Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>POLEMÄ°K
8 Nisan 2013 Pazartesi - 08:11

TMO kampanyası ilgi buldu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, Sarıkamış ilçesi Belediye Başkanı İlhan Özbilen’i makamında ziyaret etti.

TMO kampanyası ilgi buldu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, Sarıkamış ilçesi Belediye Başkanı İlhan Özbilen’i makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı İlhan Özbilen, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” kapsamında kendisini ziyaret eden TMO Erzurum Şube Müdürü Necati Temir’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ekmek israfını önlemek amacıyla Türkiye genelinde başlatmış olduğu kampanyayı Sarıkamış Belediyesi olarak desteklediklerini belirten Başkan Özbilen, “Ekmeği israf etmenin dinimizce de günah olduğunu biliyoruz. Zengin fakir ayrımı yapmadan tüm sofraların vazgeçilmezi olarak fazladan satın alınan, daha sonra tüketilemediği için bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfının önüne geçmek için gerekli duyarlılığı göstermemiz gerekiyor. Dünya da milyonlarca aç insan varken sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeği, çöplerde görmek bizlere acı veriyor” dedi.
Ekmek israfının önlenmesinin toplumsal duyarlılığın ve sosyal sorumluluğun gereği olduğunu ifade eden Başkan Özbilen, “Tüm insanlığın temel besin ihtiyacı ve sofraların baş tacı olan ekmeğin israf edilmesi üzüntü vericidir. İsraf edilen sadece ekmek değil, çiftçinin emeği, alın teri, milli servetimiz ve dünyadaki aç insanların haklarıdır. İnsanoğlunun en fazla tükettiği gıda ürünlerinin başında şüphesiz ekmek gelmektedir. Alın terini, emeği, paylaşmayı ve bereketi ifade eden ekmeğe saygı gösterdiğimiz gibi, onun israf edilmesinin üzüntüsünü de hepimiz hissederiz. Çünkü bizim ecdadımız, zengin de olsa, fakir de olsa ekmeğe bir gıda maddesi olarak değil, bir nimet olarak bakmış ve ona her türlü saygıyı göstermiştir. Bu bağlamda ekmek israfının önlenmesi için başlatılan kampanyayı oldukça anlamlı buluyorum. Biz, yerde gördüğümüz ekmeği alıp öptükten sonra alnımıza koyan ve onu itinayla insanların üzerine basmayacakları şekilde bir duvar üstüne koyan duyarlı bir toplumun mensuplarıyız. Zengin yoksul ayrımı olmaksızın her sofranın baş tacı olan ekmeğin bereketine ve kutsiyetine inanırız” diye konuştu.
TMO Erzurum Şube Müdürü Necati Temir ise, kurumlarının ana görevinin hububat piyasalarının düzenlenmesini sağladığını ve ekmeğin de hububatın temel öznesi olduğunu belirterek, “Temir, “Üretilen ekmeğin önemli bir kısmı ne yazık ki, gıda olarak tüketilmeyip, çöpe atılmakta ya da hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Yüz milyonlarca insanın aç uyuduğu ve açlıktan hayatını kaybettiği bir dünyada ekmeğin çöpe atılması, israf edilmesi yürek yaralayan bir olgudur. TMO, görevi itibariyle üretici ve tüketiciyi koruyacak piyasa tedbirleri almaya devam ederken, sosyal bir yara olarak gördüğü ve boyutu gittikçe artan ekmek israfı konusunu da toplumumuzun gündemine taşımak, duyarlılık yaratmak ve ekmek israfını azaltmak üzere bir kampanya başlatmaya karar vermiştir. Yıl boyu sürecek ekmek israfını önleme kampanyasının bireysel ve toplumsal duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamasını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

 
Akkök 2'inci sergisini açtı
 
Polis haftası için yarıştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hava sıcaklığında istikrar yok
Erzurum’da hafta başında hava sıcaklığı 17 derece çıkarken, Tortum, Uzundere, ...
Şaşır da kal...!
Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Boğazönü köyüne 52 yıl önce yapılacağı ...
Geç ama doğru karar
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Çevre ve Şehircilik ...
 
Şiirleri kağıtlara sığmayınca...
Erzurum’da bir şair kaleme aldığı binlerce şiirini kağıtlara sığdıramayınca ...
Kararı siz verin...!
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta Keçiörengücü galibiyetiyle beşinci ...
Futsal'da hüsran
Futsal Milli Takımı, Ukrayna'ya 4-2 yenildi. Millilerimiz şampiyonaya veda etti.
 
Erzurum'a ne oluyor?
TÜİK 2012 Evlenme ve Boşanma istatistikleri, ‘Erzurum’da aile kurumu zayıflıyor ...
3.5 liraya yemek yiyecekler
Milli Eğitim çalışanları Öğretmenevinde bundan sonra 1 yıl süreyle 3,5TL’ye ...
EBK iddiaları cevaplandırdı
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, CHP'li Ensar Öğüt'ün, Et Balık Kurumu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva