Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
HABERLER>GUNDEM
15 Kasım 2011 Salı - 08:15

Teröristleri kameralı taşlar gözetleyece

Son dönemde art arda gelen karakol baskınları ve verilen şehitler Milli Savunma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Uzun süredir konuşulan fakat bir türlü

Teröristleri kameralı taşlar gözetleyece

Son dönemde art arda gelen karakol baskınları ve verilen şehitler Milli Savunma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Uzun süredir konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen sınırlara 'elektronik göz' projesi için olağanüstü toplantı yapıldı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatı doğrultusunda, başta Aselsan olmak üzere birçok Türk savunma şirketinden teklifler alındı. Edinilen bilgiye göre, terörist geçişlerini engellemek için bir dizi önlem devreye sokulacak. Bazı bölgelere altında sensör ve kamera bulunan özel taşlar yerleştirilecek. İnsansız çalışan otomatik silahlar da kritik yerlere konuşlandırılacak. Son aşamada sınır karakollarının kaldırılması için bir başlangıç olacağı ifade ediliyor.
Kurulacak sistemde, doğal araziye uyum sağlayan yapay taşlar hayati rol oynayacak. Taşların altına gizlenmiş kameralar, aldıkları görüntüyü, bölgedeki en yakın üsse iletecek. Taşlara yerleştirilen sensörler, terörist geçişi sırasında oluşan titreşimleri algılayacak. Ayrıca arazideki stratejik yerlere, uzaktan kumandalı atış platformları yerleştirilecek. Seçilen hedefi namluları ile takip eden sistem, uzaktan komutla düşman unsurları ateş altına alabiliyor.
Terörle mücadelede sınır karakolları sürekli eleştiriliyor. Karakollara baskın yapan teröristler, bugüne kadar birçok Mehmetçik'i şehit etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bu duruma bir an önce çare bulunmasını istemesinin ardından hem Savunma Bakanlığı'nda hem Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda hareketlilik yaşanıyor. Askerî kaynaklar, şu anda fizibilitesi yapılan projenin en kısa zamanda tamamlanması için talimat verildiğini belirtiyor. Proje kapsamında kameralı taşlar ve otomatik silahların yanı sıra gece görüş özelliğine sahip kameralar da devreye sokulacak. İnsansız hava araçlarından da daha fazla faydalanılmasıyla birlikte bütün bu sistemlerin birbiriyle eşgüdüm halinde çalışması öngörülüyor.
Aynı doğal taş görünümünde olan ve teröristlerin geçiş noktalarına yerleştirilmesi planlanan yapay taşların ilginç bir özelliği de üzerine yerleştirilen gizli kameraların fotoğraf çekebilmesi. Askerî yetkililer, insansız hava araçlarının havadan, söz konusu taşların da yerden alacağı görüntülerin terörle mücadelede Silahlı Kuvvetler'in elini güçlendireceğini vurguluyor.
Terörist unsurlar uzaktan kumandayla etkisiz hale getirilecek
Proje kapsamında sınır bölgelerine yerleştirilecek otomatik silahlar, askere teröristle temasa geçmeden savaşma imkânı verecek. 'Uzaktan kumandalı atış platformu' olarak adlandırılan sisteme, AK-47, MG-3 ve G-3 gibi TSK envanterinde bulunan silahların ikisi aynı anda monte edilebiliyor. Sistem arazideki her türlü hareketi algılayabiliyor. Düşman unsurları tespit ettiğinde, alarm vererek birliği uyarıyor. Hedefin menzilini ölçüyor. Gerektiğinde operatör tarafından komuta çubuğundaki tetik kullanılarak ateş açabiliyor. Atış esnasında harcadığı mermileri sayarak mühimmat kutusunda kalan miktarı anında operatöre bildiriyor.

 
O Hainler yakalandı
 
Milletvekili ile terör zanlısı kol kola
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O Hainler yakalandı
2010 yılında 6 asker ve 4 polisi şehit eden PKK’lı 7 terörist, özel harekât ...
Dursun Öğretmen hâlâ bulunamadı
Van'daki 7.2 büyüklüğündeki deprem sırasında görev yaptığı Erciş ilçesindeki ...
Köylerimizi beğenmediler
Erzurum Köylerini Kalkındırma Derneği (ERKÖYDER)'in misafiri olan Bursalı ...
 
Milli Mücadele'de din adamları
Diyanet-Sen Sandıklı İlçe Temsilciliği tarafından "Milli Mücadelede Din ...
Erzurum'da hizmet ağır işliyor
Muş'ta kapalı köy yolu kalmazken, erzurum'da 24 köy yolu hala ulaşıma kapalı.
Gidene dur diyen yok!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, en fazla göç veren iller ...
 
Buz tuttuk! 24 köy yolu kapalı
Erzurum'da kar nedeniyle 24 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma ...
PKK'ya ağır gece baskını
Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak Köyü kırsal kesiminde güvenlik güçleri ...
Ruhun şad, mekanın cennet olsun inşallah
Van depreminde Bayram Otel'in enkazı altında kalarak vefat eden Doğan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva