Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
26 Aralık 2018 Çarşamba - 09:24

Erzurum’da Eğitimde İşbirliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan ana başlıklardan biri olan “MEB ve YÖK arasında işbirliği yapılması” konusuna ilişkin Erzurum’da bir toplantı gerçekleştirildi.

Erzurum’da Eğitimde İşbirliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan ana başlıklardan biri olan “MEB ve YÖK arasında işbirliği yapılması” konusuna ilişkin Erzurum’da bir toplantı gerçekleştirildi.

2023 Eğitim Vizyonunda yer alan öğretmen yetiştirme konusunda Yüksek Öğretim Kurumu ile işbirliği yapılması hususuyla alakalı Erzurum’da toplantı yapıldı. Palandöken Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Kemal Doymuş, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile Atatürk Üniversitesi’nde görevli öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Konuşmama Bakanımızın şu sözleri ile başlamak isterim: ‘Eğitim ben yaptım oldu diyerek yapılacak bir iş değildir. Eğitim bütün toplum için bir ödev. Bu bir ülke ödevi.’ Bakanımızın da vizyon belgesinde bu sözleriyle belirttiği gibi biz de Erzurum’da eğitim-öğretimi tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde ileriye taşımanın yollarını arayacağız. Bugün bunun için Dekanımız ve çok değerli hocalarımızla birlikte bu işbirliğini somutlaştıracak bir adım atıyoruz. İlerleyen aşamalarda, belirlenen başlıklarda kurulacak ortak komisyonlar ile çalışmalarımız daha üst seviyelere çıkacaktır. Açıklanan LGS sonuçlarında gördüğümüz gibi ilimiz ülke bazında arzulanan yerde asla değil. Tüm ilçe müdürlerimiz ve eğitim fakültesi hocalarımızla burada bu konu hakkında tartışacağız. Kısa vadede belirlediğimiz 5 ana başlık altında bir yol haritası oluşturacak ve eğitim fakültemizle birlikte bu yol haritası çerçevesinde çalışmalar yapacağız. Özellikle yenilenen ölçme değerlendirme sistemine uygun olarak; öğretmenlerimizin kullandığı, öğretim yöntem-tekniklerinin, ders anlatım biçimlerinin ve soru hazırlama tarzlarının öğrencilerin anlama, kavrama, yorumlama kabiliyetlerini daha fazla geliştirecek şekilde revize edilmesi çok mühim bir mesele olarak karşımıza çıkmakta. İki boyutta eğitim fakültemizle birlikte çalışmak istiyoruz. Fiilen görev yapan öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve yeni mezun olarak mesleğe başlayacak öğretmen adayı öğrencilerimizin öğretmenliğe hazır bir şekilde mesleğe başlamaları. Bunları başarabilirsek Sayın Bakanımızın belirttiği ‘öğretmen yetiştirmeyi dönüştürme’ hedefini yakalayabiliriz, kaynağı kontrol edebiliriz, sistemi kontrol edebiliriz” dedi.

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Kemal Doymuş ise konuşmasında, Eğitimin bir ülke meselesi olduğunun ve Yüksek Öğretim Kurumunu temsilen eğitim fakültelerinin bu meseleye imza attığını belirtti. Erzurum’da eğitim-öğretimi daha ileri taşıma konusunda üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını ve tüm imkanlarıyla eğitim- öğretim faaliyetlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanında olacaklarını vurguladı.

 
Doğu’dan merhametin fotoğrafı
 
ASİMDER, Karabağ Platformunu topladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan, öğrencilere trafik eğitim semineri
Erzurum’un Köprüköy ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ...
ETÜ Rektör Levent’i ağırladı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzurum ...
“Eğitime Bakış 2018 Raporu” açıklandı
Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan “Eğitime Bakış 2018 İzleme ve Değerlendirme ...
 
Selçuk’tan eğitimde sistem değişikliği açıklaması
Selçuk, “Hemen birkaç ay içerisinde sistemin tümüyle dönüştürülmesinin ...
ATAUNİ'de kardeş üniversiteler buluşması
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Atatürk ...
Emine Erdoğan'dan ebeveynlere sosyal medya uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan katıldığı bir ...
 
Yakutiye AİHL’den "Kitap Kardeşim" projesi
2016-2017 Öğretim yılında Proje Okulu olarak eğitime başlayan Yakutiye ...
Çomaklı’dan Yeni Nesil Üniversite istişaresi
Fakültelerdeki mevcut durumu yerinde inceleyip, gerekli olan tüm desteği ...
Yüksek Öğretimde Nahçıvan’la işbirliği
Nahçıvan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Aliyev’in misafiri olan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva