Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bak: 'Gereken cevabı sahada vereceğiz’
Bak: 'Gereken cevabı sahada vereceğiz’
Tekin eğitimcilerle istişare etti
Tekin eğitimcilerle istişare etti
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Erzurum’da dolandırıcılık operasyonu; 6 tutuklama
Erzurum’da dolandırıcılık operasyonu; 6 tutuklama
Prof.Dr. Yazıcoğlu’ndan çarpıcı değerlendirme
Prof.Dr. Yazıcoğlu’ndan çarpıcı değerlendirme
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
18 Ekim 2013 Cuma - 14:06

Secde Hasreti Birkaç Dakikalık Tedavi İle Sona Eriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uyarmasına rağmen sandalyede namaz kılma modası her geçen gün artıyor.

Secde Hasreti Birkaç Dakikalık Tedavi İle Sona Eriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uyarmasına rağmen sandalyede namaz kılma modası her geçen gün artıyor. Başta yaşlılar olmak üzere belinden sorun yaşayan birçok cemaat, yerde oturmak yerine sandalyede namaz kılmayı tercih ediyor. Sandalyede namaz kılmak, göze hoş gelmeyen görüntünün ortaya çıkmasının yanı sıra cemaat arasında tartışmalara da sebep oluyor. Avrupa’da yaygın olarak yapılan manuel terapi yöntemiyle secdeye hasret kişilerin kas ve iskelet sistemlerindeki sıkıntılar birkaç dakikada giderilebiliyor. Sırtta bulunan 24 omurun yol açtığı migren, vertigo, yüz felci, bel fıtığı, boyun fıtığı, menüsküs, topuk dikeni gibi 126 hastalık, manuel terapi yöntemiyle omurların yerine oturtulması sonrasında iyileşiyor.

BİRKAÇ DAKİKALIK TEDAVİ İLE SECDE YAPABİLİRLER

Almanya ve İtalya’da 30 yıldır biyoenerji uzmanı ve fizyoterapist olarak çalışan Erkan Mirzaoğlu, Chirotherapie, Osteopathie, Dorn-Therapie, Kinesiologi gibi manuel terapinin yöntemleriyle kişileri birkaç dakikada kronik rahatsızlıklarından kurtarıyor. Belli aralıklarla Türkiye’ye gelerek manuel terapi ile ilgili hem doktorlar ve fizik tedavi uzmanlarına eğitimler verip hastaların rahatsızlıklarını gideren Mirzaoğlu, secdeye hasret bir şekilde namaz kılanların birçoğunun, birkaç basit hareketle sağlıklarına kavuşabileceklerine vurgu yaptı.

TIP AĞRIYI GİDERİYOR, AĞRININ SEBEBİNE BAKMIYOR

Manuel terapinin tıbba alternatif olmadığını, tıbbın tamamlayıcısı olduğunu ifade eden Mirzaoğlu, “Biz sebepten sonuca gideriz. Tıp genellikle ağrıya yoğunlaşıp, ağrıyı gidermeye çalışıyor. Halbuki ağrı bir nimettir ve bize vermek istediği bir mesaj vardır. O mesaj alınmadan ağrının giderilmesi doğru olmaz. Ağrıların çoğu sırtta bulunan 24 omurun sinir sistemiyle bağlantılı. Omurların bloke olmasıyla sıkışan sinirler, irtibatı olan organların da çalışmasını negatif yönde etkiliyor. Buranın organları tetiklemesiyle meydana geliyor” dedi.

MANUEL TERAPİ TÜRKİYE’DE BİLİNMİYOR

Manuel terapi tekniklerinin Türkiye’de tanınmamasından yakınan Mirzaoğlu, “Bu bir akademi. Bu akademiler maalesef Türkiye’de yok. 5 seneye ulaşan eğitim sonucu insanlar bu titre sahip olabiliyorlar. Büyük oranda vücutta oluşan dengesizlikten dolayı omurların sıkışmasına yol açan ayaklardaki eşitsizlik Türkiye’de hala bilinmiyor” dedi. Tam olarak iyileştirilemez olarak belirtilen migrenin büyük oranda atlasın kaymasından oluştuğunu vurgulayan Mirzaoğlu, “Migrenin atlas profecet denilen bir tedavisi var, ben onu uyguluyorum. Atlası yerine oturtuyorum, hasta birkaç dakikada iyileşip gidiyor” diye konuştu.

ALLAH YAPISI VÜCUT KENDİNİ TAMİR EDİYOR

Hastalarında ilk önce bacak boylarının eşit olup olmadığına baktığını ifade eden Mirzaoğlu, “Zaten bel fıtığının sebebi de bir bacağın diğerinden bir-iki santim kısa olması. Hasta kendini rahat bıraktığı sürece birkaç dakika içinde kayma yerine oturtuluyor” dedi. Türkiye’de fıtığın kanser gibi algılandığını belirten Mirzaoğlu, “Fıtık omurların arasında olan bir conta gibi anlatılabilir. Patlayıp çıktığı zaman sinire baskı yapar. Bu sinirdir sizi rahatsız eder. O çatlasa da patlasa da önemli değil. Doktorlar illaki o patlamış olanı almak isterler. Ben bunu açınca tekrar içine giriyor ve böylece siniri rahatlatıyorum. Allah yapısı vücut kendini tamir ediyor ve toparlıyor” şeklinde konuştu.

KENDİNİ BIRAKAMAYANLARA MÜDAHALE EDEMİYORUM

Omurilikten kaynaklanan tüm ağrıları manuel terapi yöntemiyle ortadan kaldırdığını söyleyen Mirzaoğlu, hastaların tedavi sonrasında memnun kaldığını belirtti. Manuel terapiyi bilmediği için korkup kendini bırakamayan kişilere müdahale edemediğini ifade eden Mirzaoğlu, sadece kaza sonucu oluşan durumlarda röntgen istediğini ve hastayı hastaneye yönlendirdiğini kaydetti. 29 yıldır binlerce insana manuel terapi uyguladığını belirten Mirzaoğlu, hastalarının yüzde 95’inin iyileştiğini kaydetti. Terapinin mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Mirzaoğlu, aksi halde küçük bir hatanın kişiyi felç edebileceğinin altını çizdi.

MR, RÖNTGEN KANSER HÜCRELERİNİ TETİKLİYOR

Omurlardaki sorunların tespiti için çekilen röntgen ve MR’ların vücuttaki kanser hücrelerini tetiklediğine vurgu yapan Mirzaoğlu, “Her 3 insanın birinde kanserli hücre vardır. Ama bu röntgenlere, MR’lara, mamografilere girdiğiniz zaman Allah esirgesin o kanserli hücreler tetikleniyor. Bunu artık Avrupa’da bu işin uzmanları üstüne basarak uyarıyor. Bu nedenle computertomographie İngiltere’de yasaklandı” açıklamasında bulundu.

 
Kızından ilham alıyor
 
Dev proje Türkleri bekliyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevcan 3 Kasım 2013 Pazar 15:26

Erzurumada gelecekmı bu tedavi ve nasıl haberdar olacaz....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakim ve Savcılara anlatılacak!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Zaman'ın, aile bireylerine şiddet ...
Eti bu şekilde dolaba koymayın!
Kurban Bayramı’yla birlikte kesilen etlerin saklanması telaşı başlıyor.
Aşkalelilerden hastane düzenlemesine tepki
Aşkale İlçesi’nde E-80 karayolunda yapılan yeni düzenleme sonrası İlçe ...
 
Organları başkalarına umut oldu
Özdemir’in organları ailesi tarafından bağışlanırken, gece geç saatlerinde ...
Erzurum'un parlayan yıldızları
Pasinler İlçesi’nde Hasankale Ortaokulu öğrencileri tarafından toplanan ...
Aktarların kış tebessümü
Kış mevsimi öncesi soğuk algınlıklarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ...
 
'Kanserin yüzde yüz ilacını bulduk'
Atatürk Üniversitesi'nde kanserin tedavisi için başlattığı çalışmaları ...
Köprüköy’de asansör kazası: 1 ölü
Köprüköy ilçesinde asansöre sıkışan lise öğrencisi hayatını kaybetti.
Bu kez Çat sallandı
Çat ilçesinde 2,2 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem meydana geldi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva