Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin eğitim gündemini paylaştı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
4 Aralık 2018 Salı - 11:39

Soylu: ‘Bu millet başkasına mahkûm olmaz’

İçişleri Bakanı Soylu, “Bu belediyeleri Kandil’e bağlamak istediler. Biz buna engel olduk. Aldık milletimizin hizmetine bağladık. Milletimizin de hizmetine sunduk” dedi.

Soylu: ‘Bu millet başkasına mahkûm olmaz’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu belediyeleri Kandil’e bağlamak istediler. Biz buna engel olduk. Aldık milletimizin hizmetine bağladık. Milletimizin de hizmetine sunduk” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dörtyol Kavşağı’nda gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını Ağrılılara iletti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli meselelerinden birinin istihdam olduğuna dikkat çeken Soylu, işsizliğin ortadan kaldırılması için gayret gösterdiklerini ve bunun içinde huzurun olması gerektiğini anlattı. Bakan Soylu, Ağrı Belediyesine kayyum atadıklarında HDP’den kalan 12,6 milyon borç olduğunu 6,5 milyon lira ise esnafa borçları olduğunu söyledi. Soylu, “Birileri sürekli sağda solda homurdanıyorlar, iftira atıyorlar. Ben öyle lafı sağa sola götüren adam değilim. Kitabın ortasından konuşan bir adamım. Kimse kusura bakmasın ama HDP bu milleti de bu milletin kavuştuğu hizmetleri de kıskanmaktadır. Kıskansalar da, çatlasalar da, patlasalar da bunları asil milletimize yapacağız. Bugün bunlar Ağrı’yı Diyarbakır’ı, Mardin’i, Bitlis’i, Şırnak’ı, Hakkâri’yi, Van’ı Cizre’yi, Yüksekova’yı buralarda yaptıklarımızı, buralardaki yolları, parkları, akıttığımız suları vatandaşların bulduğu huzuru ve refahı kıskanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“HERKES DUYSUN BU MİLLET NE ONLARA NE DE BAŞKASINA MAHKÛM OLMAZ”

Çok sayıda kız çocuğunun okula kazandırıldığını vurgulayan Bakan Soylu, “O çocuklar, mühendis olsun, doktor olsun, öğretmen olsun, hemşire olsun anasına, babasına, memleketine milletine hayırlı evlatlar olsun diye. Hasetlerinden çatladılar, kıskandılar çünkü istiyorlar ki devleti ile vatandaşı bir arada olmasın. Millet onlara mahkûm olsun. Onlardan başkasını tanımasın, bilmesin. Herkes duysun bu millet ne onlara nede başkasına mahkûm olmaz. Bizim her vatandaşımız bu ülkenin asli unsurudur. Devlet onun devletidir. Mesele bu kadar açık ve nettir” diye konuştu.

“BU BELEDİYELERİ KANDİL’E BAĞLAMAK İSTEDİLER”

Bir tek şeye mani olduklarını belirten Bakan Soylu, “Belediyelerde, il başkanlıklarda yaptıkları festivallerde gençleri kandırıp dağa götürmelerine mani olduk. Kandırmadıklarını daha 12-13 yaşında çocukları okul önlerinde kaçırmalarına mani olduk. Belediyelerin araçlarıyla dağa erzak taşımlarına mani olduk. Belediyelerin kasasını soyup soğana çevirmelerine mani olduk. Allah bir daha düşürmesin. Belediye işçilerinin maaşlarından Kandil için haraç kesmelerine mani olduk. Allah’a hamdolsun mani olduk. Hiç kıvırmasınlar, lafı eğip bükmesinler kendileri Kandil’e bağlıdırlar. Bu belediyeleri Kandil’e bağlamak istediler. Biz buna engel olduk. Aldık milletimizin hizmetine bağladık. Milletimizin de hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.

“ARTIK KIZ ÇOCUKLARIMIZI DAĞA GÖTÜREMEYECEKLER”

Çok çalıştıklarını ancak tek dertlerinin kız çocukları olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, “13-14 yaşlarındaki kız çocuklarına musallat oldular. Onları alıp dağlara götürdüler. 2 yılı aşkındır İçişleri Bakanlığı görevini yapıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği güçle, kuvvetle, kudretle ve destekle her zaman yemin ettim ve bu yeminimin de üstündeyim. Artık kız çocuklarımızı dağa götüremeyecekler. Onlar öğretmen olacak, onlar mühendis olacak, onlar hemşire olacak, onlar doktor olacak. Onlar memleketimin 780 bin metrekaresinde hizmet verecek. Onlar annesinin babasının başlarını okşayarak büyüyecek. Dağlarda o rezil adamların yanında büyümeyecek, büyümeyecek. Eğer bunu gerçekleştiremezsek, Allah’ımıza şükürler olsun şimdi gerçekleştiriyoruz. Ama gerçekleştiremezsek yaptığımız görev bize haram olsun. Bu kadar açık ve nettir.” diye konuştu.

Terör örgütü PKK’nın çukur eylemleri yaptığını hatırlatan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dertleşmek istiyorum sizlerle, Cizre’yi kim yıktı? Silopi’yi kim yıktı? Doğu ve Güneydoğu’da yapılan binaları kim yıktı? Camileri kim yıktı? Okulları kim yıktı? Allah için soruyorum bunları kim yıktı? Yaktılar ve yıktılar ama bunları yapmak içinde çaba sarf eden, gayret ortaya koyan, mücadele ortaya koyan, onlar yıktıkça yapmayı hem milletin emri hem de Allah’ın emri bilen bir anlayıştan geliyoruz. Araçlarla hendekler kazdılar, barikatlar kazdılar. Kütüphaneleri yaktılar, esnafın dükkânlarını ve insanların ekmek teknelerini kullanılamaz hale evlerini ise oturulamaz hale getirdiler. “

“BİZ AĞZIMIZI AÇMASAK, BİR TANE AFİŞ ASMASAK BİLE ESERLERİMİZ MEYDANDADIR”

“Çukur eylemlerinde evlerini yakıp yıktıkları zorla evlerinden çıkarttıkları o evlerde her türlü iğrençliği tecavüzü ortaya koydukları vatandaştan acaba hangi yüzle gelip ne isteyecekler?” diye soran Bakan Soylu, “Ne diyecekler evlatlarınızı dağa kaçırttık, mahallelerinizi yakıp yıktık, yolunuzu yapmadık, suyunuzu akıtmadık, çöpünüzü almadık, paranızı aldık da almaya kaçırdığımız teröristin cebine yol harçlığı yaptık ama bunları unutun bize oy verin mi diyecekler? Kıymetli Ağrılı hemşehrilerim başta da söyledim. Siyasetçi gelir anlatır, söyler ancak kararı da yetkiyi de siz verirsiniz, millet verir. Bizim yaptığımız işler ortadadır. Biz ağzımızı açmasak, bir tane afiş asmasak bile eserlerimiz meydandadır.” ifadesini kullandı.

“HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL”

40 yıldır bu memlekete kurşun sıkanların hiçbir şey başaramadığını dile getiren Bakan Soylu, anne ve babalara da seslendi. Soylu, “Çocuklarına terör örgütünün musallat olduğu anne ve babalar, çocukları dağda olan anne ve babalar; hiçbir şey için geç değil. Bakın biraz önce söyledim. Yılbaşından itibaren örgüte katılım sadece 95 kişi. 2014 yılında 5 bin 500 kişiydi. Ne noktaya düşürdük el birliği ile düşürdük. İnanarak kardeşliğimizi ortaya kıyarak kasım ayında sadece 1 kişi katıldı. Buna karşılık yaklaşık 400 terörist teslim oldu. Bunun 15’sini dağdan indirdik. Bunu ailelerle birlikte ikna ederek yaptık. Eğer anneler, babalar ve akrabalar destek verirse Allah’ın izniyle biz bu işi çok daha rahat halledebiliriz. Bu hepimizin gayreti ile olur. Herkese sesleniyorum; biz burada vatandaşlarımızla güzel vesilelerle buluşmak istiyoruz. Böyle açılışlarla, festivallerle ve pikniklerle buluşmak istiyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Programa Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada gerçekleştirilen programın ardından, Bakan Soylu esnaf ziyaretinde bulunarak programlarına devam etti.

 
Selçuk: "Engelli istihdamı 10 kat arttı”
 
MEM’den Engeliler Günü etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: "285 bin 424 kişi ülkesine geri döndü"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afrin ve Zeytin Dalı Operasyonları sonrasında ...
‘FETÖ en büyük ihanet örneğidir’
Gül, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin devlet ve toplum hayatı ...
Otomobil takla attı: 3 yaralı 
Kaza, Erzurum’un Aşkale İlçesinde meydana geldi
 
Türkiye’de sadece 5 ilde var, biri de Erzurum'da
Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan beş kadavra köpeği var. ...
Şühedaya vefa
Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında düzenlenen “Türkiye ...
Midibüs devrildi:3 yaralı 
Erzurum'a gelmek için yola çıkmışlardı...
 
Türkiye kahramanlarıyla gurur duyuyor
Muş Valisi İlker Gündüzöz, Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit eden teröristi ...
Hainler etkisiz hale getirildi
Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit eden 'Çektar Soro' kod adlı Muhammed Kaya ...
Gül: "Vizyonumuz, güven veren bir adalet sistemi"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ndeki ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva