Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:56

Orhan: ‘Enerjimizi sinerjiye dönüştüreceğiz’

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birliği’nin (EKB) Daimi Encümen Üyeliği görevine yeniden seçildi. Başkan Orhan, “Ülkemizin sahip olduğu enerjiyi sinerjiye dönüştürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Orhan: ‘Enerjimizi sinerjiye dönüştüreceğiz’

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birliği’nin (EKB) Daimi Encümen Üyeliği görevine yeniden seçildi. Başkan Orhan, “Ülkemizin sahip olduğu enerjiyi sinerjiye dönüştürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Enerji Kentleri Birliği 2022 Yılı Meclis Toplantısı Denizli Büyükşehir Belediye ve Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda yenilenebilir enerji kaynakları ve jeotermal enerji santralleri konusu ele alınırken, toplantıda Daimi Encümen Üyeliği seçimleri de yapıldı. Meclis toplantısında, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, Türkiye Enerji Kentleri Birliği’nin Daimi Encümen Üyeliği görevine yeniden seçildi.
Enerji Kentleri Birliği üyesi belediyelerin başkan ve temsilcileri ile birlikte Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel’in katıldığı toplantıda birliğin 2021 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edilirken, Daimi Encümen Üyeliği seçimi de yapıldı. Energy Cities adını taşıyan Avrupa Enerji Kentleri’ne üye olunması kararının da alındığı toplantıda, 7 belediyenin daha birliğe üye olmasına karar verildi.
ZOLAN: “ENERJİ ÜRETMEK ÖNEMLİ”
Meclis toplantısında konuşan Enerji Kentleri Birliği Başkanı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’nin kendi enerjisini üretmesinin önemine dikkat çekerek savaşların etkisiyle enerjinin önemli bir güç haline geldiğini söyledi. Başkan Osman Zolan, Enerji Kentleri Birliği olarak jeotermal kaynakların sağlık turizmi alanında da etkin bir biçimde kullanılabilmesi için çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Enerji verimliliğinin çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Enerji üretmek tabii ki önemli, ancak oldukça maliyetli ve meşakkatli de bir iş. Bu noktada üretilen enerjinin dikkatli ve verimli kullanılması gerekiyor. Sıfır yatırımla enerji üretme hedefi ile çalışıyoruz” dedi.
YENİDEN DAİMİ ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİLDİ
Meclis toplantısında daha sonra Daimi Encümen Üyeliği seçimleri yapıldı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birliği’nin Daimi Encümen Üyeliği görevine yeniden seçildi. Encümen heyetinde Başkan Orhan’la birlikte Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Ankara Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Kırşehir Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu da yer aldı.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Birliğe üye belediye başkanlarıyla da bir araya geldiğimiz Meclis buluşmamızda, şahsımızı Birlik Daimi Encümen Üyeliği görevine yeniden layık gören tüm belediye başkanlarımıza ve Meclis üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
BAŞKAN ORHAN’DAN ENERJİ VURGUSU
Enerji Kentleri Birliği Encümen Üyesi ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, enerjiden yararlanılan her alanda yenilenebilir enerji kaynaklarının ağırlıklı olarak birlikte yer aldığı ve entegre olarak değerlendirildiği güvenli bir gelecek kurmayı hedefleyen birliğin, bu doğrultuda 25 yıldır faaliyet gösterdiğini kaydetti. Başkan Orhan, “Şehrimiz ve Aziziye ilçemiz yenilenebilir enerji noktasında gerçekten de çok büyük potansiyellere sahip. Bu manada hayata geçirdiğimiz yatırımlarımız da oldu. Enerjinin giderek artan önemi ve değeri, böylesi yatırımların ne kadar kıymetli olduğunu günümüzde çok daha anlaşılır bir hale getirdi. Meclis toplantımızda belediye başkanlarımızla işte bu konuları ele aldık, hedeflerimizi gözden geçirdik ve enerji yatırımlarının yaygınlık kazanması noktasında yeni yol haritaları belirledik. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, ilçelerimizin, şehirlerimizin ve kısacası Türkiye’nin sahip olduğu enerjiyi sinerjiye dönüştürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
‘Yüreğim İrevan’da Kaldı’
 
Muş'ta Nöbetteki aile sayısı 35'e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş: ‘19 Mayıs ruhunu hep diri tutacağız’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve ...
Aydemir Gürcükapı projesini TBMM gündemine taşıdı
Milletvekili Aydemir’in basın toplantısında yine Erzurum gündemi vardı. ...
Bahçeli ekonomiyi değerlendirdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ...
 
Türkiye, NATO’nun en büyük askeri güçlerinden biridir
Destici, “Türkiye, NATO’nun genişlemesiyle ilgili hiçbir zaman engelleyici ...
Varank, Gökyüzü Gözlem Etkinlik takvimini açıkladı
Varank, “Gençlerin aileleriyle 3 gece boyunca yıldızları, Ay'ı, gezegenleri ...
Bakan Kurum Büyükşehir’i ziyaret etti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Erzurum Büyükşehir ...
 
Bakan Kurum: Eser siyaseti yapmaya devam edeceğiz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ak parti olarak ...
Aydemir’den Bahçeli’ye teşekkür
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, milliyetçiliğin ve vatanseverliğin, ...
“Utanç verici bir alçalma halidir”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bugüne ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva