Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>ARAŞTıRMA
2 Ağustos 2017 Çarşamba - 11:48

Demirceylan mültecilerin durumunu değerlendirdi

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, ölümden, belirsizlikten, kaos ortamından kaçarak Erzurum’a gelen, büyük bir çoğunluğunu ise Afganların oluşturduğu mültecilerin durumuna yönelik özel değerlendirmelerde bulundu.

Demirceylan mültecilerin durumunu değerlendirdi

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, ölümden, belirsizlikten, kaos ortamından kaçarak Erzurum’a gelen, büyük bir çoğunluğunu ise Afganların oluşturduğu mültecilerin durumuna yönelik  özel değerlendirmelerde bulundu. Demirceylan, mültecilerin uyum aşaması sürecinde ki sorunlarının çözüme kavuşturulması, aynı zamanda Avrupa

Savaştan, ölümden, kaostan kaçarak ülkemize sığınan mültecilerin durumuna yönelik değerlendirmelerini paylaşan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, Erzurum’da Afgan mültecilerin yoğunlukta olduğunu kaydetti. Eğitim, sağlık, sosyal ve psikolojik alanlar başta olmak üzere, uyum aşamasında ki her türlü soruna il temsilciliği olarak destek verdiklerini dile getiren Demirceylan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Kurulu Komiserliği projesi kapsamında mültecilerin Avrupa ve 3’üncü dünya ülkelerine yasal olarak yerleştirilmesine öncülük ettiklerini belirtti.

Göç İdaresi Müdürlüğü organizasyonluğunda diğer tüm sivil toplum kuruluşlarına da çok büyük görevler düştüğünün altını çizen Demirceylan, “Bizler, aynı zamanda sivil toplum kuruluşluları bir ufuk açma çabasındayız. O ufuk toplumun geneline yayılırsa hem bizler açısından, hem de gelen mülteci misafirlerimiz için oldukça başarılı bir uyum süreci tamamlanacaktır” dedi.  

“UYUM AŞAMASINDA Kİ HER TÜRLÜ SORUNA İL TEMSİLCİLİĞİ OLARAK DESTEK VERMEKTEYİZ”

Mültecilerin uyum aşamasında ki her türlü sorununa Erzurum temsilciliği olarak destek verdiklerini kaydeden Demirceylan, “ Derneğimiz şuan yaklaşık olarak Türkiye’de 62 ofis ile birlikte hizmet veren Türkiye’de ilk kez sığınmacı kelimesini dernek adına yazan, işleten, kullanan bir dernektir. Derneğimiz ulusal ve uluslararası projelerle devamlılığını sürdürmektedir. Yaklaşık şuan ülke genelinde 2 Bin 500 çalışanımız mevcut. Bu çalışanlarımızla birlikte özellikle sınır bölgelerinde çok yoğun bir organizasyonumuz mevcut. Derneğimizin ana faaliyetleri arasında özellikle yurdumuzda can güvenliği nedeniyle kaçmak zorunda kalan, hassas gruplarımız çocuklar, yalnız kadınlar ve yine ailelerinde içinde bulunduğu topluluklara her türlü desteği verebilmek. Kent içerisinde yaşayabilecekleri sağlık problemleri, hukuki problemler, yine kent içerisinde ki her türlü vatandaşla yaşadıkları sosyal problemler, eğitim problemleri, yani kısaca uyum aşamasında ki her türlü soruna biz burada Erzurum temsilciliği olarak destek vermekteyiz. Ofisimizde yine aynı zamanda psikologumuz mevcut, psikolojik sorunlarda da yine onların yanında olmaya çalışıyoruz. Tabi bunları yaparken de sadece bizim kişisel deneyimlerimiz ve bilgilerimiz değil aynı zamanda insan hakları çerçevesinde ki tüm hassas dengeleri de gözeterek tamamına bizler çok sık eğitim almak suretiyle bu kişilere uluslararası düzeyde destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MÜLTECİLER YÜKSEK KURULU KOMİSERLİĞİ PROJESİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Kurulu Komiserliği projesi kapsamında, mültecilerin Avrupa ve 3’üncü dünya ülkelerine yasal olarak yerleştirilmesine öncülük ettiklerini dile getiren Demirceylan, “ Erzurum il Temsilciliğimiz yaklaşık olarak bir buçuk yıldır hizmet vermektedir. Erzurum’da ki duruma baktığımız zaman burada ki mültecilerimiz genel olarak Afgan yoğunluklu. Yaklaşık 7-8 yıldır bu insanlar bizlerle birlikte tam bir uyum içinde yaşamaktalar. Tabi İranlı, Suriyeli mültecilerimizde var fakat sayı olarak Afgan kökenli mültecilerimizin. Bizim faaliyetlerimiz içerisinde olan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Kurulu Komiserliği projesi kapsamında ofisimiz destek veriyor.  Bu insanları Avrupa ve 3’üncü dünya ülkelerine yasal olarak yerleştirilmesine öncülük ediyoruz. Yani kişilerin ülkeler tarafından kabul edilmesi halinde dosyalarını ya da hassasiyetlerini uygun görmesi halinde bu kişiler Avrupa’ya, Amerika’ya veya başka bir ülkeye yasal yollar ile yerleştirilip, daha sağlıklı yollarla yeni hayatlarına doğru yolculuklarına çıkarılıyorlar. Tabi bu noktada herkesin bu imkânlardan yararlanması mümkün değil. Türkiye’de şuan resmi kayıtlara göre 3 Milyon ’un üzerinde mültecinin olduğunu biliyoruz. Bu duruma bakıldığında fakat Avrupa’ya giden mülteci sayısı tabi bunun çok çok altında. Çok fazla kabul olmuyor ama gidenler kesinlikle yasal yollarla gitmelidirler. Aylan bebekleri, o trajik görüntüleri yaşamak ve yaşatmak istemiyoruz. O yüzden burada kendilerine iyi bir yaşam standardı sağlamak durumundayız ve bunu toplumun her kesimi ile başarmak durumundayız” ifadelerine yer verdi.

 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Göç İdaresi Müdürlüğünün organizasyonluğunda diğer tüm sivil toplum kuruluşlarına da çok büyük görevler düştüğünü belirten Demirceylan, “Başta Göç İdaresi Müdürlüğü bunu organize ediyor. Göç İdaresi Müdürlüğünün organizasyonluğunda diğer tüm sivil toplum kuruluşlarına da çok büyük görevler düşüyor. Çünkü bu insanlar ölümden, belirsizlikten, bir kaos ortamından kaçarak geldiler ülkemize, ilimize. Bu insanlara eğer kapımız, yuvamızı açtıysak onlarla beraber yaşamasını da bilmek durumundayız. Bizler, sivil toplum kuruluşluları belki bir ufuk açma çabasındayız. O ufuk toplumun geneline yayılırsa hem bizler açısından, hem de gelen mülteci misafirlerimiz için oldukça başarılı bir uyum süreci tamamlanacaktır. Burada onların hayatını kolaylaştırmak üzere bir tercümanlık hizmeti de vermekteyiz. Diğer STK’ları, dernek ve vakıflardan da güzel destekler alıyoruz yardım, yerleşme, konaklama, barınma ve daha birçok konuda yoğun işbirliklerimiz var. Şunu söylemek gerekirse, bu konuda Erzurum çok şanslı bir il” dedi. 

 

 
‘Diş Hekimliği Eğitim kalitesiyle 1’inci sırada’
 
Tarım Kredi'den destekleme alımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan ve Erzurum Tramvay projesini bakanlık üstlendi
Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattının inşasının, Ulaştırma, Denizcilik ...
Metin'e TÜBİTAK ödülü
2017 yılı TÜBİTAK Bilim, ve Teşvik Ödüllerine ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.
“Önce sözde soykırım, şimdi de terör”
Eğilmez'den tepki
 
Çevre'de iklim gündemi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ...
Erzurum 3 bin 339 yabancı uyruklu yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Türkiye’nin yabancı nüfus haritasını ...
Erzurum, Enerjinin İpek Yolu'nda
Mavi Akım Gaz Boru Hattı; Anadolu Doğal Gaz Ana İletim Hattı ; Bakü-Tiflis-Erzurum ...
 
Erzurum 21. Sırada
Erzurum, 2011-2016 toplamında gerçekleşen doğum sayısı yüksekliği bakımından ...
TESK'te ADAPTESK gündemi
Ankara, Gaziantep, Erzurum, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Ordu ve Bursa illerinde ...
Esrarengiz yarıkların sırrı çözüldü
Avci, Genç’in bir köyünde oluşan insan boyundaki toprak yarıklarına ilişkin, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva