Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
16 Kasım 2013 Cumartesi - 17:07

Kılıçoğlu, Arzenle ilgili hedeflerini paylaştı

Kılıçoğlu Gıda Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kılıç, 1989’da kurulan ve 1998’de büyüme sürecine giren şirketlerinin yatırım projeleri ve yeni markaları Arzen'le ilgili hedeflerini anlattı.

Kılıçoğlu, Arzenle ilgili hedeflerini paylaştı

Baklava ile başladığı üretimini Maraş usulü dondurma, sütlü tatlı ve yaş pasta ile çeşitlendiren Kılıçoğlu, organik dondurma ile kuruluşunun 24’ncü yılında Türk ve dünya pazarlarına açılmayı hedefliyor. Dadaşkent'te Erzurum'un ilk adlarından Arzen markası ile dondurma üretimi yapan firma, Erzurum, Tekirdağ, Trabzon, Erzincan, Diyarbakır, Sivas ve Bursa'daki toplam 15 şubesini 30’a çıkarmayı planlıyor. Altyapısını iyileştirmek için bugüne kadar 12 milyon TL'lik yatırım yapan Kılıçoğlu, kısa bir süre içerisinde ise İstanbul ve Malatya'da da şubeleşmeye hazırlanıyor. 1989 yılında kurulan, 1998 yılında da şubeleşme yoluna giden, 2006 yılında da Arzen Dondurma Fabrikası’nı hizmete sokarak Ankara, İstanbul başta olmak üzere kent dışındaki pastane ve cafelere dondurma dağıtan firma, ihracatı da düşünüyor. Arzen markasına yönelik frenchise başvurularını da değerlendiren firma, Arzen markasına yönelik şubelerin 40-50 metrekarelik hızlı satış noktalarından oluşmasını istiyor. Kılıçoğlu Gıda Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kılıç, 1989’da kurulan ve 1998’de büyüme sürecine giren şirketlerinin yatırım projeleri ve yeni markaları Arzen'le ilgili hedeflerini anlattı.
BAKLAVADAN DONDURMAYA GEÇİŞ NASIL OLDU?
1989 yılının sonunda Kılıçoğlu Gıda Limited Şirketi olarak, Kılıçoğlu baklavaları üretim ve satış şirketini kurduk. Antep Baklavası üretiyorduk. Daha sonra ürün çeşitliliğimize Maraş usulü dondurma, sütlü tatlılar, yaş pasta gibi çeşitlerini ekledik. Üretim kapasitesini artırıp fabrika üretimine geçtik. O dönem küçük çaplı üretim yapıyorduk. Üretimle birlikte 1998'de şube sayısını da artırmaya başladık.
Bugün toplam 15 şubeye ulaştık. Şubelerimizin 6 tanesi Erzurum'da diğerleri ise İstanbul, Tekirdağ, Trabzon, Erzincan, Diyarbakır, Sivas ve yeni açılışını yapmış olduğumuz Bursa'da. İlk başlarda küçük bir işletme kuracak sermayeye sahiptik. Özgüvenimiz ve işimize olan saygımız sayesinde 2006 yılında üretim tesisi inşaatına başladık. Dadaşkent’te 6 bin metrekaresi kapalı 14 bin metrekare alanda Arzen markasıyla 2006’dan itibaren dondurma üretimine geçtik.
BU SÜREÇTE ÜRETİM TEKNOLOJİNİZİ DE YENİLEDİNİZ Mİ?
Tamamen İtalyan teknolojiyle kurulan fabrikamızda el değmeden üretim gerçekleştiriyoruz. 12 milyon TL'lik bir yatırımla dondurmanın yanı sıra sütlü tatlı imalatı da yapıyoruz. Erzurum'da üretip Ankara, İstanbul başta olmak üzere diğer şehirlerdeki pastane ve cafelere dondurma dağıtımı yapıyoruz. Aynı zamanda kendi şubelerimizde de bizzat pazarlamaktayız. Arzen'in tamamen naturel oluşu bizi dünyada bilindik marka haline getirecektir. Tamamen doğal organik meyvelerden ve kaliteli organik sütten dondurma yapılıyor. Bu standart diğer dondurmalardan bizi ayrıcalıklı kılacaktır. 75 kişilik istihdam yarattığımız fabrikada günlük 40 ton civarında dondurma, 50 bin adet sütlü tatlı, 500 ton baklava, 2 bin adet yaş pasta üretiyoruz. İstihdamımız şubelerimizdeki çalışanlarla 260'a çıkıyor.
ERZURUM'UN SOĞUĞU DONDURMA İÇİN BİR AVANTAJ MI?
Başka şehirlerde üretim yapılıp satılıyorsa Erzurum'da da üretilip dağıtılabilir. Erzurum'un sıcak ya da soğuk olması çok önemli değil hatta soğuk olmasının bazı avantajları bile var. Bu avantajlarımız örneğin Kahramanmaraş ve Adana'da yaz ya da kış aylarında dondurmayı korumak için soğutucuların daha fazla çalıştırılması gerekli. Bu da çok fazla enerji sarfiyatı demek..Erzurum'un soğuk olması bu anlamda bir avantaj. Bir de Erzurum'da dondurma ve sütlü tatlı yapımı için iyi kalitede süt bulabiliyoruz, Bu da bizim ürünümüzü daha özel kılmakta.
MARKALAŞMA SÜRECİNİN NERESİNDESİNİZ?
Üretimi ve kalitesi ile takdir edilen bir firmayız. Bunu müşteri taleplerinden anlıyoruz. Şehrimizden Türkiye'ye marka çıkarmak için ciddi bir altyapı yatırımı oluşturduk. Bu üretim altyapısı ile büyüme trendine çok daha hızlı gireceğimizi düşünüyorum. Erzurum pazarının yüzde 70-80'ine hakimiz. Ürünlerimiz biraz lüks gıda tüketimine girmekte. Bu nedenle şubelerimizin bulunduğu şehrin sosyo-ekonomik yapısı da çok önemli. Bölgemize ve Türkiye'ye verebilecek şeylerimiz olduğunu düşünüyorum. Markalaşmak çok zor ve ciddi zaman gerektiren bir iş. Ama ürününüz kaliteli olursa, sunumu ve görselliği güzel olursa, sunulduğu mekânların, frenchise şubelerinin hizmet kalitesi sizin marka olmanızı sağlayabilir. Çünkü marka olmak bir bütündür.Oluşacak bir aksaklık sizin marka olmanızı engelleyebilir. Markalaşma adına bize gelen bayilik tekliflerini ince eleyip sık dokuyoruz. Şehrimizin ilk isimlerinden olan Arzen'i kullanarak Türkiye'de markalaşmak istiyoruz. Aslında çok bayilik ve şube talepleri var üretim kapasitemiz buna yeterli. Vazgeçilmez bir marka olacağız. Şu anda lokal bir markayız bundan sonraki hedefimiz Türkiye'ye mal olmuş bir marka olmak.
YATIRIM PLANLARINIZ NELERDİR?
Altyapımız için ciddi bir yatırım yaptık. Artan üretime paralel olarak kısa bir süre içerisinde İstanbul ve Malatya'da yeni şube açacağız. Çok sayıda frenchise başvurusu var. Bunları değerlendiriyoruz. Kısa bir süre içerisinde İstanbul ve Bursa'da bunu gerçekleştireceğiz. Markalaşma hedefimizi gerçekleştirmek için bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü ürünlerimizin hepsini biz üretip göndereceğiz. Vakumlu sütlü tatlıların raf süresi 30 gün ama yaş pastanın ömrü daha az. Şubelerimizin belirlediğimiz standartlarda çalışmasını sağlayarak izin veriyoruz. Hedefimiz 30 şubeye ulaşmak. Şube sayımızı artırarak markalaşmak istiyoruz. Yatırımlarımızın hepsinde kendi öz sermayemizi ve kendi arsalarımızı kullandık. Çalışmalarımızı daha çok frenchise sistemi ile yapacağız. Hedeflerimiz arasında ihracat da var. Öncelikle cafelere dondurma ve sütlü tatlı gönderiyoruz. Belki ileride şubede açabiliriz. En büyük hedefimiz, Arzen dondurmalarını ülkemiz ve daha sonra da dünyaya tanıtmak.
FRENCHİSE İÇİN STANDARTLARINIZ VAR MI
Arzen markasına şubelikler vermek için 40-50 metrekarelik hızlı satış noktası şartımız var. Vakumlu dondurma ve sütlü tatlı göndereceğiz. Kılıçoğlu tatlıları içinde en az 150 metrekare alanı olan yerlere ürün vereceğiz. Özelikle Güney Doğu, İç Anadolu, Karadeniz bölgelerindeki şehirlerden çok sayıda frenchise başvurusu var. Şartlara uyanları değerlendiriyoruz. Arzen isminde Diyarbakır’da şubemiz var. Ama aynı zamanda Diyarbakır ve çevre illerine dondurma da satıyoruz.
SEKTÖRDE YAŞADIĞINIZ SIKINTILAR NEDİR?
En büyük sıkıntımız yetişmiş eleman bulamamak. Pasta ve dondurma sektöründe birkaç yıl yetişen eleman batıya göç ediyor. Kendi eğitimimiz dışında yetişmiş elemanları da Erzurum'a getirmeye çalışıyoruz. Onlara lojman temin ediyoruz. Farklı ücret vererek burayı cazip hale getirmek istiyoruz. Kısacası burada kalmalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.
NATUREL OLUŞU BİZİ AYRICALIKLI KILIYOR
Dondurmanın yanı sıra sütlü tatlı imalatı da yapıyoruz. Erzurum'da üretip Ankara, İstanbul başta olmak üzere diğer şehirlerdeki pastane ve cafelere dondurma dağıtımı yapıyoruz. Aynı zamanda kendi şubelerimizde de bizzat pazarlamaktayız. Arzen'in tamamen naturel oluşu bizi dünyada bilindik marka haline getirecektir. Tamamen doğal organik meyvelerden ve kaliteli organik sütten dondurma yapılıyor. Bu standart diğer dondurmalardan bizi ayrıcalıklı kılacaktır.”

 
Hentbol’da Spor Lisesi farkı
 
Dadaşlardan Aktan’a Ilıcalı tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aktaş Sınır Kapısı temeli atıldı
Ardahan Çıldır Aktaş Sınır kapısı temel atma töreninde konuşan AK Parti ...
Ceylan İl Temsilcilerini açıkladı
Yönetim Kurulu Başkanlığını Atatürk üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih ...
Bayraklı'da Erzurum coşkusu
Bayraklı Belediyesi ve Erzurum Bayraklı Dernekleri Birliği tarafından ...
 
Karayolları Şehitleri’ne vefa
Karayollarında görev yaparken hayatını kaybedenler için oluşturulan anıtın ...
Çığ tünelleri uzatılıyor
Kış mevsiminde sık sık çığ düşmeleri sonucu kapanan Tunceli-Erzincan karayolunda ...
‘Erzurum’un eksiği: Fuar ve Kongre Merkezi’
Vali Altıparmak, Erzurum’un ekonomik sorunlarına, Aziziye Tabyalarına ...
 
Erzurum’dan Manila’ya yardım eli
Filipinler'deki tayfun afetine maruz kalan müslümanlar için Diyanet İşleri ...
Altıparmak: ‘Erzurum marka şehirdir’
Vali Altıparmak , "Marka şehirler her yere yakışmıştır ama Erzurum'a bir ...
Başkan Toçoğlu Ovacıklıları ağırladı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gün içerisindeki ziyaret ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva