Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
HABERLER>GUNDEM
16 Kasım 2011 Çarşamba - 15:41

Sebahattin abimizi eşi anlattı

“Haber için doğmuş biri haber için hayatını kaybetti” “Sebahattin’den geriye sandıkta sakladığı haber küpürleri kaldı”

Sebahattin abimizi eşi anlattı

Emekli olmasına rağmen hem meslek aşkından hem de çocuklarını okutabilmek için gazeteciliğe devam etti, Van depreminden enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.
Çocuklarına ‘benim size haberlerimden başka bırakacak bir şeyim yok’ derdi, ondan çocuklarına evdeki sandıkta sakladığı çıkan haberlerinin küpürleri kaldı.
Liseyi bitirdikten sonra yerel bir gazetede muhabir olarak gazetecilik mesleğine adım atan Sebahattin Yılmaz, aradan geçen yıllarda kendisini mesleğine adadı. 31 yıllık gazetecilik yaşamında, eşi ve çocuklarıyla doya doya bir tatil yapamadı. Çocuklarına “Benim size haberlerimden başka bırakacak bir şeyim yok” diyen Sebahattin Yılmaz, emekli olmasına rağmen mesleğinden kopamayıp işine devam etti. Van’ı vuran deprem felaketinde görevinin başındaydı, ikinci depremde Bayram otelin enkazının altında kalarak hayatını kaybetti. Eşi ve çocuklarını ilk depremden sonra evleri hasar gördüğü için memleketi Erzurum’daki akrabalarının yanına göndermişti. 5,6 şiddetindeki depremden 20 dakika önce karısı Gönül Yılmaz’la telefonda görüştü, “Depremin yaralarını saralım, Van’dan taşınırız” diye planlar yaptı.
Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden Erzurumlu gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın akrabalarının evinde gözyaşı dinmiyor. Sebahattin Yılmaz’la 21 yıl aynı yastığa baş koyan eşi Gönül Yılmaz, deprem şehidi gazeteci kocasını Sabah’a anlattı. Sebahattin Yılmaz’ın eşi ve çocukları, Yılmaz’ın abisinin Erzurum’daki evinde taziyeleri kabul ediyor. Acısı bir türlü dinmeyen Gönül Yılmaz, Van’a bir daha geri dönmek istemiyor.
HABER İÇİN DOĞMUŞ BİRİ HABER İÇİN HAYATINI KAYBETTİ
Eşinin gazeteciliğe aşık olduğunu söyleyen Gönül Yılmaz, şöyle konuştu:  “Benim eşim zor koşullarda bile olsa işini hakkıyla yapmaya gayret eden bir gazeteciydi. Doğuda gazeteci olmak, hele bir de gazeteci eşi olmak çok zor. Biz Sebahattin’le ne bir bayram ne bir tatil geçirebildik. Gazeteci eşi olmak gerçekten zordur. Eşim bölgede olan haberlere gidiyor, çoğu zaman günlerce dönmüyordu. Araç olmadığı için çoğu zaman habere minibüsle gider, gece geç saatlere kadar dönmezdi. Eşim çocuklarımla konuşurken ‘benim size haberlerimden başka bırakacak bir şeyim yok’ derdi.”
“ÇIKAN HABERLERİNİ EVDEKİ SANDIKTA SAKLARDI”
Sebahattin Yılmaz’ın en büyük serveti, büyük zorluklar içinde yaptığı haberlerin gazetelerde yer alan küpürleriydi.Gönül Yılmaz, “Sebahattin haberlerini evde sandıkta saklar, çok değer verirdi” diyerek Sebahattin Yılmaz’ın  mesleğine olan aşkını gözler önüne seriyor. Depremin yaralarının sarılmasının ardından Van7dan temelli ayrılma planları yaptıklarını ancak planlarının gerçekleşemediğini söyleyen Gönül Yılmaz, “Eşimle 5,6’lık depremden 20 dakika önce konuştuk. İlk depremden sonra bizi Erzurum’a gönderdi. Kendisi ikinci depremden önce Van’da ki evimize gitmiş. Evimizin çok kötü olduğunu, duvarlarda çok çatlakların bulunduğunu söyledi. Depremin yaralarının sarılmasından sonra Van’dan ayrılmayı planladık ve öyle karar aldık. Eşim depremin gündemden düşmesinden sonra bizi alacaktı, başka bir ile taşınacaktık. Ama olmadı. Sebahattin,31 yıl süren gazetecilik hayatında, her gün aynı heyecanla çalışıyordu. Haber için doğmuş biri, haber için hayatını kaybetti” dedi.
“BABAMLA DOYA DOYA BİR TATİL YAPAMADIK”
Sebahattin Yılmaz’ın Van Anadolu Lisesi son sınıfta okuyan kızı 17 yaşındaki Ecem Yılmaz ile İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi olan  20 yaşındaki oğlu Alperen Yılmaz’da babalarının ardından gözyaşı döküyor. Ecem Yılmaz, “ Babamla birlikte doya doya bir tatil yapamadık. Ne zaman tatil yapmaya karar versek, bir haber çıkardı ve tatilimiz hep yarıda kalırdı. Babam hiç tatil yapmadı. Cumartesi günü bile evde kahvaltı yapar bizimle biraz vakit geçirdikten sonra dayanamaz yine büroya giderdi” dedi. Oğlu Alperen Yılmaz ise, “Onun yokluğuna alışmak çok zor olacak” dedi.
SEBAHATTİN YILMAZ KİMDİR?
DHA Van muhabiri Sebahattin Yılmaz, 20 Mayıs 1959'da Erzurum'da doğdu. Erzurum Lisesi'ni bitirdikten sonra 1980 yılında yerel Aziziye Postası gazetesinde mesleğe başlayan Sebahattin Yılmaz, 1991 yılında Hürriyet Haber Ajansı Erzurum Bürosu'nda görev aldı. Yılmaz, 1993 yılında Hürriyet gazetesinin Van Bürosu'nda geçti. Yılmaz, meslek yaşamında hem Hürriyet Haber Ajansı, hem de DHA muhabiri olarak birçok başarılı habere imza attı. Gönül Yılmaz ile 21 yıllık evli olan Sebahattin Yılmaz'ın 20 yaşındaki oğlu Alperen İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nde, 17 yaşındaki kızı Egem ise Van Anadolu Lisesinin son sınıfında okuyor. Oğuz EKŞİ - SABAH

 
EBK'ya kesim için 4 bin müracaat
 
İşte Milli Takımın hocası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBK'ya kesim için 4 bin müracaat
Et ve Balık Kurumunun Erzurum...
Asayiş probleminin önüne böyle geçilir!
Erzurum il merkezinde asayiş probleminin önüne geçilebilmesi için metruk ...
7 terörist teslim oldu
Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK'dan kaçan 1'i kadın 7 terörist Silopi'de teslim oldu.
 
Hem İsrail Hem de Rumlar çıldıracak
Akdeniz'e ilk sondaj Shell'den TPAO, dünyanın en büyük petrol şirketlerinden ...
İbrahim Hakkı Hazretleri Sempozyumu
Erzurum'da organize edilen 'Bütün Yönleriyle İbrahim Hakkı Hazretleri Sempozyumu' bugün başlayacak.
Milletvekili ile terör zanlısı kol kola
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünü kaçıran ...
 
Teröristleri kameralı taşlar gözetleyece
Son dönemde art arda gelen karakol baskınları ve verilen şehitler Milli ...
O Hainler yakalandı
2010 yılında 6 asker ve 4 polisi şehit eden PKK’lı 7 terörist, özel harekât ...
Dursun Öğretmen hâlâ bulunamadı
Van'daki 7.2 büyüklüğündeki deprem sırasında görev yaptığı Erciş ilçesindeki ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva