Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
17 Haziran 2022 Cuma - 04:00

Şehit Sultan 1. Murad Hüdavendigar rahmetle anıldı

Osmanlı Devleti'nin savaş meydanlarında şehit düşen tek padişahı Sultan 1. Murad Hüdavendigar, vefatının 633’üncü yılında Kosova’daki türbesi başında düzenlenen törenle anıldı.

Şehit Sultan 1. Murad Hüdavendigar rahmetle anıldı

Dünyada 600 yıl hüküm süren Osmanlı Devleti'nin savaş meydanlarında şehit düşen tek padişahı Sultan 1. Murad Hüdavendigar, vefatının 633’üncü yılında Osmangazi Belediyesi tarafından şehit edildiği Kosova’daki türbesi başında düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Böyle büyük bir ecdadın torunları olarak bize düşen, sahip olduğumuz mirası ecdadımızın izinde geleceğe taşımak” diye konuştu.
Şehit padişaha Osmangazi vefası
Şehit padişah 1. Murad Hüdavendigar Han’nın Piriştine’deki türbesinin bulunduğu alanda gerçekleştirilen anma törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kosova Dostluk Grubu Başkanı Zafer Işık, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Fikrim Damka, Kosova İslam Birliği Baş İmamı Vedat Saiti, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı M. Cihangir Kalkancı, TİKA Priştine Program Koordinatörü Cihan Dinçer ile çok sayıdaki Türk ve Kosovalı davetliler katıldı.
“SULTAN MURAD, DÜNYANIN ÖRNEK ALDIĞI BİR DEVLET ADAMIYDI”
Sultan 1’inci Murad Hüdavendigar’ın türbesinin başında yapıla duaların ardından, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun’un okuduğu Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, budan tam 633 yıl önce şehit edilen 1‘inci Murad Hüdavendigar’ın devlet idareciliği, fikirleri, din, dil, ırk gözetmeksizin tebaasına gösterdiği şefkat ve merhamet ile dünyanın örnek aldığı bir devlet adamı olduğunu söyledi. Hükümdarlığı döneminde adaleti barışı ve iyiliği yayan, Balkanlarda güven, barış ve kardeşliği tesis eden Sultan Murad’ın 27 yıllık saltanatı sırasında birçok konuda ilkleri yaparak örnek olduğunu dile getiren Başkan Dündar; “Barışçı politikası ile hem Balkanlar hem de Anadolu'daki beylikler ile uyumlu olmuş, kargaşa ortamı oluşmasına izin vermemiştir. Büyük hükümdar Edirne'den Piriştina'ya, Selanik'ten Üsküp'e, Filibe'den Sofya'ya kadar fethettiği tüm yerleri o devrin en modern bölgesi haline getirmiştir. Onun bu çalışmaları Osmanlı Devleti'nin bir geleneği olarak devam etmiştir” dedi.
“İNSANLAR ESERLERİYLE YAŞAR”
1. Murad Hüdavendigar’ın zaferleri gibi eserleri ile de herkesin kalbinde taht kurmuş bir devlet adamı olduğunu ifade eden Başkan Dündar; “İnsanlar eserleriyle yaşarlar. Sultan Murad, zaferlerin ardından şükran ifadesi olarak mescit, cami, medrese, imaret, sosyal tesisler yapmıştır. Bugün tüm Balkanların üzerinde var olan Osmanlı eserleri bu siyasetin bir sonucudur. Bizler de Osmangazi Belediyesi olarak büyük devlet adamı Murad Hüdavendigar Han’ı 16 yıldır türbesi başında anıyoruz” diye konuştu. Şehit padişahın eserlerine ve fikirlerine sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılıp 2016 yılında açılan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, dünyanın 80 farklı ülkesinden öğrencinin, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde Murad Hüdavendigar felsefesi doğrultusunda eğitim aldığını dile getirdi. Başkan Dündar; “Çok şükür ki biz böyle kıymetli atalarımızın torunları, böyle büyük hazinenin mirasçısıyız. Bize düşen ecdadımızın izinde, sahip olduğumuz mirası geleceğe taşımak” diye konuştu.
“OMUZ OMUZA VERDİKÇE ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK”
Dünyada, Kosova Cumhuriyeti'ni tanıyan ilk ülke olarak Kosova’nın güçlenmesi için Türk milleti olarak büyük bir çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak ilişkilerin kuvvetlenmesi için üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını söyledi. Devlet ve millet olarak karşılaştıkları sorunları, sahip oldukları birlik, beraberlik ve adalet ilkesiyle aştıklarını kaydeden Başkan Dündar, “Omuz omuza verdikçe bundan sonra da Allah'ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bizimle ilgili ne hesaplar yapılırsa yapılsın, kadim medeniyetin bekçisi olarak bizler buradan barış mesajı veriyor ve bunu insanlık adına yapıyoruz. Bu vesileyle şehitlik isteyen ve bu mertebeye ulaşan padişahımız Murad Hüdavendigar Han'ı ve bizlere geniş ufuklar açar tüm padişahlarımızı ve devlet büyüklerimizi bir kez daha rahmetimle anıyorum” diye konuşta.

 
4 terörist etkisiz hale getirildi
 
Teknolojik yatırımlar, güvenliği üst düzeye taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Karabağ Zaferi yeni bir dönemin başlangıcıdır'
AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi ...
Manas Üniversitesi dünya sıralamasında
Türkiye ile Kırgızistan'ın en önemli eğitim projelerinden biri olan, Erzurumlu ...
‘Mescid-i Aksa, deyince kalbimiz farklı atıyor’
Erbaş, "Biz Türkiye olarak Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya öteden beri çok ...
 
ERZURUM Gazetesi 30’uncu gurur yılında
Türkiye’nin ilk yerel internet gazetesi olma kimliğine sahip, ERZURUM ...
Arkeolog Murat Kurt gözyaşlarıyla uğurlandı
Şenkaya ilçesinde arkeolojik çalışma yaparken kene ısırması sonrasında ...
Erzurum’da Tarih ve bilim yıldızlarla buluşacak
Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği bu yıl Diyarbakır’ın ardından 3-4 Temmuz’da ...
 
Vali Memiş Oltu Projelerini değerlendirdi
Vali Okay Memiş, Oltu’da bir dizi temaslarda bulundu.
Koca'dan maymun çiçeği virüsü açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. ...
55 yıl sonra hak yerini buldu
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde 1967 yılında bir ihbara giderken trafik kazası ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva