Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>SÄ°YASET
3 Nisan 2013 Çarşamba - 07:41

Meclisin gündemi yoğun

İl Genel Meclisi Nisan ayı gündemi açıklandı. Nisan gündeminde Encümen ve ihtisas komisyonu seçimleri ilk sırada yer aldı.

Meclisin gündemi yoğun

İl Genel Meclisi Nisan ayı gündemi açıklandı. Nisan gündeminde Encümen ve ihtisas komisyonu seçimleri ilk sırada yer aldı. Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil Nisan ayı İl genel Meclisi gündemini açıkladı. Taşkesenligil, Meclis Nisan gündeminde Özel idare Denetim Raporlarının ele alınacağını, 2012 yılı Ocak ayında İl Genel Meclisi tarafından Vilayetler Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin sermaye artış talebinin reddinden sonra oradaki hisse ve ortaklık durumu hakkında Mevzuat ve Karar Takip Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşüleceğini bildirdi.
MECLİS GÜNDEM BAŞLIKLARI
İl genel Mecilisi Nisan ayı toplantılarında tarım, köy alt yapıları, DSİ yatırımları, il turizm vizyonu, nakliyecilik sektörü sorunlarını ele alacak.Nisan toplantılarında  İspir İlçesi Yedigöze Köyü sınırları içerisinde, Zankar (Tiknasur) Deresi üzerinde yapılması planlanan Yazyurdu Regülâtörü ve Hidroelektrik Santrali için mevzii imar planı yapılması konusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülüp karara bağlanacak.
KURAKLIK VE YEM SORUNU
Tarımsal gündem bazında, Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum’da yaşanan kuraklık nedeniyle oluşan kaba yem sıkıntısını giderebilmek için çiftçilerin Damızlık Birliğine yatırdıkları paraların akıbeti hakkında Gıda ve Hayvancılık ile Tarım ve Orman Komisyonları tarafından müştereken hazırlanan rapor ele alınacak.
SPOR SALONLARI
Meclis spor gündemi kapsamında, Erzurum’un ilçelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan kapalı spor salonları ile ilgili Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülecek.
İl Genel Meclisi Nisan ayında,  Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün çalışmaları ile alakalı Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, 2013 yılı programına alınan köy kanalizasyon yapımı ile ilgili etüt ve proje işlemlerinin durumu hakkında Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu tarafından gerçekleştirilen raporları değerlendirecek.
TAŞKIN KORUMA
Ayrıca, , bahar mevsimi dolayısıyla ilçelerde yapılacak olan taşkın korumalarının yapılacağı yerler, atık suların dere yataklarına karışıp karışmadığı ve İldeki akarsu ile dere yataklarının ıslahı konularında Çevre ve Sağlık Komisyonu değerlendirme yapacak.
Meclis Nisan ayında nakliyecilerin sorunlarına da el atacak. Meclis oturumlarında, İlide taşımacılık yapanların sıkıntıları ve Ulaştırma Bakanlığı’nın uygulamalarda istediği yol belgeleri hakkında Sanayi Ticaret ve Esnaf Komisyonu tarafından hazırlanan rapor gündeme taşınacak.
MİKRO KREDİ
İl genel Meclisi gündeminin bir önemli maddesini de mikro kredi uygulamaları oluşturacak. Nisan ayı toplantılarında, İl Özel İdaresinin görevi gereği, yoksullara mikro kredi verilmesi amacıyla hazırlanan ve İl Genel Meclisi’nin 7 aralık 2012 tarih ve 69 sayılı Kararı ile kabul edilen " Erzurum İl Özel İdaresince Yoksullara Verilecek Mikro Kredi Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik " ele alınarak,  Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan değişiklik ve düzeltmeler görüşülüp karara bağlanacak.

 
Ekmek Genelgesi yayımlandı
 
Geç ama doğru karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partililerden köy çıkarması
AK Parti Köprüköy İlçe Başkanı Rıdvan Karasu ve yönetim kurulu üyeleri, ...
Öztürk'ten anayasa açıklaması
MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk "Aynı niyetle devam ediyoruz. Sonuna ...
OSB seçim arifesinde
Erzurumlu işadamı Zafer Ergüney, önümüzdeki Cuma günü gerçekleştirilecek ...
 
3 ayda 14.7 milyon ödenek
Maliye Bakanlığı 2013 Mart dönemi iller Bankası ve Büyükşehir Belediye ...
TCDD özelleştirmesine tepki
Erzurum'da sendikaların üyelerinden oluşan 'Demiryolu Çalışanları Platformu' ...
Küçükler'den siyaset dersi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Düzce İl ...
 
KUDAKA’da Özmen dönemi başladı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine Bekir Özmen atandı.
AK Parti'den Mahallebaşı çıkarması
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ...
Cengiz muhtarlarla istişare etti
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Seçildikleri yerlerde hizmetlerin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva