Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>BÖLGE
27 Nisan 2012 Cuma - 07:58

Öğüt ermeni katliamlarını anlattı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ermeni Taşnak çetecilerinin, bölgeden çekilirken Ardahan il merkezi ve köylerinde katliamlar yaptığını söyledi.

Öğüt ermeni katliamlarını anlattı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ermeni Taşnak çetecilerinin, bölgeden çekilirken Ardahan il merkezi ve köylerinde katliamlar yaptığını söyledi.
Öğüt katliamlardan en büyüğünün insanların Halilefendi Mahallesi'ndeki Yanık Cami'ye toplanarak yapılan katliam olduğunu dile getirdi. Öğüt Yanık Cami önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada 300'den fazla kişinin Yanık Cami'de topluca katledildiğini ve Ardahan halkının bu camiyi bir daha kullanmadığını ifade ederek şunları kaydetti:
’’Ermeni soykırımı iddialarının 97. yılında bütün dünyada maalesef sanki Türkler Ermenileri katletmiş, Ermeniler ölmüş, Ermenilerin dışında başka kimse ölen yok gibi basında haberler çıktı. Bugün buraya gelmemizin nedeni burada tarihi bir olay var. 4 Ocak 1915 tarihinde eski adı İbrahim Efendi Camii şimdiki adı Yanık Camii, bu camiye 300 tane Müslüman Türkü doldurarak Ermeniler yakıyorlar. Öyle yanıyor ki insanlar, aşağıdaki Kura nehrine buradaki insanların kanı ve yağı bir iz olarak gidip Kura nehrine karışıyor. O dönemi anlatan insanlar hem ağlardı hem anlatırdı. Ben şunu söylüyorum bu Ermeniler katledildiyse bunların mezarları nerede. Ama Türklerin onlarca değil yüzlerce toplu mezarları var. Bunun örneklerinden biride burada, bu camii yandığı zaman burada üç yüz kişinin cesedi var ve kemikleri burada. Bunu hiç anlatan soran eden yok, yüz yıl önce yaşanmış olaylar bizim ortak paydamızdır, Türkiye’nin ortak acısıdır, insanlığın ortak acısıdır. Ancak ne var ki tek taraflı bir tarafı devamlı suçlu kılıp bir tarafı devamlı haklı çıkartmayı da kabul etmiyoruz. Eğer ortak paydamız, ortak acımızsa Ermenilerde kendi terör örgütü Asala’yı lanetlemeleri lazım, Türk diplomatları öldüren Asala’yı lanetleyecekler, biz Türkler de Hrant Dink’i öldürenleri lanetliyeceğiz, Ermenileri öldürenleri lanetliyeceğiz. Barış ve kardeşlik içerisinde 100 yıla yakındır sınırımız olan Ermenistan’la yaşıyoruz. Ama dışarıdaki diaspora rahat durmuyor. Yani yüz yıl önce bir savaş olayında karşılıklı insanlar ölmüşse bu bizim ortak acımızdır. Ama devamlı bu külü korlaştırıp, devamlı ateşleyip gündemle tutarak Türkiye’den toprak talebinde bulunan diasporayı da buradan kınıyorum. Biz Türk diplomatlarını öldüren asalayı da kınayacağız, Hrant Dink’i öldürenleri de kınayacağız ve bize soykırım yaptı diyenleri de kınayacağız’’ dedi.
HOCALI KATLİAMI UNUTULMAMALI
Öğüt Hocalı katliamının da unutulmaması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:
’’Hocalı katliamında 650 kişi katledildi. Ermeniler tarafından Dağlık Karabağ’dan arındırmak için katledildi. Fakat bu katliamı Kolombiya, Meksika, Pakistan gibi ülkeler kabul etmişken halen Türkiye kabul etmiyor. Buradan Sayın Başbakana ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum derhal Hocalı katliamını Türkiye kabul etsin ve meclisten karar çıkarsın. Biz ortak paydamızı o zaman paylaşalım, bu acıyı paylaşırken dostluklarımızı geliştirelim. Şimdi acıları paylaşmayarak tek taraflı insanları suçlayarak halkları düşman etmenin bir anlamı yok. Halklarımız düşman içerisinde değil barış içerisinde yaşamak istiyorlar. Biz sınırda yüz yıla yakındır Ermenistan’dan bir tane mermi atmamış bizden de bir tane mermi atılmamış, barış içerisinde yaşamışız. Bundan sonrada barış içerisinde yaşamak istiyoruz ve liften yüz yılın olaylarını acısını paylaşalım ama barışı ve kardeşliği de getirelim diyorum’’ diye konuştu.

 
Ermeni vahşetini dünyaya anlatacaklar
 
Ovit kabusu bitiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihe de saygıları yok..!
Anı Antik Kenti’nin yakınında bulunan Ermenistan’a ait taş ocaklarında ...
ASİMDER Tarihçileri ağırladı
Iğdır Üniversitesi öğretim görevlileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla ...
ASİMDER'den milli tepki kampanyası
ASİMDER, Ermeni lobisinin dünya çapında başlattığı sözde ‘24 Nisan Ermeni ...
 
Dağ bisikletinde heyecan kasırgası
Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 'Bitlis Mtb Race Yarışı' birinci etabı sona erdi.
Erzincan yolunda uyuşturucu operasyonu
Erzincan Polisi’nin yaptığı yol uygulaması sırasında durdurulan bir otomobil ...
Bayramlı Ağdam yolunda
'Hocalı Katliamı'na dikkat çekmek için Ankara'dan Azerbaycan'ın Ağdam ...
 
Dutlu'dan dayanışma dersi
Oltu ilçesinde köylü sakinleri, ilkbaharın gelmesiyle birlikte sulama ...
Kutlu Doğum haftasında bedava tohum
Ardahanlı esnaf Cihan Çoban, Kutlu Doğum Haftası süresince 2000 müşterisine ...
Göldeki balıklar karaya vurdu
Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Hasboğa köyüne 2 kilometre uzaklıkta ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva