Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>ASAYÄ°Ş
16 Mart 2012 Cuma - 07:53

Kameradan kaçamadı

Erzurum’da şubat ve mart ayında iyi ayrı yerde silahlı soygun olayını gerçekleştiren hırsızın güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Kameradan kaçamadı

Erzurum’da şubat ve mart ayında iyi ayrı yerde silahlı soygun olayını gerçekleştiren hırsızın güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.
Amerikan soyguncularının kullandığı yöntemlerini aratmayan tavır ve hareketleriyle tüm icraatların da aynı kıyafeti giyinen 41 yaşındaki V.Ö’yü siyah montu yakalattı.
Kentte 16 Şubat tarihinde bir markete, 2 Mart’ta da bir acente şirketine girerek silahlı soygun yapan V.Ö’nün güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri polisin olayı çözmesinde en büyük delili oldu. Kimi zaman yüzünü poşu ve bereyle kapatan kimi zaman da kar maskesi kullanan V.Ö’nün silahlı ve nitelikli yağma suçlarını işlediğini gösteren Erzurum’daki ilk hırsızlık olayı markette yaşanmıştı. Markette önce alış veriş yapar gibi hareket ederek iş yerinde başka kişilerin bulunup bulunmadığını kontrol ettikten sonra iş yerinin kapısını içeriden kilitleyerek belinden çıkardığı silahla market çalışanının tehdit eden, kasada bulunan para ve sigaraları çalan hırsızın soğukkanlı tavrı bir hayli dikkat çekici. Güvenlik kamerası ve görgü tanıklarının ifadelerinden harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro ekipleri, profesyonel hırsızı bulmak için çok yönlü çalışma başlatmıştı.
Bu olayın ardından 02 Mart’ta bir acente şirketine giren V.Ö, bu kez de yüzünü poşu ve bereyle kapatarak, önce işyerinde keşif yapmış içeride müşteri olduğunu görünce tekrar geri giderek soygunun planını gerçekleştirmek için dışarıda beklediği ortaya çıktı.
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, ikinci kez iş yerine gelen hırsızın içeride müşterilerin bulunduğunu görmesi üzerine kendisi de müşteri gibi davrandığı belirlendi.
Müşterilerin işletmeden ayrılmasını bekledikten sonra işyerinde çalışanların dışında başka müşteri bulunmadığını fark ettikten sonra belinden çıkardığı silahı iş yeri çalışanına doğru yöneltti. Kasada bulunan paraları alarak firar eden silahlı soyguncu V.Ö’yü bu kez sırtındaki siyah montu ele verdi.
Değişik tarihlerde meydana gelen iki ayrı soygun olayının şüphelisinin kullandığı ve Amerikan soygunlarına benzer yöntemlerin genellikle aynı olduğu ve sportif kıyafetleri giyindiği tespit edildi. Silahı belinden aynı şekilde çıkarıyor olması, soygun olaylarını aynı metot ve yöntemle işlendiği de yine V.Ö’yü yakalamada önemli kanıtlar arasında yer aldı.
Her iki olay ile ilgili olarak toplanan deliller üzerine yapılan araştırmalarda olayın failinin V.Ö. (41) isimli şahıs olduğu tespit edildi. Firari şahsın yakalanmasına yönelik olarak ikameti ve sürekli takıldığı yerlerin çevresinde fiziki olarak takibe başlandı. Yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda firari şüpheli yakalanamazken şahsın Rize’ye kaçtığı belirlendi.
Firari şüphelinin Rize ilinde bulunduğu adresi tespit eden Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nden giden ekiplerin Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerle ortaklaşa yaptığı operasyon sonucunda firari şüpheli V.Ö. (41) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan kimlik kontrolünde üzerinde kendisinin fotoğrafı bulunan sahte kimlik çıktı. Şüpheli V.Ö. (41)’nün ikametinde yapılan aramada soygun olayında giydiği eşofman ve spor ayakkabı ele geçirildi. Şüpheli Emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

 
Kar'ın faturası ağır
 
Öğretim üyeleri atandı, sıra öğrencide
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık 'devlet sorumlu değil' dedi
‘Ayı’ savunmasını mahkemeye sunan Avukat Filiz Kars,”Doğada vahşi hayvanların ...
5 araç birbirine girdi
Çaykara Caddesinde dikkatsizlik ve buzlanma sonucu beş aracın birbirine ...
Gözyaşları sel oldu
Erzurum’da dün trafik kazasında hayatını kaybeden Aşkale 3 Mart Beldespor ...
 
Aksukapı'da kaza: 1 ölü, 23 yaralı
Erzurum’un Tortum ilçesinde Aşkale 3 Mart Belde Spor takımının futbolcularını ...
Nemutlu gözyaşlarıyla anıldı
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nde düzenlenen ve Aslı'nın adının ...
Erzincan yolunda kaza
Erzurum-Erzincan karayolunda. AK Parti Erzincan İl Başkanı'nın kullandığı ...
 
Tedaviden dönerken kaza geçirdi
Evine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 69 yaşındaki Zeytun ...
Kazan Davasına devam edildi
İstanbul Barosu avukatlarından Turgut Kazan'ın "kamu görevlisini hedef ...
Kaçakçılığa geçit yok
Pasinler ve Köprüköy’de düzenlenen sigara operasyonunda yaklaşık 50 bin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva