Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
27 Mayıs 2022 Cuma - 10:02

Kurtulmuş: 'Sezai Karakoç Diriliş şairimiz'

Kurtulmuş, “Sezai Karakoç'un Türkiye'nin yakın tarihine hem fikri hem şiirleri hem siyasi çizgisi hem kişiliğiyle abidevi bir şahsiyet olarak damga vurdu” dedi.

Kurtulmuş:  Sezai Karakoç Diriliş şairimiz

Diyarbakır’a gelen AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fetih etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyum’una katıldı. Kurtulmuş, “Sezai Karakoç'un Türkiye'nin yakın tarihine hem fikri hem şiirleri hem siyasi çizgisi hem kişiliğiyle abidevi bir şahsiyet olarak damga vurdu” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. İki günlük program çerçevesinde Kurtulmuş, Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumuna katıldı. Kurtulmuş’un yanı sıra etkinliğe Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Cihannüma Dayanışma ve İş Birliği Derneği Başkanı Av. Rıza Yorulmaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kaymakamlar, belediye başkanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
“SEZAİ KARAKOÇ DİRİLİŞ CEPHESİNİN AMANSIZ YILMAZ BİR SAVAŞÇISI”
Sempozyum açılış konuşması yapan Kurtulmuş, Karakoç'u, Diyarbakır'da, kendi memleketinde anmanın, anlamaya çalışma sempozyumun bundan sonra uluslararası olma niteliğinin daha da artırılarak uzun yıllar boyunca devam etmesini temenni etti. Kurtulmuş, “Bu, onun hem abidevi bir şahsiyet olması hem de hangi alanda ne iş yaptıysa en iyi şekilde yapmış olmasından kaynaklanıyor. Hem de çok yönlü bir şahsiyet olmasından kaynaklanıyor. Türkiye'nin yakın döneminin en büyük şairlerinden birisidir. Türkiye'nin son 2 asırlık fikri mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından birisidir. Sezai Karakoç, diriliş cephesinin amansız yılmaz bir savaşçısı, diriliş davasının önemli bir işçisidir. Dizeleriyle bize gerçekten mağlup olmadığımızı, küllerimizden doğabileceğimizi öğreten kendisi, bu dünyada olmasa da hatırası bu dünyadadır. Allah onun gölgesini bu milletin üstünde ebedi kılsın. Diyarbakırlı, Erganili ama Sezai Karakoç nereli derseniz bütün büyük medeniyetimizin sesinin ulaştığı geniş coğrafyamızdandır" dedi.
“SEZAİ KARAKOÇ DİRİLİŞ ŞAİRİMİZ”
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise, bu coğrafyada yetişen önemli şahsiyetlerden bir tanesi de üstat Sezai Karakoç olduğunu kaydetti. Vali Su, “Diyarbakır ilimiz çok özel ve güzel bir ilimiz. 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip ve bağrından birçok önemli şahsiyeti çıkarmış çok özel bir ilimiz. Bu coğrafya hakikaten verimli, bereketli, bir toprak. İşte bu coğrafyada yetişen önemli şahsiyetlerden bir tanesi de üstat Sezai Karakoç. Özel bir il, özel bir coğrafya, özel bir insan Sezai Karakoç. Sezai Karakoç Diriliş şairimiz. Hak ve hakikat yolcusu. Tüm insanlığı hayra çağıran, iyiliğe davet eden, güzellikler oluşturmaya çalışan bir dava insanı. Bu anlamda inanıyorum ki bu sempozyum vesilesiyle Onu daha iyi anlamaya çalışacağız ve daha iyi anlatmamız da gerekiyor. Yeni nesle, insanlarımıza, gençlerimize, onun mefkuresi, onun fikirlerini çok daha güzel anlatmamız gerekiyor. Bizim fikir dünyamızı oluşturan, bizi geleceğe taşıyacak olan, bizi geleceğe hazırlayacak olan fikir dünyamızdır. İşte bu fikir dünyamızın en önemli mimarlarından bir tanesi de Sezai Karakoç’tur” şeklinde konuştu.

 
'Her bir kamu görevlisinin yanındayız'
 
Kirişci: 'Tarım ile gıda vazgeçilmez bir sektör'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki
Muhalefetin ahlak yoksunu bir siyasi üslup içinde olduğuna vurgu yapan ...
Bahçeli: 'Terörün kökü kazınacaktır’
Bahçeli, “Artık herkes tarafını ve tercihini netleştirmelidir. Ya bekamızı ...
Milletvekili Aydemir: ‘AK anlayış birleştiricidir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz birleştiren, bütünleştiren ...
 
'Gafiller ne istiyorlar tarihimizden’
Bahçeli, "Şunu da temiz bir vicdanla ifade ve iddia ederiz ki Atatürk'ü ...
Orhan: ‘Enerjimizi sinerjiye dönüştüreceğiz’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri ...
Karataş: ‘19 Mayıs ruhunu hep diri tutacağız’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve ...
 
Aydemir Gürcükapı projesini TBMM gündemine taşıdı
Milletvekili Aydemir’in basın toplantısında yine Erzurum gündemi vardı. ...
Bahçeli ekonomiyi değerlendirdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ...
Türkiye, NATO’nun en büyük askeri güçlerinden biridir
Destici, “Türkiye, NATO’nun genişlemesiyle ilgili hiçbir zaman engelleyici ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva