Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>GUNDEM
16 Kasım 2013 Cumartesi - 17:01

Aktaş Sınır Kapısı temeli atıldı

Ardahan Çıldır Aktaş Sınır kapısı temel atma töreninde konuşan AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, “Aktaş Sınır Kapısı'yla beraber hayallerimiz gerçek oluyor” dedi.

Aktaş Sınır Kapısı temeli atıldı

Ardahan Çıldır Aktaş Sınır kapısı temel atma töreninde konuşan AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, “Aktaş Sınır Kapısı'yla beraber hayallerimiz gerçek oluyor” dedi.

 Aktaş Sınır Kapısı temel atma töreninde konuşan AK Parti Milletvekili Atalay, ”Bugün burada 100 yıllık hayallerimiz gerçekleşiyor. Hükümetimiz hiçbir ayrım yapmadan her bölgemizde varlığını hissettiriyor. Bundan 100 önce hayal bile edilemeyen şeyleri biz burada bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın bakanımız, TOBB başkanımız ve kabinesi Aktaş sınır kapımıza büyük önem vermiştir. Sınır kapımızın 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması için çalışmalar bugün burada başlamıştır. Ben AK Parti Ardahan Milletvekili olarak tüm Ardahanlı hemşehrilerim adına sayın bakanımıza ve Aktaş sınır kapımızda emeği geçen herkese ve özellikle sınırlarımız dünyaya duyuran ülkemizin dünya devi olma yolunda büyük adımlar atmasına vesile olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAKAN YAZICI VATANDAŞLARLA HORON OYNADI
 Ardahan’ın Çıldır ilçesinden Gürcistan’a açılacak Aktaş Sınır Kapısı'nın temeli, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törenle atıldı.
TOBB tarafından, yap-işlet-devret modeli ile yapılması planlanan sınır kapısının temel atma töreninde konuşan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, temelini attıkları sınır kapısı sayesinde hem ticaret tarihine hem de insanlık tarihine önemli bir not düştüklerini söyledi. Konuşmasında bu kapının Asya’nın, Kafkasya’nın ekonomik faaliyetlerinin en önemli atardamarlarından biri olacağına dikkat çeken Bakan Yazıcı, "Cidden heyecanlıyız, gururluyuz. yıllarca beklenen bir hizmeti gerçekleştirmek üzere aranızdayız. Bu kapı sıradan bir kapı değil. Kapılardan herhangi biri değil. Bu kapı giderek gelişen, canlanan ve dünya ticareti içerisinde önemli bir paya erişen bölgenin, komşu ülkelerin, Asya’nın, Kafkasya’nın ekonomik faaliyetlerinin en önemli atardamarlarından biri olacak bu kapı. Bu kapı aş kapısı olacak, bu kapı ekmek kapısı olacak, bu kapı iş kapısı olacak ve öyle görüyoruz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.
"HEDEF 2023 YILINDA 500 MİLYAR DOLAR"
Yazıcı, "Hükümetimizin 2023 hedefleri var. 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline getirmek Türkiye’yi, fert başına milli geliri 25 bin dolar düzeyine çıkarmak, 10 büyük markaya sahip bir ülke haline Türkiye’yi getirmek. İşte bu hedeflere varmada Türkiye’nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gerçekten son derece önemli görevler ifa eden bir kamu kuruluşudur, bir bakanlıktır. Siz ticaret erbabının önünü açmazsanız, engelleri kaldırmazsanız, rekabet gücünü artırmazsanız elbetteki sevkiyatta lojistik imkanlar çerçevesinde gerekli destekleri sağlayarak maliyet artışını azaltmak suretiyle rekabet gücünü artırmazsanız bu hedeflere asla ulaşamayız. İşte bu çalışmalar o hedeflere yönelik, yaz kış demeden, gece gündüz demeden, tatil mesai demeden durmadan koşuşturuyoruz" şeklinde konuştu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Aktaş Sınır Kapısı'nın 2014 yılı içerisinde bitirilmesinin planlandığını ve bu kapının yap-işlet-devret modeli ile yenilenmesindeki amacın devlete hiçbir mali külfet yüklemeden, kısa sürede hizmete sunmak olduğunu ifade etti.
Tören binaların temeline ilk harcı döken butonlara basılmasıyla sona erdi.
Bakan Yazıcı daha sonra vatandaşlarla birlikte horon çekti.

 
Bu stadı dadaşlar dolduracak
 
Gümüşhane Cumhurbaşkan’ı Gül’ü ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceylan İl Temsilcilerini açıkladı
Yönetim Kurulu Başkanlığını Atatürk üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih ...
Bayraklı'da Erzurum coşkusu
Bayraklı Belediyesi ve Erzurum Bayraklı Dernekleri Birliği tarafından ...
Karayolları Şehitleri’ne vefa
Karayollarında görev yaparken hayatını kaybedenler için oluşturulan anıtın ...
 
Çığ tünelleri uzatılıyor
Kış mevsiminde sık sık çığ düşmeleri sonucu kapanan Tunceli-Erzincan karayolunda ...
‘Erzurum’un eksiği: Fuar ve Kongre Merkezi’
Vali Altıparmak, Erzurum’un ekonomik sorunlarına, Aziziye Tabyalarına ...
Erzurum’dan Manila’ya yardım eli
Filipinler'deki tayfun afetine maruz kalan müslümanlar için Diyanet İşleri ...
 
Altıparmak: ‘Erzurum marka şehirdir’
Vali Altıparmak , "Marka şehirler her yere yakışmıştır ama Erzurum'a bir ...
Başkan Toçoğlu Ovacıklıları ağırladı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gün içerisindeki ziyaret ...
PTSO’dan aşure etkinliği
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Muharrem ayı dolayısı ile esnaf ve vatandaşa ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva