Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>EKONOMÄ°
1 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:49

AÇSH’den Finansal Okur Yazarlık’ semineri

Erzurum'da, Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce (AÇSH) kadınlara yönelik "Finansal Okuryazarlık " semineri düzenlendi.

AÇSH’den Finansal Okur Yazarlık’ semineri

Erzurum'da, Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce (AÇSH) kadınlara yönelik "Finansal Okuryazarlık " semineri düzenlendi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Aziziye ve Palandöken Belediye Başkan Yardımcıları AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, İŞ Kur İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, AÇSH İl Müdür Yardımcısı Harun Akpınar, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Gökdaş, AÇSH Şube Müdürleri Bekir Gezer, Süleyman Duman, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, burada yaptığı konuşmada, finansal okur yazarlık eğitiminin önemine değinerek, 2018-2023 yıllarını kapsayan "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı" Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinasyonunda hazırlanıp, yürürlüğe konulduğunu söyledi.

Kadınların ekonomik anlamda güçlendirilmesinin önemine değinen İlbaş şunları söyledi: ‘’ Söz konusu Eylem Planı’nın 5 bileşeninden biri olan Eğitim bileşeninde “kadınların finansal okuryazarlık konusunda bilgi ve farkındalıkları artırılacaktır" hedefine yer verilmiştir.Ayrıca, 100 Günlük Cumhurbaşkanlığı İcraat Programında da Kadınlara yönelik Finansal Okuryazarlık eğitimlerinin yaygınlaştırılması eylemi yer almaktadır. Bu kapsamda; Kadınların yerli malı kullanımı, para yönetimi, gelir, harcama, birikim, yatırım, yatırım araçları ve bireysel emeklilik sistemi gibi konularda farkındalıklarının artırılması ile ekonomik güçlenmelerine yönelik mevcut destek ve teşviklere ilişkin bilgi paylaşılması amacıyla Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından "Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri" planlanmıştır.Finansal okuryazarlık, paranın sevk ve idaresi, optimum seviyede paranın satın alabileceği en değerli şeyi alabilme becerisidir. İnsanların ihtiyaçları sınırsız, ancak kaynaklarımız sınırlıdır. Finansal okuryazarlık biraz da sınırlı kaynaklarımızı sınırsız ihtiyaçlarımız ile örtüştürme sanatı, paranın, para hükmündeki değerlerinin sevk ve idaresidir. Aile ekonomisini, geliri, gideri genelde kadınlar dengeler. Eğer evdeki kadın müsrif, marka tutkunu, bol para harcayan bir insan ise, ne kadar para kazanırsanız kazanın hakikaten bir tasarruf yapmak, başarı sağlamak mümkün değildir.Amacımız finansal yetkinliği yüksek ve ekonomisi sağlam ailelerden oluşan bir toplum oluşturmaktır’’

Toplumumuzda önemli bir yere sahip olan kadınların aile ekonomisinde söz sahibi olabilmesinin önemine değinen İlbaş, ‘’ Kadınların bilinçlenmesi, parasını idare edebilmesi ve ailede bu bilince sahip genç bireylerin yetişebilmesi açısından finansal okuryazarlık eğitimleri son derece kıymetli bir çalışmadır. Bu bağlamda bugün burada para kavramı, bütçe borç yönetimi, kredi kartı, gelir gider, tasarruf ve yatırım araçları gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki geleceğini planlamayı öğrenen, tasarruf bilinciyle donatılan kadınlarımız, ülkemizde finansal kaynakların etkin tahsisine ve yurt içi tasarruf kaynaklarına büyük katkı sağlayacaklardırDüzenlediğimizbu seminerle finansal okuryazarlık eğitimiyle aile bütçesine destek olmak amacıyla mesleki bilgi ve beceri sahibi olmak isteyen, kendi işini kurmaya istekli ve bu amaçla girişimde bulunmak isteyen siz değerli katılımcılarımız için ülkemizde kadınlarımızın ekonomik güçlenmesini sağlayan destek ve teşvikler anlamında da bilgi paylaşımında bulunacağız. Seminerin hazırlanmasına katkı sağlayan ekibimize ve programımıza yer konusunda destek sağlayan ETSO yetkililerine teşekkür ediyorum’’

Açılış konuşmasının ardından , Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Eğitim Programı Eğitmeni Gamze İspirli Finanasal Okur Yazarlık konusunda sunum yaparken, İş Kur Temsilcisi Ali Erkan, KOSGEB Temsilcisi Edanur İspirli, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Pınar Burkankulu, Türkiye İsraf Önleme Vakfı Temsilcisi Emre Altınoluk da kadınlara verilen istihdam ve iş kurma destekleri hakkında bilgi verdiler.

Seminer sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.

 
Pirinkayalar Tüneli'nde geri sayım
 
TOBB Genel Kurulunda Erzurum damgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, FİNTÜRK 2019 verileri açıklandı
BDDK, Finansal Türkiye Haritası (FİN-TÜRK) 2019 yılı ocak-mart dönemi ...
Bölgede düştü, Erzurum’da arttı
Bölgede dış ticaret değeri geçen yıla göre düşüş gösterirken, Erzurum’da ...
Sekmen’den “1 Mayıs” mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı.
 
KOSGEB’ten ETÜ kristal girişimcilik projesine destek
KOSGEB tarafından desteklenerek hayata geçirilecek olan projeleri seçme ...
İşverenlere “İletişim” semineri
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ...
Karamollaoğlu'na tepki
Biber, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na tepki göstererek, ...
 
İŞKUR’dan Kariyer Günleri etkinliği
Erzurum Çalışma İş Kurumu (İŞKUR) ile Atatürk Üniversitesinin işbirliği ...
Erzurum’da ekonomik istikrar güç kazanıyor
Erzurum ekonomisinde ağırlığı bulunan Ticaret sektörü, ülkedeki istikrar ...
2 esnaf arasında marka davası
Erzurumlu iki esnaf, sıcak ve soğuk tatlı karışımı olan “turbo” adlı sütlaç ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva