Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 05:53

'Aziz milletimiz tartışılmaz hükmünü vermiştir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Aziz milletimiz tartışılmaz hükmünü vermiştir. 14 Mayıs seçimi Türk siyaset ve demokrasi hayatımız açısından tarihi bir nitelik taşımaktadır” dedi.

 Aziz milletimiz tartışılmaz hükmünü vermiştir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Aziz milletimiz tartışılmaz hükmünü vermiştir. 14 Mayıs seçimi Türk siyaset ve demokrasi hayatımız açısından tarihi bir nitelik taşımaktadır” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi. Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, “14 Mayıs 2023 tarihinde yurt içi ve yurt dışı seçim çevrelerinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri Türk siyaset ve demokrasi hayatımız açısından tarihi bir nitelik taşımaktadır. Bu kapsamda Türk milleti bütün dünyaya demokrasi dersi vermiş, haksız iddiaları, hayasız imaları ve temelsiz ithamları boşluğa düşürmüştür” ifadelerine yer verdi.
“AZİZ MİLLETİMİZ İRADE HÜRRİYETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR”
Bahçeli, “Aziz milletimiz irade hürriyetine sahip çıkmıştır. Seçimler şeffaf, dürüst ve hukuk ilkeleri çerçevesinde yapılmıştır. Türkiye’nin ileri ve yüksek demokrasi standardına ulaştığı taraflı tarafsız herkesin üzerinde ittifak sağladığı bir gerçek olarak belirginlik kazanmıştır. Seçimlere katılım takdir edilecek düzeyde gerçekleşmiştir. Türk milleti iradesini ve yeni yüzyıl özlemlerini sandığa yansıtmıştır. Bütün siyasi parti ve ittifakların tecelli eden millet iradesine saygı duyması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Elbette aziz milletimiz tartışılmaz hükmünü vermiştir. Seçim sonuçları üzerinde şaibe uyandırmaya, heyecanları kabartmaya, siyasi kargaşa çıkarmaya niyetlenenlerin hevesleri kursaklarında kalmıştır. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri tüm seçim çevrelerinde birkaç müessif hadise dışında huzur ve emniyet içinde gerçekleşmiştir. Bu kapsamda geçici olmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın açıklamalarına binaen Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde aranılan çoğunluk gerçekleşmediğinden dolayı ikinci turun 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi bu karara riayet etmenin yanı sıra şüphesiz hürmetkardır. Sandık sonuçlarına bağlılığımız, demokrasi namusuna sadakatimiz tartışmasızdır” dedi.
“TÜRK MİLLETİ 28 MAYIS 2023 TARİHİNDE İSTİKRARA, İSTİKLALE VE İSTİKBALE DESTEK VERECEKTİR”
İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne değinen Bahçeli, “Türk milleti 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde istikrara, istiklale ve istikbale destek verecektir. Beklentimiz ve inancımız budur. TBMM’de Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu dikkate alındığında Türkiye’mizin siyasi anlaşmazlık ve kriz girdabına düşmemesi için 13’üncü cumhurbaşkanının buna müzahir seçilmesi de hayat memat konusudur. Kaldı ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğası bunu gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.
“ALEYHİMİZE KURGULANAN ALGI OPERASYONLARI BOZGUNA UĞRATILMIŞTIR”
Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye genelinde çok ciddi bir başarıya ulaşmış; hain, haif ve hasmane kuşatma yarılmıştır. Aleyhimize kurgulanan algı operasyonları bozguna uğratılmıştır. Bütün oyunlar egemenliğin sahibi aziz milletimiz tarafından bozulmuştur. Cumhur İttifakı TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibarıyla üstünlüğünü tescillemiştir. 14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye kazanmıştır. 14 Mayıs 2023 tarihinde eser ve hizmet siyaseti kazanmıştır. Devlet ve milletiyle hep birlikte ve her şeyden önce Türkiye iradesi milletimizin onayını almıştır. Unutulmamalıdır ki Türk milliyetçiliğinin, milli kucaklaşma ve kardeşlik hissiyatının adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Hiç kimse konjoktürel oyların akışını yanlışa yormamalı, kendisine güç vehmetme yanılgısına kapılmamalıdır. Türk milleti, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne güçlü ve göz alıcı bir destek vermiştir. Ayrıca milli birlik ve dayanışma ruhunu daha da pekiştirmiştir. Türkiye’yi hedefine alan alçak senaryolar, karanlık kampanyalar, kirli ve kindar propagandalar buruşturulup atılmakla birlikte sonuçsuz kalmıştır” dedi.
“KAMUOYU ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMİŞLERDİR”
Kamuoyu araştırma şirketlerine de değinen Bahçeli, “14 Mayıs seçimlerinde kamuoyu araştırma şirketleri mahvı perişan olmakla kalmamış, ne kadar güvensiz, ne kadar itibarsız oldukları bir kez daha tezahür edip netleşmiştir. Sipariş anketlerle Milliyetçi Hareket Partisi’nin neredeyse dibe çakıldığını, baraj altında kaldığını, siyasi erime yaşadığını iddia eden ve bu sahtekarlığı ahlaksızca servis ederek melanet bir projeye hizmetkarlıklarını ispatlayan kamuoyu araştırma şirketleri iflas bayrağını çekmişlerdir” açıklamasında bulundu.
“MÜTEAKİBEN KÜRESEL MEDYANIN BEYHUDE ÇIRPINIŞLARI AKAMETE UĞRAMIŞTIR”
Bahçeli, “Müteakiben küresel medyanın beyhude çırpınışları akamete uğramıştır. Kullanılan oyların sayım işlemi devam ederken öndeyiz, kazanıyoruz mesajları verenlerin acizlikleri ve maksatlı açıklamaları hiç kimsenin gözünden de kaçmamıştır. Nihayetinde demokrasi muhaliflerinin maskesi düşmüştür. Mağlubiyetin neden olduğu telaşla milli iradeye hazımsız ve hürmetsiz tavır sergileyenlerin hüviyeti bellidir. Bu zillete düşenlerin milletimizin seçimine karşı gösterdikleri iflah olmaz karşıtlık hastalık ve husumet düzeyine çıkmıştır. Her türlü yalan ve spekülasyona tevessül edenler aynı şekilde demokrasinin karşı cephesi haline gelmişlerdir. Bunların bölücü terör örgütüyle emel, eylem ve hedef birlikteliği de çok şükür çuvallamıştır. Bunun yanında emperyalizmin dayatma, tazyik ve telkinleri milli iradeye sökmemiştir" dedi.
“TÜRK MİLLETİ KADERİNE VE VARLIĞINA SAHİP ÇIKMIŞTIR”
Bahçeli, “Dünyada 2023 yılının en mühim seçimi Türkiye’de yapılmış, Türk milleti kurulan tuzakları, atılan iftiraları, yapılan suçlamaları, kriz ve kaos müelliflerini çiğneyip geleceği kucaklama iradesini göstermiştir. Türk milleti kaderine ve varlığına sahip çıkmıştır. Türk milleti birliğine, dirliğine ve bin yıllık kardeşlik hukukuna gölge düşürmemiştir. Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın kapısı ardına kadar aralanmıştır. 14 Mayıs demokrasi zaferiyle Cumhuriyet’in yeni yüzyılı güvenceye kavuşturulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümü cumhurun müstesna başarısıyla taçlanacaktır. Niyazımız ve temennimiz odur ki, 28 Mayıs 2023 tarihinden itibaren Türkiye’mizin gelecek beş yılı emin ve milli bir duruşa emanet edilecektir. Bundan sonra Türkiye’yi daha da büyütme ve kalkındırma mücadelemiz kararlılıkla sürecektir" ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ VE CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜKSEK KARAKTERLİ MİLLİ MÜCADELESİNE ALLAH’IN İZNİYLE DEVAM EDECEKTİR”
MHP Lideri Bahçeli, “Lider ülke Türkiye gayemiz mutlaka hayata geçecektir. Hiçbir vatandaşımız dışlanmayacak, mağdur ve mahzun edilmeyecektir. Hep birlikte Türkiye’yiz inanç ve iradesi yeni yüzyılın mimarı olacaktır. Bozgunda fetih rüyası görenler hayal kırıklığı eşliğinde siyasete elbette bir daha geri dönmemek üzere veda edeceklerdir. Milletimizin arasına etnik ve mezhep fitnesi ekmek için fırsat kollayanlar layık oldukları müstahak cevabı Milletvekili Genel Seçimi'nde almışlar, aynısına da 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunda şahit olacaklardır. Cumhurbaşkanı adayımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüksek karakterli milli mücadelesine Allah’ın izniyle devam edecektir. Cumhur İttifakı bundan sonraki beş yılın ve Cumhuriyet’in yeni yüzyılının güvencesi ve siyasi gücü olacaktır. İnanıyor ve samimiyetle ifade ediyorum ki zalimlere taşeronluk yapanlar, terör örgütleriyle ortaklık kuranlar mutlaka kaybedecek, bununla birlikte kazanan, zafere ulaşan 85 milyon Türk vatandaşı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle en başta egemenliğin sahibi aziz Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Partimize ve Cumhur İttifakı’na destek vermelerinden dolayı bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve seçilen milletvekillerimizi de gönülden kutluyorum. 28 Mayıs 2023 tarihinde hep birlikte Türkiye’yiz iradesinin istikrarımızı ve istiklalimiz koruyacağına yürekten güveniyorum. Allah bizleri mahcup etmesin. Gayret bizden, tevfik Allah’tandır” dedi.

 
‘Seçimlerin ilk sınavını alnımızın akıyla verdik’
 
Erbaş’tan Hac organizasyonu açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükoğlu: Erzurum Halkı ferasetini gösterdi
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, Erzurum’un büyük bir ...
Yurdagül: ‘Teşekkürler Erzurum’
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Cumhurbaşkanlığı ...
Tipioğlu Milletvekili seçildi
Erzurum’da görev yapan efsane Emniyet Müdürlerinden Veysel Tipioğlu AK ...
 
Erzurum 28. Dönem Milletvekili dağılımı belli oldu
Erzurum’da sandıkların yüzde 99,91'i açıldı. Milletvekili kesin olmayan ...
Dadaşlar’dan Erdoğan’a vefa
Erzurum yine ‘Reis’ dedi. Son 21 yıldan bu yana AK Parti’ye rekor oranda ...
Öncü, Hınıs’ta oy kullandı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Fatma Öncü, oyunu Hınıs’ta Ovakozlu ...
 
Erzurumlular sandık başına gitti
Erzurum’da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel ...
Milletvekili Aydemir TBMM’deki 3 dönemi paylaştı
Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de son defa basın toplantısı düzenleyerek, ...
Akdağ: ‘14 Mayıs’ta destan yazacağız’
Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı Sağlık Eski Bakanı Erzurum Milletvekili ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva