Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
AYDEMİR’DEN HÜSEYİN TANFER’E TEBRİK
AYDEMİR’DEN HÜSEYİN TANFER’E TEBRİK
Tekman'da yağmur ve dolu hayatı felç etti
Tekman'da yağmur ve dolu hayatı felç etti
Tokayev'den 'Büyük Türk Dili Modeli' önerisi
Tokayev'den 'Büyük Türk Dili Modeli' önerisi
Yılmaz’dan Türk Dünyasının küresel rolü vurgusu
Yılmaz’dan Türk Dünyasının küresel rolü vurgusu
Erbaş: ‘Hicret, sarsılmaz imanla yaşama azmidir'
Erbaş: ‘Hicret, sarsılmaz imanla yaşama azmidir'
HABERLER>EKONOMÄ°
23 Nisan 2012 Pazartesi - 11:00

Yatırım yapacak arsa yok!

AK Parti hükümeti tarafından bir süre önce gündeme getirilen ve yasalaşması beklenen teşvik sisteminin açıklanması sonrasında şimdi gözler...

Yatırım yapacak arsa yok!

AK Parti hükümeti tarafından bir süre önce gündeme getirilen ve yasalaşması beklenen teşvik sisteminin açıklanması sonrasında şimdi gözler yapımı ağır aksak devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesine çevrildi.

M.Hanifi AKSAKAL

1. Organize Sanayi Bölgesinin tamamına yakının dolu olması nedeniyle yatırımcıların çevre illere akın ettiği iddia ediliyor. Teşvik paketinin iyi değerlendirilmesi halinde Erzurum’a 2’den fazla organize sanayi bölgesine bile ihtiyaç duyulması içten bile değil. Aksi halde 2. bölgenin açılması bile hayal olarak görülüyor.

ALTAN; 2. ORGANİZE ÇABUCAK BİTİRİLMELİ

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, yeni teşvik paketinde beklentilerin karşılandığına dikkat çekti. Altan, hükümetin 4. Teşvik Paketinin ekonomik ve sosyal gelişmeler, değişiklikler göz önüne alınarak güncel ihtiyaç ve beklentilere göre hazırlandığını ifade etti.

KUDAKA Genel Sekreteri Altan, Erzurum gibi sanayi gelişimine ve yatırımlara ziyadesiyle ihtiyaç duyan ve bu alanda süratle koşma hevesinde olan Erzurumlu yatırımcılar için büyük önem arz ettiğine işaret ederek, "Bölgesel Teşvik Uygulaması Sistemi, İl Bazlı Bölgesel Teşvik Sistemi olarak güçlendirilmiş olup, bu bağlamda Erzurum’ da da  01 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak Yeni Teşvik Paketi'nde 5. Bölge de yer alacaktır. Yer aldığı bölge itibariyle yatırımlardan ve teşviklerden ziyadesiyle yararlanacak olması ve  oldukça tatmin edici bir kapsamda yer alması memnuniyet vericidir. Ancak, çok önemli bir husus; Erzurum 5. Bölge'de yer almasına rağmen, Organize Sanayi Bölgelerimizde yapılacak olan tüm yatırımlardan aynı 6. Bölge gibi değerlendirilecek olması ve 6. Bölge desteklerinden faydalanacak olmasıdır. Bu durumda 1. Organize Sanayi Bölgesinin dolu olduğu göz önüne alındığında büyük bir fırsatın değerlendirilmesi gerekmektedir. Yeni teşvik paketleri organize sanayi bölgelerinin önemini artırıyor. Fakat bu yasadan faydalanmak için Erzurum’un 2013 yılına kadar mutlak surette yatırımcıya yer tahsisi gerekiyor. Aksi halde 5. bölgede olmanın bir önemi kalmaz. Düzce veya Aksaray gibi batıya daha entegre olmuş iller dururken kimse Erzurum’a yatırım yapmaz” dedi.

DOLAR; YATIRIM YAPACAK ARSA BULAMIYORUZ

Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Dolar, 2. organizenin bitirilmesi çalışmalarının ağır aksak gittiğini iddia etti. Dolar, özellikle 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın girişimleri ile tahsisi yapılan Türkiye Zirai Donatım kurum arsasındaki boş parsellere dikkat çekti. Söz konusu arsaları talep eden DASİDEF üyelerinin sudan sebeplerle geri çevrildiğini belirten Dolar, “Bu parsellerin taleplere rağmen neden boş bırakıldığını anlayabilmiş değiliz. Erzurum’un teşvik paketinden bir an önce faydalanması gerekiyor. Üyelerimiz boş arsa bulamıyor. 2. organize Sanayi Bölgesinin ivedilikle açılması elzem olmuştur. Erzurum 2. Organize için seferber olup bir önce bitirilmesi için uğraşmalıdır. Ticaret Bakanlığının bütçe çıkarmasına rağmen 2 . Organizenin alt yapı çalışmaları halen neden  bitirilmiyor anlayabilmiş değiliz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 
Bu ankette var bir iş!
 
ASİMDER Tarihçileri ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK DÜŞÜK PRİMLERİN HESABINI SORACAK
SGK Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, kayıt dışıyla mücadelenin önemine ...
Pasinler'de tarımsal atılım
Pasinler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından meyve bahçesi ...
Ulaşıma zam darbesi
Akaryakıta yapılan zamların ardından şehirlerarası yolcu taşımacılığında ...
 
Vergide mart vizyonu
Erzurum Türkiye iller sıralamasında tahakkuk eden vergide 29’uncu, tahsil ...
TEVKİFAT YÜZDE 1’E İNDİRİLDİ
Yakutiye Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ...
Otomobil sayısında 41'inciyiz..
Erzurum motorlu kara taşıtı sayısında Türkiye iller sıralamasında 42’inci sırada yer aldı.
 
Öztaş çiftçileri uyardı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşkın Öztaş...
Dadaşkent bankaya kavuşuyor
Finansbank Çağrı Merkezi ile birlikte bir şubenin hizmete açıldığı Dadaşkent, ...
TPE Marka verilerini açıkladı
2006-2011 yıllarını kapsayan 6 yıllık süreçte Erzurum’da marka tescil ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva