Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
3 Mayıs 2019 Cuma - 10:29

‘Şifreler çözülmüştür’

Erdoğan, “Yaptırım tehditleri Türkiye ile ontolojik sorunu olan çevrelerin boş durmayacağını da açıkça gösteriyor. Biz de onların numaralarını çözdük. Nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Şifreler çözülmüştür. ‘ dedi

‘Şifreler çözülmüştür’

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, tüm göstergelerin yeniden yükseliş trendine girildiğine işaret ettiğini belirterek, “Yaptırım tehditleri Türkiye ile ontolojik sorunu olan çevrelerin boş durmayacağını da açıkça gösteriyor. Biz de onların numaralarını çözdük. Nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Şifreler çözülmüştür. ‘ dedi

ERDOĞAN EKMEKLİK BUĞDAY FİYATLARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “TMO tarafından geçen yıl ton başına bin 50 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına bin 350 lira olmuştur. Kaliteli buğday ise yüzde 4 primli olarak alınacak ve böylece ton başına fiyat bin 400 lirayı geçecektir. Arpa alım fiyatı da yüzde 33 artış ile ton başına bin 100 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticimize buğday ve arpa için 200 lira prim, mazot, gübre desteği ödemesi yapılacaktır” dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün ülkemizin itibarı iftihar verici bir seviyeye ulaşmışsa bunda adeta bir Alperen ruhu ile dünyada ayak basmadık yer bırakmayan girişimcilerimizin çok büyük emeği ve katkısı vardır” açıklamasında bulundu.

Merkez Bankası’nın döviz rezervinden bahseden Erdoğan, “Turizmde 12,8 milyon turist sayısından 46 milyon turist sayısına birlikte ulaştık. Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına kopartmaya çalışıyor, bunun farkındayız. Maruz kaldığımız bunca saldırıya rağmen kamu borç stokumuzun milli gelirimize oranı yüzde 13,7 düzeyindedir, göreve geldiğimizde bu oran yüzde 60’ın üzerindeydi. Ülkemizi IMF’ye 23,5 milyar dolar borçla devralarak Mayıs 2013’te IMF’ye olan borcu sıfırlamayı bir kenara koymak mümkün değil. Merkez Bankamızın döviz rezervi o zamanlar 27,5 milyar dolarken, hamdolsun şuanda onunla mukayese edilemeyecek bir konuma geldi. Bazı sirk cambazları bu konu ile ilgili bile döviz rezervine yönelik gayri samimi açıklamalar yapmak suretiyle psikolojik olumsuz hava oluşturma çabası içindeler. Türkiye’yi kur, faiz, enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere karşı bu zaferi beraber kazanacağız” diye konuştu.

Seçimin birkaç ay öncesinde patates, soğan meselesinin neyle izah edileceğini soran Erdoğan, “Bunların hepsi bir siyasi müdahale anlayışı değil midir? Patatesin soğanın nasıl çürütüldüğünü, o depolardan, ambarlardan nasıl çöplüklere götürüldüğünü gördük. Bunların ne adına, nereye, ne mesajlar verilmek istendiğini hep birlikte milli bir mesele olarak görmeye mecburuz. Son yıllarda maruz kaldığımız tüm saldırılar şahsımızı değil, doğrudan Türkiye’yi, 82 milyonun tamamını can evinden vurmayı amaçlamaktadır” şeklinde konuştu.

“BU YIL SONUNA KADAR BİZ BU İSTİHDAMI BEKLİYORUZ”

“Burası Türkiye, burada iş var” sloganı ile istihdamı artırmak için yola çıktıklarını söyleyen Erdoğan, iş adamlarından bu konuya duyarlılık göstermelerini istedi. Erdoğan, “Şimdi geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana maruz kaldığımız ekonomik saldırılara hep birlikte çok daha güçlü cevap verme zamanıdır. Son dönemde bir miktar irtifa kaybolduğu için bu defe çıtayı daha da yukarıya taşıdık. Geçenlerde yine bir istihdam seferberliği için TOBB çatısı altında bakan arkadaşlarımla bir araya geldik ve tüm Türkiye’deki oda, borsa hepsine bir çağrıda bulunduk. 1,5 milyon üyesi bulunan TOBB’un her bir üyesi kalksa 2 tane istihdam sağlasa bu sayı 3 milyona varır. O gün bu sözleri aldık. Bu yıl sonuna kadar biz bu istihdamı bekliyoruz. O zaman kalkıp bazı bu milleti çok sevdiğini iddia edenler ne dediler, ‘TOBB iktidarın yan bahçesi, arka bahçesi.’ TOBB’un böyle bir meselede, bir istihdam meselesinde hükümetle dayanışma içinde olmasından daha doğal, daha tabi ne olabilir. Bu çağrımızı sadece TOBB’a değil, diğer STK’lara da yönelteceğiz. 2,5 milyonluk bir ilave istihdam için ‘Burası Türkiye, burada iş var’ sloganı ile yola çıktık. Öncü veriler bu yılın ilk çeyreğinde istihdamda 100 bin kişilik bir artışa işaret ediyor. Bu yeniden yükselişe geçtiğimizi göstermesi bakamından önemli bir rakamdır ama yeterli değil. Yaz sezonunun da açılması fırsat bilerek gaza basmalı ve hedefimize doğru süratle yol almalıyız. Bu seferberliğe gerekiyorsa şartlarını zorlama pahasına destek vermek burada bulunan her bir iş insanımızın ülkesine, milletine ve şehrine olan vefasının gereğidir diye inanıyorum. Sahip bulunduğunuz her şeyi borçlu olduğunuz ülkeniz bugün sizlerden böyle bir fedakarlık bekliyor. Sayın Başkanın vergi, sigorta gibi meselelerini sürekli şahsımla da bakan arkadaşlarımla görüşen birisi olarak kimse bu tür üye, işadamımız buraya aktarması suretiyle bunların çözümü burada konuşulacak bir mesele değil” ifadelerini kullandı.

Müteahhitlerin aldıkları işi geciktirdiklerini belirterek uyarıda bulunan Erdoğan, “Bunlara gerekli uyarılar yapıldığı halde biz kalkıp onların hesaplarına blokaj uygulamadık. Yatırım orada duruyor, bunu yapamayacaksan bu ihaleye niye girdin? Biz şahsım da başta olmak üzere bakanlarımızla çoğu zaman bu insanların peşine düştük” açıklamasında bulundu.

“İZMİR’DE 12 YPG’LİYİ BU GECE YAKALAMAK SURETİYLE ŞUANDA GÖZALTINA ALDIK”

Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, “Terör artık eskisi gibi esmiyor bu bölgelerde. Sadece bu ay içinde 170’i aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Yine yapılan operasyonlar çerçevesinde İzmir’de 12 YPG’liyi bu gece yakalamak suretiyle şuanda gözaltına aldık” dedi.

“BİZ DE ONLARIN NUMARALARINI ÇÖZDÜK”

Tanzim satışları konusunda daha köklü çözüm hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen Erdoğan, artık seçim döneminin geride kaldığını, tüm enerjileri ile yeniden icraata yoğunlaştıklarını söyledi. “Özellikle kur, faiz ve enflasyonu mutlaka hedeflerimize uygun seviyelere indirmekte kararlıyız” açıklamasında bulunan Erdoğan, tüm göstergelerin yeniden yükseliş trendine girildiğine işaret ettiğini belirterek, “Yaptırım tehditleri Türkiye ile ontolojik sorunu olan çevrelerin boş durmayacağını da açıkça gösteriyor. Biz de onların numaralarını çözdük. Nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Şifreler çözülmüştür. Bundan sonra öyle çok can yakıcı dalgalanmaların ortaya çıkması kolay kolay mümkün değildir” diye konuştu.

“EKMEKLİK BUĞDAYIN FİYATI BU YIL YÜZDE 29 ARTIŞLA TON BAŞINA BİN 350 LİRA OLMUŞTUR”

Hububat alım fiyatlarını açıklayarak çiftçiye müjde veren Erdoğan, “Çiftçimiz toprağını sürdü, tohumunu attı, alın terini akıttı ve hasat dönemi için hazırlanmaya başladı. Yağış bakımından bereketli bir yıl geçiriyoruz. Mevcut durumun tarımda üretimin en az geçen yıl düzeyinde olacağını gösteriyor. Hububat alım fiyatını hasat dönemi başlamadan açıklayarak üreticimizin emeğine göz diken fırsatçıların önüne geçiyoruz. Bu yılın hububat alım fiyatlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. TMO tarafından geçen yıl ton başına bin 50 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına bin 350 lira olmuştur. Kaliteli buğday ise yüzde 4 primli olarak alınacak ve böylece ton başına fiyat bin 400 lirayı geçecektir. Arpa alım fiyatı da yüzde 33 artış ile ton başına bin 100 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticimize buğday ve arpa için 200 lira prim, mazot, gübre desteği ödemesi yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

 
Cumhurbaşkanı’ndan Rabia vurgusu
 
Erdoğan’dan Yenikapı Ruhu hatırlatması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO, TOBB Genel Kurulu’nda
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 75. Genel Kurulu’nda Erzurum Ticaret ...
‘Ya somun üretin, ya da fiyatları düşürün…!’
Fırıncılar Odasının talebi üzerine ESOB tarafından onaylanan zamlı pide ...
Pideye zam !
ESOB Başkanı Fırat, geçen yıl 300 gramı 2 TL olan Ramazan pidesinin bu ...
 
Oktay, Erzurum standını ziyaret etti
Bu yıl 75.’si gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ...
TOBB Genel Kurulunda Erzurum damgası
ETSO, ETB, Oltu TSO ile Pasinler TSO tarafından, “Biz Birlikte Erzurumuz” ...
AÇSH’den Finansal Okur Yazarlık’ semineri
Erzurum'da, Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce ...
 
Erzurum, FİNTÜRK 2019 verileri açıklandı
BDDK, Finansal Türkiye Haritası (FİN-TÜRK) 2019 yılı ocak-mart dönemi ...
Bölgede düştü, Erzurum’da arttı
Bölgede dış ticaret değeri geçen yıla göre düşüş gösterirken, Erzurum’da ...
Sekmen’den “1 Mayıs” mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva