Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
18 Mayıs 2023 Perşembe - 07:45

Şentop gençlerle bir araya geldi

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türkiye'nin milli mücadele anlayışını, ruhunu devam ettirmesi lazım. O ruh kalmadığı takdirde bu bölgede varlığımızı sürdürebilmemiz mümkün değil" dedi.

Şentop gençlerle bir araya geldi

Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türkiye'nin milli mücadele anlayışını, ruhunu devam ettirmesi lazım. O ruh kalmadığı takdirde bu bölgede varlığımızı sürdürebilmemiz mümkün değil." dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası dolayısıyla 81 il, KKTC ve Azerbaycan'dan gelen gençleri kabul etti.

TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen kabulde, Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şentop, burada yaptığı konuşmada, gençleri TBMM'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Hayatı boyunca gençlerle olduğunu belirten Şentop, "Hayatım boyunca nazını çekmekten asla imtina etmeyeceğim, gönlümde yegane ve sonsuz kredisi olan gençlerimizin karşısında TBMM Başkanı sıfatıyla hitap etmekten ayrıca büyük memnuniyet duyuyorum." diye konuştu.

Büyüklerin gençleri karşısında görünce "nasihat verme modu"na geçtiğini ifade eden Şentop, bunu doğal karşıladığını ve insanların tecrübelerinden gençlerin de faydalanmasını arzu ettiğini söyledi.

Gençlere nasihatlerde bulunan Mustafa Şentop, "Hayat bildiğiniz gibi değil, bizim de bildiğimiz gibi değil. Hayat her zaman yeni bir şeyler öğrenmeye imkan sunan bir süreç içinde ilerliyor." dedi.

Şentop, daima öğrenmeye açık olmak gerektiğini vurgulayarak, bilhassa ileri yaştakilerin çok tecrübeli olduğunu zannettiğini, ancak tecrübenin çok şey yaşamak ya da çok şeyle karşılaşmak anlamına gelmediğini kaydetti.

Yaşanmışlıklardan alınan derslere tecrübe dendiğini anlatan Şentop, hayatın göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini, bu nedenle insanın hayattan elde edeceği tecrübeleri çoğaltması gerektiğini dile getirdi.

Bugün tartışılan şeylerin yüz yıl önce tartışılmış konuların dışında olmadığını dile getiren Şentop, "Türkiye'nin milli mücadele anlayışını, ruhunu devam ettirmesi lazım. O ruh kalmadığı takdirde bu bölgede varlığımızı sürdürebilmemiz mümkün değil. Türkiye, jeostratejik konumu itibarıyla dünyada ancak mücadele ederse, hareket ederse, güçlenirse, büyürse varlığını koruyabilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Şentop, Türkiye'nin 21 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir yola devam ettiğini söyleyerek, temel hedefin tam bağımsız politikalar izleyen bir Türkiye inşa etmek olduğunu kaydetti.

Erdoğan'ın Türkiye'ye sınırsız bir öz güven kazandırdığını belirten Şentop, "Bu öz güven daha önce olmayan bir şey değil. Yüz yılarca dünyadaki farklı din, etnik kökenden insanları aynı coğrafyada ve barış içinde yaşatabilmişiz. Bu büyük bir öz güvendir. Bunu kaybetmişiz zamanla. İşte o öz güveni yeniden kazandırdı." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz de Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, 15 Temmuz'da milli iradeye sahip çıkan, üstüne bombalar yağarken çalışmaya devam edip milletle birlikte hareket eden bir Mecliste bulunduklarını söyledi.

Ziyaretin, ülkenin hedefini, geleceğini, kaderini belirlemesi için yapılan önemli bir etkinlik olduğunu aktaran Ersöz, "Son 21 yılda eğitimde, sanatta, sporda, sağlıkta, teknolojide dev atılımlar gerçekleştirilmiş, bunlar yapılırken gençler odak alınmıştır. Çünkü Türkiye bu gençlerle birlikte yürüyecektir. Geleceğimize miras, gençler olacaktır." diye konuştu.

Gençler adına konuşma yapan Kevser Alpay, gençlerin bir milletin sahip olduğu en büyük ve en değerli hazine olduğuna dikkati çekerek, "Günümüz dünyasında uyguladığı dış politikasıyla kendi coğrafyasında lider, ekonomik gücü ve kalkınmasındaki ilerlemesiyle dünyanın sayılı gücü haline gelen yeni Türkiye'nin yarınki hizmetkarlarıyız." dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından gençlerden bir temsilci Başkan Şentop'a Türk Bayrağı takdim etti. Şentop, bayrağı üç kere öpüp alnına koyarak aldı. Gençler, 81 ilin toprağı bulunan bir vazoyu da Şentop'a verdi. Başkan Şentop, şeref merdivenlerinde gençlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 
TBMM, 28'inci döneme hazırlanıyor
 
Seçimleri 489 uluslararası seçim gözlemcisi izledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM, 28'inci döneme hazırlanıyor
28. Yasama Döneminin ilk Genel Kurul toplantısının açılışını, en yaşlı ...
TBMM’de ilk olacak
14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde AK Parti’den Trabzon Milletvekili olarak ...
Çelik ve Kocaaliler ilgi odağı oldu
14 Mayıs seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili ...
 
Çakır’dan seçim değerlendirmesi
14 Mayıs’ta yapılan seçimlere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum ...
Yurdagül önceliklerini paylaştı
Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, iş dünyasının ...
15 partiye denk geçersiz oy çıktı
Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tura kalırken, seçimde dikkat çeken bir ...
 
2. turda 50 bin yeni seçmen oy kullanacak
Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı ikinci turda 50 bin yeni seçmen oy kullanacak.
'Aziz milletimiz tartışılmaz hükmünü vermiştir'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Aziz milletimiz ...
Küçükoğlu: Erzurum Halkı ferasetini gösterdi
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, Erzurum’un büyük bir ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva