Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bak: 'Gereken cevabı sahada vereceğiz’
Bak: 'Gereken cevabı sahada vereceğiz’
Tekin eğitimcilerle istişare etti
Tekin eğitimcilerle istişare etti
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Erzurum’da dolandırıcılık operasyonu; 6 tutuklama
Erzurum’da dolandırıcılık operasyonu; 6 tutuklama
Prof.Dr. Yazıcoğlu’ndan çarpıcı değerlendirme
Prof.Dr. Yazıcoğlu’ndan çarpıcı değerlendirme
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
21 Ekim 2013 Pazartesi - 10:35

‘Birlikte yürüyoruz’

Türkiye Beyazay Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Suat Ekinci, Türkiye, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü artırmak İçin FATİ İle Yürüyor” isimli yürüyüş etkinliği ile de ülke genelindeki faaliyetlerine başlattıklarını söyledi.

‘Birlikte yürüyoruz’

Türkiye Beyazay Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Suat  Ekinci, Türkiye, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü  artırmak İçin FATİ İle Yürüyor” isimli yürüyüş etkinliği ile de ülke genelindeki faaliyetlerine başlattıklarını söyledi.

Ekinici, “Fatih Projesi, engelli bireyler açısından da önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Fatih Projesi kapsamında engelli bireyler açısından toplumsal bazı kaygılar bulunuyor. Bu kaygıların giderilebilmesi ve projenin daha başarılı bir hale gelebilmesi için, ilgili kurumlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak toplantılar yapması, bu çalışmalarda saydam bir şekilde farklı engelli gruplarının da dikkate alınması gerekiyor. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve  farklı kurumlardan onlarca temsilcinin katıldığı Fatih Projesi ve Engelliler Çalıştayı, engelliler alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Elimizdeki bu bilimsel veriler ışığında, Türkiye Beyazay Derneği olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak amacıyla FATİ isimli görme engelli bir karakterin tanıtım yüzü olduğu "Birlikte Yürüyoruz" isimli bir kampanya başlatmış bulunuyoruz.  Öğrencilerin  katılımıyla konferans, uygulamalı eğitim, tiyatro, yarışmalar, AVM etkinlikleri, FATİ İle buluşma saatleri ve materyal dağıtımı etkinlik gerçekleştirdik ve eğitici materyal dağıttık. Bunun yanında web sayfamız ve sosyal medya üzerinden birçok  kişiye ulaştık.  Katkılarımızla gerçekleştirdiğimiz Türkiye, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin FATİ İle Yürüyor. İsimli yürüyüş etkinliği ile de ülke genelindeki faaliyetlerimize başlamış bulunuyoruz. Ülke genelinde yapılan yürüyüşümüzde bizleri yalnız bırakmayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Beyazay Derneği Şubeleri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, engelli-engelsiz öğrenciler, STK’lar ve Eğitimcilere huzurlarınızda çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki faaliyetlerimiz “FATİ Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye İle Buluşuyor” ve “FATİ Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Dünya İle Buluşuyor” başlıkları altında devam edeceğiz. Kampanya süresince konferans, eğitim, yarışma, tiyatro  gösterileri, yaz kampları, materyal dağıtımı, çizgi film gösterimi, belgesel, sinema filmi  ve yurtdışı etkinlikleri gibi faaliyetler yapacağız. Kampanya kapsamında rol model olarak oluşturulan FATİ karakterimizin, engellilerle  birlikte yaşama kültürünü artırmak konusunda çok önemli bir rol oynayacağına inancımız tamdır.  Başlamış olduğumuz bu projede sizleri de yanımızda görmekten dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade eder, başlatmış olduğumuz bu yürüyüşte sonuna kadar bizleri yalnız bırakmayacağınıza inancımız tamdır. Hepinize katılımızdan dolayı teşekkür ederiz.” dedi

 

 
Esma Parkı açılışa hazır
 
Mahrukatçılardan ilginç iddia
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100 lira maaşla kurban kesti
79 yaşındaki İbrahim Kalyoncu, Darülaceze’de atkı üretip kurban parası biriktiriyor.
Secde Hasreti Birkaç Dakikalık Tedavi İle Sona Eriyor
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uyarmasına rağmen sandalyede ...
Hakim ve Savcılara anlatılacak!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Zaman'ın, aile bireylerine şiddet ...
 
Eti bu şekilde dolaba koymayın!
Kurban Bayramı’yla birlikte kesilen etlerin saklanması telaşı başlıyor.
Aşkalelilerden hastane düzenlemesine tepki
Aşkale İlçesi’nde E-80 karayolunda yapılan yeni düzenleme sonrası İlçe ...
Organları başkalarına umut oldu
Özdemir’in organları ailesi tarafından bağışlanırken, gece geç saatlerinde ...
 
Erzurum'un parlayan yıldızları
Pasinler İlçesi’nde Hasankale Ortaokulu öğrencileri tarafından toplanan ...
Aktarların kış tebessümü
Kış mevsimi öncesi soğuk algınlıklarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ...
'Kanserin yüzde yüz ilacını bulduk'
Atatürk Üniversitesi'nde kanserin tedavisi için başlattığı çalışmaları ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva