Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>POLEMÄ°K
3 Nisan 2013 Çarşamba - 07:42

Geç ama doğru karar

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan ve Erzurum’da bir ilk olan proje ile Veyisefendi Mahallesi-Mahallebaşı-Kavak Mahallesi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasının bu yıl başlatılacağını açıkladı.

Geç ama doğru karar

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan ve Erzurum’da bir ilk olan proje ile Veyisefendi Mahallesi-Mahallebaşı-Kavak Mahallesi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasının bu yıl başlatılacağını açıkladı. Küçükler, inşaatı tamamlanan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı’nın da bu ay içinde resmi açılışının yapılacağını duyurdu. Çarşının üst katlarında yer alan Kültür ve Eğitim Merkezi’nde ise faaliyetlere başlandı.
MAHALLEBAŞI DÖNÜŞECEK
Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER)e iadeyi ziyarette bulunan Küçükler, dernek üyeleri ve çarşı esnafıyla bir araya geldi.
Küçükler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı’nın önemli bir yatırım olduğunu belirtereke, “Bu çarşı Mahallebaşındaki ilk kamu yatırımıdır. Yenileri gelecek. Bizim için Mahallebaşı, Erzurum’un mahallelerinin başıdır. Bundan böyle şehrin diğer bölgelerinde ne varsa Mahallebaşında da o hizmetler olacaktır. Türkiye’de ilklerden birini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Veyisefendi ve Kavak MahallelerindeKentsel dönüşüm başlatıyoruz. Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Resmi Gazetede yayınlandı. Bu yıl çalışmaları başlatıyoruz” diye konuştu.
Mahallebaşı’nın Erzurum’un tarihi bir semti olduğunu, esnafının ve insanının iyi huy ve ortaya koydukları güzel davranışlarla tanınıp bilindiklerini anımsatan Küçükler, “Biz et ve kemik gibiyiz. Kardeşliğimiz iman ve İslam kardeşliğidir. Bu özelliklerini Mahallebaşı insanının bugün de koruduğunu yakinen biliyoruuz. İnşallah, inşaatını tamamladığımız Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı ile bu güzel semtimiz güçlü bir ticaret merkezi olacaktır. Alış-veriş için Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerimizden gelecek insanlarımız Mahallebaşı esnafını ve insanını yakından görüp takdir edeceklerdir” değerlendirmesini yaptı.
“EN ÖNEMLİ İŞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM”
“Altyapı çalışmalarını tamamladık. Artık en önemli işimiz kentsel dönüşü” diyen Küçükler, şehrin on ayrı semtinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışması yürütüldüğünü söyledi.
Mahalebaşı’ndaki Semt Garajı’nın yerine büyük ve modern bir semt garajı yapılacağı müjdesini de veren Küçükler, yoğun olarak Mahallebaşı’nda faaliyet gösteren hurdacı esnafının da yakın bir gelecekte Aziziye ilçesinde yaptırılan Hurdacılar Sitesi’ne taşınacağını açıkladı.
MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz da yaptığı konuşmada, Mahallebaşı’nda ilk kamu yatırımını “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı” ve “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Kültür ve Eğitim Merkezi”ni kuran Av. Ahmet Küçükler’in yaptığını ifade ederek, “Başkanıma bu yatırımlar için Mahallebaşı esnafı ve halkı olarak teşekkür ediyoruz. Yılların ihmaline maruz kalmış Erzurum’un bu tarihi semtinin Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmalarıyla modern bir çehre kazanmaya başlaması bizim için büyük bir sevinç kaynağı olmuştur. Ayrıca bölgemize gelen Ziraat Bankası şubelsiyle
PTT Şubesinin kurulmasında da Başkanımızın ciddi katkıları olduğunu biliyoruz. Bu hizmetler için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
Daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunan ve kahvede vatandaşlarla bir araya gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler’e büyük ilgi gösterildi. Vatandaşlarla çay için ve sohbet eden Küçükler, haftanın belli günlerinde Mahallebaşı Kültür ve Eğitim Merkezi’ndeki yeni Başkanlık Ofisinde çalışmalarını sürdüreceğini ve böylece Mahallebaşı’nın sorunlarıyla daha yakından ilgilenme fırsatı bulacağını sözlerine ekledi.

 
Meclisin gündemi yoğun
 
Yoksul öğrencileri sevindirecekler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiirleri kağıtlara sığmayınca...
Erzurum’da bir şair kaleme aldığı binlerce şiirini kağıtlara sığdıramayınca ...
Kararı siz verin...!
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta Keçiörengücü galibiyetiyle beşinci ...
Futsal'da hüsran
Futsal Milli Takımı, Ukrayna'ya 4-2 yenildi. Millilerimiz şampiyonaya veda etti.
 
Erzurum'a ne oluyor?
TÜİK 2012 Evlenme ve Boşanma istatistikleri, ‘Erzurum’da aile kurumu zayıflıyor ...
3.5 liraya yemek yiyecekler
Milli Eğitim çalışanları Öğretmenevinde bundan sonra 1 yıl süreyle 3,5TL’ye ...
EBK iddiaları cevaplandırdı
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, CHP'li Ensar Öğüt'ün, Et Balık Kurumu ...
 
Öğüt'ten et protestosu
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Et ve Balık Kurumu’nun depolarında ...
Tarhan'dan mutluluk tarifi
Prof. Dr. Nevzat Tarhan Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde ...
Orman işçileri kadro istiyor
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Öz Orman-İş Sendikası Erzurum Bölge Temsilciliği ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva