Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
16 Haziran 2022 Perşembe - 04:51

'Karabağ Zaferi yeni bir dönemin başlangıcıdır'

AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, “Karabağ Zaferi, Kafkaslar ‘da ve Türk dünyasında yeni bir dönemin başlangıcıdır” dedi.

 Karabağ Zaferi yeni bir dönemin başlangıcıdır

AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, “Karabağ Zaferi, Kafkaslar ‘da ve Türk dünyasında yeni bir dönemin başlangıcıdır” dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Karabağ’ın incisi, Azerbaycan’ın Kültür başkenti Şuşa şehrinde, Şuşa Beyannamesi'nin birinci yıl dönümüne nedeniyle “Azerbaycan-Türkiye Stratejik Müttefiklik İlişkileri: Kafkasya'da Barış ve İstikrar” başlıklı uluslararası konferansta konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek konferanstaki konuşmasına başlayan Binali Yıldırım, “Türkiye-Azerbaycan ilişkileri çıkar ilişkisi değildir. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri kardeşlik ilişkisidir, dostluk ilişkisidir. 30 yıla yakın bir süre işgal altına bulunan ve 1 milyona yakın zorunlu göçmenin vatanlarını, evlerini terk ettiği bu topraklarda tekrar bir araya bizi getiren, buluşturan Rabbime hamd ediyorum. Bu haksız bir işgaldi ve hiçbir zamanda bu işgal kabul edilmedi. Ancak bu soruna çözüm bulmak isteyenler çözümün bir parçası değil, sorunun parçası olmaya yıllarca devam ettiler. Ne yazık ki uluslararası kuruluşlar Birleşik Milletler defalarca Güvenlik Konseyi kararı almasına rağmen, AGİT Minsk grubu sözde çözüm üretmek için Minsk üçlüsü, Fransa, Amerika ve Rusya diplomatik yollardan çözüm ortaya koyacaklarını vaat etmesine rağmen Ermenistan'ın baskılarıyla maalesef taraf davranmışlar ve sorunu dondurmayı tercih etmişlerdir” dedi.
“Şuşa Beyannamesi, kalkınmayı ve birlikte iş yapmanın önünü açacak”
Azerbaycan'ın kendi gücüyle bu sorunu çözdüğünü ve topraklarını işgalden kurtardığını belirten Yıldırım, “Zafer Savaşı’ndan birkaç gün önce arkadaşlarımızla beraber buraya geldik. Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret edip Türk milletinin dayanışmasını, desteğini bizzat ifade etme fırsatı bulduk. 44 günlük Vatan Zaferi, mutlak bir zaferdi ve 30 yıl süren bu işgal sona ermiş, kadim şehir Şuşa kurtarılmıştır. Ve hemen 2021’in 15 Temmuz'unda sayın Cumhurbaşkanımız bir heyetle burayı ziyaret ederek bugün birinci yıldönümünü andığımız Şuşa Beyannamesi’ni sayın İlham Aliyev ile birlikte imzalamışlardı. Bu tarihi bir belge, bu belge Kafkaslar'da huzuru ve istikrarı, refahı ve kalkınmayı sağlamakla kalmayacak, bütün Türk dünyasında, Orta Asya'da ve Balkanlar'da dayanışmayı, kalkınmayı ve birlikte iş yapmanın önünü açacak geniş çaplı bir belgedir” diye konuştu.
“Karabağ Zaferi, Kafkaslar'da ve Türk dünyasında yeni bir dönemin başlangıcıdır”
Karabağ Zaferinin sadece işgal altındaki toprakların kurtarılması meselesi olmadığını ifade eden Yıldırım, “Karabağ Zaferi aynı zamanda Kafkaslar'da ve Türk dünyasında yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu zaferle birlikte Türk devletleri yeniden organize olma, yeni bir anlayışla, Türk Devletleri Teşkilat olarak tarihi İstanbul zirvesinde karar almışlar, Türk dünyası 2040 vizyonunu kabul etmişlerdi. Bununla yapılmak istenen beşer yıllık eylem planıyla, Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelerin aralarındaki lojistik, ekonomik, turizm, gençlik, eğitim, dil, kültür gibi sınırsız alanlarda farklılıkları, eksikliklerin ortadan kaldırılması, tam bir entegrasyonun sağlanması hedef alınmıştır. Bu çerçevede 2009'da temelleri atılan Türk Konseyi'nde yeni bir merhaleye geçilmiştir. Türk Devletleri Teşkilatı’nın amacı yayılmacı ve emperyal bir politika gütmek değildir. Türk Devletleri Teşkilatı’nın amacı, Orta Asya, Kafkaslar ve Balkanlar'da 4,5 milyon kilometrekarelik coğrafyada, 170 milyon nüfusun bulunduğu, 1,5 trilyon dolar gayrisafi hasılanın oluştuğu, 600 milyar dolarlık da bir ticaretin döndüğü bu coğrafyada üye ülkeler arasındaki refah boşluğu açığının kapatılmasıdır” dedi.

 
Yanık’tan Engelsiz Vizyon değerlendirmesi
 
‘Duruşumuzu kesinlikle değiştirmeyiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manas Üniversitesi dünya sıralamasında
Türkiye ile Kırgızistan'ın en önemli eğitim projelerinden biri olan, Erzurumlu ...
‘Mescid-i Aksa, deyince kalbimiz farklı atıyor’
Erbaş, "Biz Türkiye olarak Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya öteden beri çok ...
ERZURUM Gazetesi 30’uncu gurur yılında
Türkiye’nin ilk yerel internet gazetesi olma kimliğine sahip, ERZURUM ...
 
Arkeolog Murat Kurt gözyaşlarıyla uğurlandı
Şenkaya ilçesinde arkeolojik çalışma yaparken kene ısırması sonrasında ...
Erzurum’da Tarih ve bilim yıldızlarla buluşacak
Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği bu yıl Diyarbakır’ın ardından 3-4 Temmuz’da ...
Vali Memiş Oltu Projelerini değerlendirdi
Vali Okay Memiş, Oltu’da bir dizi temaslarda bulundu.
 
Koca'dan maymun çiçeği virüsü açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. ...
55 yıl sonra hak yerini buldu
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde 1967 yılında bir ihbara giderken trafik kazası ...
2 bin 223 kadro ihdası Kararnamesi yayımlandı
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva