Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
2 Ağustos 2017 Çarşamba - 11:47

‘Diş Hekimliği Eğitim kalitesiyle 1’inci sırada’

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahit Erdem, tercihini Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden yana kullanan öğrenciler için fakültelerinin sunduğu imkânlardan ve avantajlardan bahsetti.

‘Diş Hekimliği Eğitim kalitesiyle 1’inci sırada’

Üniversite tercihini Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden yana kullanan öğrenciler için fakültelerinin avantajlarından bahseden Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahit Erdem, güçlü öğretim üyesi kadrosu, kaliteli eğitimi, cihaz, ekipman ve laboratuvar olanakları ve mezun olduktan sonra sunulan sınırsız iş imkânları ile Türkiye’de ki Diş Hekimliği fakülteleri içerisinde ilk sıralarda yer aldıklarının altını çizdi. Diş Hekimliği Fakültesinin Türkiye’de açılan 4’üncü fakülte olmasına rağmen, eğitim kalitesi bakımından 1’inci sırada yer aldığını iddia eden Erdem, sağlam bir altyapı ve köklü bir geçmiş ile öğrencilere son derece iyi bir eğitim-öğretim imkânı sunduklarını kaydetti.

Öğretim elemanlarının hiçbirinin dışarıda muayenehanelerinin bulunmamasının öğrenci açısından büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Erdem, diğer Diş Hekimliği fakültelerine oranla özellikle kliniklerde öğrencilerin uygulama için hasta bulma sıkıntısının yaşanmadığını dile getirdi. Bölgeye hitap eden bir fakülte olarak hasta kapasitesinin son derece geniş olduğunu söyleyen Erdem, bu noktada öğrencilerin her türlü tedaviyi uygulayabileceği bir ortamın olduğunu belirtti.

5 yıllık bir eğitim sonucunda Yüksek Lisans düzeyinde mezun verdiklerini dile getiren Erdem, iyi yetişmiş, pratiği-teorisi çok iyi ve yabancılık çekmeden her türlü tedaviyi uygulayabilecek düzeyde hekimler yetiştirdiklerini ve bu doğrultuda mezun olan öğrencilere muayenehanelerde ya da özel özel kliniklerde oldukça büyük bir talep olduğunun altını çizdi.

NEDEN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ?

Fakültelerini tercih eden adaylar için fakültelerinin avantajlarından bahseden Erdem, “Öncelikle bizim şöyle bir avantajımız var, bizim öğretim üyelerimizin hiçbir tanesinin muayenehanesi yok. Yani dışarı ile bir bağlantı halinde değiller. Bütün mesailerini fakültemizde harcıyorlar. Baktığımız zaman Batıda ki Diş Hekimliği Fakülteleri ile kıyasa gittiğimiz zaman bu öğrencilerimiz için çok büyük bir avantajdır. Öğrenci istediği anda öğretim üyesine ulaşabilir, problemini iletebilir. Zaten derste, klinikle, laboratuvarda sürekli beraberler, buda samimi bir ortamın oluşmasını sağlıyor. Bu da demektir ki, bizim fakültemizde öğrenci ve öğretim görevlisinin arasında bir duvar yok. Öğretim üyelerimiz yaptıkları çalışmalar, projeler ile öğrencelerimize yol gösteriyor, tüm mesaisini fakültede harcadığı için de öğrenciye büyük bir katkı sunuyorlar. Çünkü öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz sürekli iç içe, bu da onlar için büyük bir fayda.  Bunun yanı sıra Erzurum soğuk bir iklime sahip, özellikle batıda ki öğrenciler bu durumdan ötürü çok sıcak bakamayabiliyor.  Aslında bu durum düşünülecek olduğunda bu dezavantaj değil, bir avantajdır.  Çalışan, öğrenmek isteyen, işini en iyi şekilde yaparak başarılı olmak isteyen öğrenciler için büyük bir avantaj.  Bunu göz önünde bulunduran öğrenciler için sosyal faaliyetler ikinci planda olmalı, dersler ise birinci planda olmalıdır. Bu avantajı yakalamak içinde fakültemiz öğrenciler tarafından tercih edilmelidir” diye konuştu.

EĞİTİM KALİTEMİZ İLE TÜRKİYE’DE 1’İNCİ SIRADAYIZ

Fakültelerinin Türkiye’de açılan 4’üncü fakülte olmasın rağmen, şuanda eğitimde 1’inci sırada yer aldığını iddia eden Erdem, “Fakültemiz sıralamada Türkiye’de açılan 4’üncü fakülte olmasın rağmen, şuanda ben iddia ediyorum eğitimde 1’inci sıradayız. Yaklaşık 46 yıldır kaliteli eğitimimizle, sağlam altyapımızla, köklü geçmişimizle öğrencilerimize güzel bir eğitim-öğretim imkânı sunmaktayız” dedi.

FAKÜLTE OLARAK BÖLGEYE HİTAP EDİYORUZ

Bölgeye hitap eden bir fakülte olarak öğrencilerin uygulama için hasta sıkıntısı çekmediğine değinen Erdem, “Diğer diş Hekimliği fakültelerine oranla bizim fakültemizde, bilhassa kliniklerde öğrencilerin uygulama için hasta bulma sıkıntısı yaşaması burada çok nadir. Batıda ki fakültelerde öğrenciler adeta hasta peşinde koşuyor. Baktığımız zaman öğrencilerin yönetmelik gereği belli sayıda hasta tedavi etme zorunluluğu var. Bizim fakültemizde böyle bir sıkıntı yok. Fakültemize yılda yaklaşık 80-90 bin civarında giriş yapılıyor. Ayrıca fakültemiz yaklaşık 11 ili kapsayan bir bölgeye hitap ediyor. Hasta kapasitemiz son derece geniş. Öğrencilerimizin her türlü tedaviyi uygulayabileceği bir ortamımız var. Bu da ayrı bir avantajdır diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

MEZUN ÖĞRENCİLERE GENİŞ İŞ İMKÂNLARI

Yüksek lisans düzeyinde mezun verdiklerini söyleyen Erdem, mezun öğrencilerin geniş iş imkanlarına sahip olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerimiz fakültemizde 5 yıllık bir eğitim görüyorlar ve Yüksek Lisans düzeyinde mezun veriyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz için ölçü özel kliniklerde tercih meselesidir. Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan öğrencilerimiz asla işsiz kalmıyor. Çünkü biliniyor ki, burada çok iyi yetişmiş, pratiği-teorisi çok iyi, yani yabancılık çekmeden her türlü tedaviyi uygulayabilecek mezunlar veriyoruz. O bakımdan iş imkânları gayet geniş ve sıkıntısız. Uzmanlığını, doktorasını veren her bir öğrencimize ise ben teklifte bulunuyorum, fakültemizde kalıp görev yapmaları için. Mezun olunca genel olarak ya muayenehanelere, ya da özel özel kliniklere işe başlıyorlar. Çünkü talep çok” diye söyledi.

GÜÇLÜ EĞİTİM KADROSU

Fakültelerinin sahip olduğu akademisyen kadrosu, cihaz, ekipman ve laboratuvar olanakları ile Türkiye’de ki diş hekimliği fakülteleri içerisinde ilk sıralarda yer aldığının altını çizen Erdem, “Fakültemizde 8 anabilim dalında 152 öğretim elemanı vardır. Fakültemiz, sahip olduğu değerli akademisyen kadrosu, cihaz, ekipman ve laboratuvar olanakları ile ülkemizdeki diş hekimliği fakülteleri içerisinde ilk sıralarda yer alıyor. Fakültemizin üniversitesinin merkez yerleşkesinde bulunması nedeniyle, öğrencilerin yerleşke içi ve şehir merkezi ile ulaşım sorunu yok.
Fakültemizden mezun olan öğrenciler muayenehane açıp serbest çalışabilecekleri gibi, sağlık bakanlığında veya üniversitelerde çalışabilirler. Üniversitemizde öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla Sosyal ve Kültürel Etkinlikler düzenlenmektedir. Amatör etkinliklere danışmanlık yapılmakta ve denetlenmektedir. Deneyimli eğitmenler tarafından yürütülen kurslar için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bu doğrultuda tercih yapacak öğrencilerin iyi yetişmek, mesleklerinde başarılı olmak, iyi bir Diş Hekimi olmak, başarıyı yakalamak ve bu başarıyı sürdürmek gibi bir niyetleri varsa bizi kesinlikle tercih etmeliler. İmkânlarımız son derece geniş. Her şey öğrencilerimiz için” ifadelerini kullandı.  

 
KUDAKA Erzincan'da toplandı
 
Demirceylan mültecilerin durumunu değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miraç bebek hayata yeniden merhaba dedi
Henüz 15 günlük iken kalbi delik ve kalp damarlarından biri tıkalı olarak ...
Ala, Ana duası aldı
Eski İçişleri Bakanı AK Parti MKYK üyesi Efkan Ala, hastanede tedavi gören ...
Hilalkent' te asfalt seferberliği
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, Hilalkent semtinde yol ve kaldırım ...
 
DOMED seçime gitti
Doğu Anadolu Medikalciler Derneği (DOMED) 2. olağanüstü kongresini yaptı.
Aşkale yolunda 2 trafik kazası, 1 yaralı
TIR ot yüklü traktöre arkadan çarparak yoldan çıktı
Erzurum hava sıcaklığında rekora gidiyor..
Erzurum son yılların en sıcak temmuz ayını geride bırakırken, hava sıcaklığı ...
 
Çocuk evlerinde sünnet heyecanı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon ...
7 bin 618 anneye doğum yardımı desteği
2016 yılında 13 bin 479 anneyi, doğum yardımı desteğinden yararlandıran ...
Lavabo açıcıya sıcak su dökünce yüzü yandı
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde evinde temizlik yaparken lavabo açıcıya ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva