşbirliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ...
Jandarmadan, öğrencilere trafik eğitim semineri
Erzurum’un Köprüköy ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ...
ETÜ Rektör Levent’i ağırladı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzurum ...
 
“Eğitime Bakış 2018 Raporu” açıklandı
Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan “Eğitime Bakış 2018 İzleme ve Değerlendirme ...
Selçuk’tan eğitimde sistem değişikliği açıklaması
Selçuk, “Hemen birkaç ay içerisinde sistemin tümüyle dönüştürülmesinin ...
ATAUNİ'de kardeş üniversiteler buluşması
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Atatürk ...
 
Emine Erdoğan'dan ebeveynlere sosyal medya uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan katıldığı bir ...
Yakutiye AİHL’den "Kitap Kardeşim" projesi
2016-2017 Öğretim yılında Proje Okulu olarak eğitime başlayan Yakutiye ...
Çomaklı’dan Yeni Nesil Üniversite istişaresi
Fakültelerdeki mevcut durumu yerinde inceleyip, gerekli olan tüm desteği ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva