Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda 20. dönem
MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda 20. dönem
Dal: 'Bizim için ahde vefa önemli'
Dal: 'Bizim için ahde vefa önemli'
ASHB’den yeni bir ilk
ASHB’den yeni bir ilk
Erdoğan: ‘TDT’yi güçlendirmeyi sürdüreceğiz’
Erdoğan: ‘TDT’yi güçlendirmeyi sürdüreceğiz’
Hacımüftüoğlu ATAUNİ'nin önceliklerini paylaştı
Hacımüftüoğlu ATAUNİ'nin önceliklerini paylaştı
HABERLER>GUNDEM
6 Mart 2012 Salı - 11:11

Türk Dünyası'nın nabzı Erzurum'da atacak

Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslar arası Türk Şöleni’nin üçüncüsü 17-19 Mayıs tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek.

Türk Dünyası nın nabzı Erzurum da atacak

Güneş vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türk Milletinin ana unsurlarından olan sosyal yardım müesseselerini gerçekleştirme, halkın maddî ve manevî değerlerini geliştirmek amacı ile bir avuç inanmış insanın 1987 yılında kurduğu vakfın kuruluşundan günümüze kadar geçen 25 yıllık sürede "vakıf" olma gerekliliğini yerine getirmek için çaba gösterdiğini söyledi. 
Prof. Dr. Ceylan, “Ulusal ve uluslararası kültürel faaliyetler gerçekleştiren, konferanslar, sergiler, konserler, tiyatrolar sahneleyerek halkı aydınlatmaya çalışan Güneş Vakfı, muhtaç aile ve öğrencilerin yanında olmayı da "Atamızın İzinde 25 yıl" sözüyle asli görevlerinden saymaktadır.” dedi.
“Bu oluşumun varlık sebebi ise, geçerliliğini şüphesiz bugün de halen koruyan "hizmet arzusu" ve bu çerçevede "Allah Rızası”nı kazanma duygusudur” diyen prof. Dr. Ceylan, “ Hedefler kadar, metodun da meşru olması gerektiği ilkesiyle, insanın, maddî ve manevî yönleriyle bir bütün olduğunu kabul eden, hayatı kuşatan ve insanı ilgilendiren her konuyu faaliyet alanında kabul etmektedir. Vakfın düzenlediği "Dış Politika Günleri", "Uluslararası Türk Şöleni", "Doğu Türkistan Günleri", "Gagavuz Günleri", "Batı Trakya Günleri", "Özümüzü Kesen Kılıç Tiyatrosu" ve "Deniz Türküsü Tiyatrosu" gibi ulusal ve uluslararası gündemde önemli bir yer bulan büyük organizasyonları bulunmaktadır. Özellikle Erzurum'a davet ettiği Devlet başkanları ve liderlerle Erzurum'un aynı zamanda doğunun önemini vurgulamaya çalışmaktadır.” diye konuştu. 
ULUSLARARASI TÜRK ŞÖLENİ 
Vakfın davetlilerinden Rauf Denktaş, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Işık Sadık Ahmet, Mihail Kendigelen, Oktay Vural, Onur Öymen, Mümtaz Soysal, Turan Yazgan, Rıza Bekim, Yavuz Bülent Bakiler, Bahattin Karakoç gibi isimler akılda kalan şahsiyetlerin başında geldiğini ifade eden Prof. Dr. Ceylan daha sonra şunları kaydetti; “Vakfın aralıksız olarak düzenlenen haftalık konferansları, sergileri, kursları, konserleri, tiyatroları ve yayınları da büyük organizasyonları süsleyen diğer faaliyetlerindendir. Birincisi 2007 yılında düzenlenen “I. ULUSLARARASI TÜRK ŞÖLENİ” ne Azerbaycan, Nahcivan, Kırım, Gürcistan, K.İran, Kuzey Irak, Yunanistan, Kosova, Doğu Türkistan, Makedonya, Kosova ve Gagavuzya'dan 100 katılımcı ile Kırım-Tatar Milli Meclisi Başkanı M. Abdulcemil KIRIMOĞLU katılmıştı. Şölende Türk Edebiyatı üzerine paneller, resim, plastik sanatlar, heykel, hat, ebru ve fotoğraf sergileri açılmış, konferanslar, şiir dinletileri, âşıklar, Türk Dünyası Müzik Dinletileri düzenlenmişti. 
Bu organizasyonun ikincisi 20-24 Mayıs 2009 tarihlerinde Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir ve birçok ülkenin ünlü şair, sanatçı, yazar ve âşıkların teşrifiyle düzenlenmiştir. Bu organizasyonla tarihin her döneminde önemini koruyan ve Doğu'nun en önemli şehirlerinden olan Erzurum'un bir kez daha dış ilişkilerdeki önemi pekiştirilmiş ve her zamandan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve bütünlüğümüz güçlendirilmiştir. Organizasyona Konuklar, Şairler, Ressamlar (Güzel Sanatlar), Müzisyenler, Atlı Sporlar (Gökbörü, Cirit, Ok Atma), Konuşmacılar ve Dış Ülke temsilcileri ile Onur konukları olmak üzere 7 ayrı kategoride davet edilmişlerdir. Vakıf olarak bu yıl üçüncüsünü yapmaya hazırlandığımız Uluslar arası Türk Şöleni için hazırlıklarımız devam etmektedir. Organizasyon konusunda yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımızın katkı ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu. 

 
Eğitimde tarih açılımı
 
'Her şey Erzurum için'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TARIMDA BÖLÜNMEYE KARŞIYIZ
Erzurum Yakutiye İlçesi Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, tarım ...
STÜDYO KONUTLAR İÇİN SON 15 GÜN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat emriyle Türkiye genelinde sosyal ...
Tatbikat gerçeği aratmadı
Her yıl 28 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında kutlanan Sivil Savunma haftası ...
 
A.Ü Projeleri basına tanıtıldı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’un markalaşmasına ...
2012’ye rekorla girdik..
Erzurum 2012 yılına gelirin gideri karşılama oranı bakımından rekor bir artışla girdi.
Belediyelere çağrı
Vatandaşlar Çarşamba günü bir çocuğun yaşamını yitirdiği buz düşmesi olaylarının ...
 
Kar Film Festivali başarıyla tamamlandı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ...
BUZ SARKITLARI CAN ALDI
12 yaşındaki Muhammet Emin Yılmaz, çatıda oluşan buz kütlelerinin kurbanı oldu.
Kör fareyle mücadele
Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü “Kör Fareyle Mücadele” başlatıyor.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva