Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
HABERLER>ASAYÄ°Ş
4 Aralık 2018 Salı - 11:37

Soylu: "285 bin 424 kişi ülkesine geri döndü"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afrin ve Zeytin Dalı Operasyonları sonrasında 285 bin 424 kişinin ülkelerine geri döndüğünü söyledi.

Soylu:  285 bin 424 kişi ülkesine geri döndü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afrin ve Zeytin Dalı Operasyonları sonrasında 285 bin 424 kişinin ülkelerine geri döndüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen "İl Göç Müdürleri Toplantısı"na katıldı. Programda konuşan Soylu, İçişleri Bakanlığı bünyesinde en çok mesai harcadıkları konulardan birisinin göç olduğunu söyledi. Özellikle Suriye kaynaklı kitlesel göç konusunda Türkiye’nin söylemediği, dile getirmediği hiçbir konunun eksik kalmadığını belirten Soylu, ulusal ve uluslararası platformda söylenmesi gereken ne varsa Türkiye'nin bunu söylediğini ifade etti.

"İNSANLIK DIŞI TEDBİRLER ALIYORLAR"

Dünyanın göç meselesine kayıtsız kaldığını vurgulayan Soylu, "Binlerce kilometre uzakta, sınır komşusu falan değilken 'aman ülkeme Suriyeli göçmen girmesin' diye teyakkuza geçiyorlar, insanlık dışı tedbirler alıyorlar, sınır birlikleri, elektrikli teller hazırlıyorlar. Yani meselenin insani boyutundan olabildiğince uzak duruyorlar ama Ortadoğu’da olan bitene karışmaktan da geri durmuyorlar. Ortadoğu’da harcanmak üzere devasa savunma bütçeleri ayırıyorlar, uçaklar, askeri personeller gönderiyorlar. Ortadoğu ile ilgili bir mesele oldu mu kendilerini bir şekilde süreçlere dahil ediyorlar" diye konuştu.

"285 BİN 424 KİŞİ ÜLKESİNE DÖNDÜ"

Soylu, Türkiye'nin göçü engellemediğini, göçü yönettiğini belirterek, Türkiye'nin şu anda dünyada en çok mülteci barındıran ülke olduğuna dikkat çekti. Afrin ve Zeytin Dalı Operasyonları sonrasında 285 bin 424 kişinin ülkelerine geri döndüğü bilgisini paylaşan Soylu, "Ancak şu da bir gerçek ki bölgeye ilişkin büyük bir bilgi kirliliği söz konusu. Öyleyse bizler bu insanların geldikleri yerle ilgili doğru bilgilere ulaşıp bunu muhataplarına aktarmayı, eğer varsa bir geri dönüş imkanı hakkında insanları doğru bilgilendirmeyi bir hedef olarak belirleyebiliriz. Elbette ki Hatay, Şanlıurfa gibi yüksek miktarda mülteci barındıran ve zaten sınırda olan iller için bu pek mümkün ve gerekli olmayabilir ama diğer illerimizde bu konuya eğilmek, bana sorarsanız doğru bir adım olacaktır. Görev yaptığınız ildeki Suriyelileri neredeyse tek tek, isim isim bilmelisiniz. Nereden geldiler, hangi şartlarla geldiler, eğitimi, birikimi, mesleği nedir, asayiş durumu nedir, burada kalmayla ilgili düşünceleri ve yaklaşımları nedir bunların hepsiyle ilgili bir fikriniz olmalı" şeklinde konuştu.

Suriye kaynaklı göç alanının Türkiye’nin ip üstünde değil, kılıç üstünde yürüdüğü bir alan olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, "İçişleri Bakanlığı olarak bütün kolluk birimleri ile aynı çatı altındayız. Keza AFAD'ın da bize katılmasıyla kapasitemiz daha da arttı. Nüfus idaresi ve diğer birimlerimizle göçü yönetecek neredeyse bütün argümanlar artık bakanlığımız bünyesinde. Hangi noktada sorun yaşıyorsanız, hangi noktada çözüm önerileriniz varsa, taşrada hangi başlıkları önemli görüyorsanız bunu bizlerle mutlaka paylaşın. İletişimi hem göçmenlerle hem de kendi içimizde en üst seviyeye çıkarmak, bana göre başarının anahtarı olacaktır" ifadelerini kullandı

 
‘FETÖ en büyük ihanet örneğidir’
 
Selçuk: "Engelli istihdamı 10 kat arttı”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘FETÖ en büyük ihanet örneğidir’
Gül, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin devlet ve toplum hayatı ...
Otomobil takla attı: 3 yaralı 
Kaza, Erzurum’un Aşkale İlçesinde meydana geldi
Türkiye’de sadece 5 ilde var, biri de Erzurum'da
Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan beş kadavra köpeği var. ...
 
Şühedaya vefa
Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında düzenlenen “Türkiye ...
Midibüs devrildi:3 yaralı 
Erzurum'a gelmek için yola çıkmışlardı...
Türkiye kahramanlarıyla gurur duyuyor
Muş Valisi İlker Gündüzöz, Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit eden teröristi ...
 
Hainler etkisiz hale getirildi
Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit eden 'Çektar Soro' kod adlı Muhammed Kaya ...
Gül: "Vizyonumuz, güven veren bir adalet sistemi"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ndeki ...
Terör operasyonu: 19 gözaltı
PKK/KCK terör örgütüne kurye işbirlikçiliği ve örgüt propagandası yapan 19 kişi gözaltına alındı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva