Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
29 Ekim 2013 Salı - 09:18

KKEF, eğitimin nabzını tuttu

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nün, ESRUC İpek Yolu Bilim ve Eğitim Karavan Seminer Serisi kapsamında düzenlediği ‘Öğretmen Eğitiminde Güncel Uygulamalar" adlı semineri başladı.

KKEF, eğitimin nabzını tuttu

Atatürk Üniveristesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nün, ESRUC(Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu) İpek Yolu Bilim ve Eğitim Karavan Seminer Serisi kapsamında düzenlediği "New Trends in Teacher Education (Öğretmen Eğitiminde Güncel Uygulamalar)"adlı semineri başladı.

TAKKAÇ’IN SUNUMU

Açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektör  Vekili Prof. Dr. Mehmet Takkaç, “Ülke olarak dünyada söz sahibi olmak istiyorsak eğitime çok fazla önem vermemiz gerekir. Eğitime verilmesi gereken önemi Einstein’in bir sözü ile dile getirmek istiyorum. Einstein “Benim  öğrenmemde ki en büyük sorun eğitimdi.”diye söylemiş. Demek ki onun öğretmenleri ona öğretecek doğru yöntemi bulamamışlar. Öğretmen adaylarının Einstein’ın bu sözünü unutmamaları gerek. Ne kadar çok yeni yaklaşım getirebilirlerseniz o kadar çok öğrencinin sorununu çözersiniz” diye  konuştu.

YILDIRIM’IN DEĞERLENDİRMESİ

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Genellikle eğitim sosyo-ekonomik katkının ve kültürel gelişmenin hem nedeni hemde sorunu olarak kabul edilir. Diğer bir deyimle bir ülke kalkınmak istiyorsa eğitime önem vermelidir, kalkınmış bir ülke kalkınmasını sürdürmek istiyorsa da eğitime verdiği önemi sürekli artırmalıdır. Eğitimde en önemli faktörlerden biri şüphesiz öğretmenler ve öğretmen eğitimidir. Eğitim araştırmalarının amaçlarınından bir tanesi de eğitimde karşılaşılan sorunları belirlemek ve bunlara çözümler üretmek.  Tüm eğitimcilerin ve öğretmenlerin kendilerinden beklenen işlevleri tam olarak yerine getirebilmeleri için eğitim araştırmalarından haberdar olmaları ve öğretilerini planlarken bu araştırmalardan ve elde edilen bulgulardan faydalanmaları gereklidir. Bu nedenle dünyanın farklı yerlerinden gelen bu bilim insanalrının bugünkü verecekleri seminerin çok değerli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum.”

KINCAL’IN TESPİTLERİ

Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Remzi Y. Kıncal, dünyada eğitim alanında yapılan işlere ve gelişmelere değinerek; “Türkiye ekonomik büyüklük anlamda dünyada 17. sırada ama  eğitim alanında bununla kıyaslanamayacak kadar geride ve bu konuda çok büyük sorunlar yaşıyor. Bu da bize gösteriyor ki; bir ülkede okullarının sayısının çok olmasından ziyade, onların hangi fonksiyonu yerine getirdiği daha önemlidir”dedi.

İki gün boyunca sürecek seminere, University of Nebrasca-Lincoln’den Prof. Dr. Delwyn L. Harnisch, Nanyang Technological University’den Prof. Christine Lee Kim Eng, Seoul National University’den Prof. Han Hyuk Cho, University Chieti Pescara’dan Prof. Dr. Stefano Trinchese ve University of Illinois’den Prof. Dr. Mark Dressman konuşmacı olarak katılacak.

 
'Cumhuriyet vazgeçilemez bir miras’
 
Erzurum tasarımda birinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cumhuriyet vazgeçilemez bir miras’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ‘Bugün 90. yıl dönümünü ...
‘Cuma vaktinde sınav olmaz’
İkinci yaptığı açıklamada, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı Perşembe ...
ETÜ’den Yüksek Teknoloji adımı
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yaylalı, Türkiye’nin 3’üncü Yüksek Teknoloji Araştırma ...
 
KUDAKA’dan 4 üniversiteyle işbirliği
KUDAKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer’in başkanlığında ...
Velilerden yardımcı kitap tepkisi
Türkiye gazetesi-Hükümet, 16 milyon öğrenciye ders kitaplarını ücretsiz ...
ETÜ'de akademik yıl açıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Açılış töreninde ...
 
Akademisyenlerin yüzü güldü
Türkiye genelinde akademik kariyer yapmak isteyen 5 bin kişinin mağdur ...
Not Sistemi Değişiyor
Sözlü yerine öğrencinin okul içindeki davranış ve derse katılım ilgi ve ...
Öğretmenine en çok değer veren 3. ülkeyiz
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İngiltere'de yapılan araştırmanın sonuçlarına ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva