Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
HABERLER>TÜRKÄ°YE
3 Aralık 2013 Salı - 00:45

İşte dershanelerle ilgili alınan kararlar

Toplantının son yarım saatine, Irak'a yaptığı ziyareti tamamlayarak Türkiye'ye dönen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

İşte dershanelerle ilgili alınan kararlar

Bakanlar Kurulu sonrası Bülent Arınç açıklama yaptı.
İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

DERSHANELER KONUSU
-15 gün evvel Bakanlar Kurulu toplantısında dershaneler konusunun kapsamlı bir araştırma yapılarak bugün sayın bakanımız araştırmalarını yapıp taslagını önümüze getirdi.
-Öncelikle şunu belirtmeliyimki dershanelerein kapatılması diye bir şey yoktur bugün birçok kanalda bu şekilde ifade ediliyor, dershaneler özel teşebbüstür, ticarethanedir bizim anayasamız böyle bir şeye müsade etmez bizim dershaneleri kapatmamız söz konusu değildir ve bu ifade tamamen yanlıştır, bu projenin adı: 'DÖNÜŞÜM PROJESİ'dir.
- Bakınız bir yıl içinde SBS'lerin kaldırılmasıyla birlikte dershanelerin sayısında bir azalma söz konusu.
"OCAK AYINDA YASA ÇIKIYOR"
"Madem bir değişim dönüşüm olacaktır, o zaman baskı unsurunun olmaması gerekir. Burada çalışanların hakları korunacaktır. Böyle bir dönüşüm projesine karşı buna uyan dershaneler olabilir, buna imkanım yok diyenler de süreç içinde bu işten vazgeçmiş olurlar. SBS'lerin kaldırılmış olması sebebiyle dershane ihtiyacı oldukça düşmüştür. 4+4+4 eğitimde bir reform projesidir. 400 bin öğretmen 8 yıl, 12 yıl boyunca öğrencilerimize hiç faydalı olmuyor da sadece arada bir gidilen dershaneler öğrencilerimize üniversiteyi, fen liselerini kazandırıyor demek öğretmenlerimize fevkalede haksızlık olur. Bunu sağlıkta dönüşüm projesi gibi kabul etmek gerekir. Çocuklarımızı yarış atı gibi koşturmayacak bir noktaya geliyoruz. Bu dershaneler çok faydalı işler de yaptılar, bunu daha önce de ifade ettim. Bunu görmezden gelemeyiz. Bir dönüşüm projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu kimse dershanelere karşı bir husumet olarak algılamasın.
Bu dershanelerin sahiplerinin tamamını Hizmet hareketi ya da Cemaat dediğimiz yapıya mal edemezsiniz. Hizmet Hareketi'nin payı yüzde 22'dir. Bu dershanelerin sahiplerinin arasında farklı siyasi görüşler, farklı inançlar var. Dershaneler kapatılıyor yandık , bittik diyenler sadece şu kadardır. Sayın bakanımızın ve bizim de temas ettiğimiz pek çok insan bu değişimi benimsiyor ve sadece bir geçiş sürecine ihtiyaçlarını söylüyor. Biz meseleye rasyonel bakıyoruz, bir tarafın penceresinden bakmıyoruz. 16 milyon gencimiz bugün eğitim çağında. Bu bizim zenginliğimiz. Biz buna karşı nitelikli eğitim vereceğiz.
DERSHANELERE SON NOKTA: EYLÜL 2015
Dershaneler konusunun artık fonksiyonunu giderek yitirdiğini ve artık okullaşma noktasına gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet aleyhtarı bir güç gösterisine dönüşen yaklaşım çok doğru bir tavır değildir. Bu mesele halledilecektir. Taslak son şeklini alacak ve Ocak ayında yasalaşması için TBMM gündemine gelecek. Bu dönüşümün sağlıklı olması için de iki yıllık bir süre öngörüyoruz. Eylül 2015. O tarihte dershanelerin okullaşma sürecinde son noktaya gelmesini öngörüyoruz."
''HADİS-İ ŞERİF'E ÖNEM VERİRİM''
"Ben bir Hadis-i Şerif'e çok önem veririm. 'Yakında büyük fitneler olacak, o fitnelerde ayakta duranlar yürüyenlerden, oturanlar da ayakta duranlardan daha hayırlıdır.'  Hükümet sözcüsü olarak bunu yapmamış olayım. Bu benim Bülent Arınç olarak duyduğum ızdırabın sonucudur. Fitneyi büyütmeden ne doğruysa onu yapacaksınız. Bu sözüm kime. Önce kendimize kabul edelim ama her gün hükümeti hedef tahtasına oturtarak güzel insanların arasını açmaya çalışanlara buradan istirham ediyorum, fitnenin aleti olmayalım, ne siz ne de biz. Bu ateşin söndürülmesi için herkes elindeki bir bardak suyu döküversin. Şu andaki yayınları ben okumakta dinlemekte zorlanıyorum. 10 yıl önceki dosyaları açmanın, daha heybemizi açmadık, deve yükü heybemiz var demenin fitneyi büyütmekten başka sonucu yoktur. Ocak'ta yasayı çıkartıyoruz ve dönüşüm için de gerekli süreyi veriyoruz."

 
Aziziye’ye Genç Başkan!
 
Aile Bakanlığı için Çığlık konuşuluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamın yaptığını yapın!
İmam 60 bin tl buldu cami hoparlöründen anons etti
Kabe'de İnşaat Çöktü
Kabe içerisinde yapılan genişletme çalışmaları sırasında çökme meydana geldiği bildirildi.
Başbakan Erdoğan Sıralamayı Neye Göre Yapıyor?
AK Parti lideri Başbakan Erdoğan, 4 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler ...
 
Görmez'den 'dershane' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dershane düzenlemesiyle ...
Doğalgazda çok büyük indirim olabilir
Türkiye ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) arasında imzalanacak ...
Emniyet büyükşehirlerde alarma geçti
Telsizlerden uyarı yapıldı
 
İcat çıkaranı destekleriz
TTNET, 2013 başında uygulamaya koyduğu TTNET 360 vizyonu doğrultusunda, ...
Başbakan Erdoğan Twitter'den açıkladı
5 büyükşehir içerisinde Erzurum var mı?
KAmu Kurumları Türkçe klavyeye geçiyor
Yargıdan mali müşavirliklere kadar F klavyeye geçilmesi için genelge yayımlanacak.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva