Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>EKONOMÄ°
4 Mayıs 2012 Cuma - 11:14

Her an müjde alabiliriz

Bir zamanların tahıl ambarı olarak bilinen bunun yanında hayvancılık sektöründe de ülkenin en büyük potansiyeline sahip Erzurum’da yıllardan...

Her an müjde alabiliriz

Bir zamanların tahıl ambarı olarak bilinen bunun yanında hayvancılık sektöründe de ülkenin en büyük potansiyeline sahip Erzurum’da yıllardan beri konuşulan ‘Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’ için müjde bekleniyor.

M.Hanifi AKSAKAL

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından doğu ve güney doğu illerini kapsayan yeni teşvik sisteminde entegre hayvancılık işletmelerinden hayvancılık organize sanayi bölgelerine varıncaya kadar birçok tesisin desteklenmesi öngörülüyor. Bu ay içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanması beklenen teşviklerin Tarım ve hayvancılık sektörüne yeni bir anlayış kazandırması bekleniyor.

HINISLIOĞLU; HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN TEŞVİK BEKLİYORUZ

Uzunca bir süredir Erzurum Ticaret Borsası öncülüğünde hazırlanan raporlarla talep edilen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için çıkması beklenen teşviklerle daha da netlik kazanacağı belirtiliyor. Erzurum Ticaret Borası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, “Yıllardan beridir Erzurum Muratgeldi köyünde 1112 dönüm arazide organize hayvancılık kurulması için çalışmalarımız sürüyordu. Bu yönde hükümetimizin destekleri için sürekli görüş alışverişinde bulunup taleplerimizi ilgili yerlere ilettik. İnanıyoruz ki sayın bakanımızın yakın zamanda açıklayacağı tarım ve hayvancılık teşviklerinin içinde hayvancılık organize sanayi bölgesi içinde destekler olacaktır. Bunun yanında entegre hayvancılık işletmelerinin de desteklenmesi arzumuzdur” dedi.

MHP’Lİ ÖZTÜRK SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili Milliyetçi hareket Partisi Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk’de soru önergesi vererek söz konusu yatırımlar hakkında bilgi istemişti. MHP Milletvekili Öztürk, TBMM Başkanlığına verdiği önergede 12.04.2000 tarih ve 4562 sayılı organize sanayi bölgeleri kurulması kanunu ile Türkiye’nin bazı illerine hayvancılık organize bölgesinin kurulması kararlaştırıldığını belirterek, “Bu karar doğrultusunda başta Diyarbakır olmak üzere bazı illerimizde hayvancılık organize bölgesi kurulması için karar alınmış, bir çok ilimizde de bu bölgeler açılış aşamasına gelmiştir. Erzurum ilimizde hayvancılık organize bölgesi kurulması düşünülmekte midir?

Bakanlığımız Erzurum teşkilatlarını böyle bir hazırlık çalışması program önerisi yada taslak projesi var mıdır? Bakanlık makamının ilgili bürokratik makamlara böyle bir çalışma başlatılmasına ilişkin talimatı olmuş mudur?” diye sormuştu.

HINISLIOĞLU; TEŞVİKLER TATMİN EDİCİ

Gazetemizde bir süre önce yer verdiğimiz organize sanayi bölgeleri olmadan yeni teşvik sisteminin Erzurum’a fayda sağlamayacağına yönelik DASİDEF ve MÜSİAD Başkanlarının beyanatlarına tepki gösteren Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, “Bunlar tamamen yeni teşvik sistemi araştırılmadan yapılmış talihsiz açıklamalardır. Bir bardak suda fırtına koparılıyor. 5. Bölge olmamız bizim için olumlu katkılarda sağlayacaktır. Teşvikler belirlenirken 61 kriter göz önüne alınarak bölgeler oluşturulmuştur. Erzurum’un sağlık eğitim ve kamu yatırımlarından almış olduğu büyük payların şehrin 5. bölgeye alınmasında etken olmuştur. Kaldı ki bölgeler her yıl değerlendirilip oranın potansiyellerinin artıp artmadığı göz önünde bulundurularak teşvik kapsamı yeniden belirlenecektir. 5. bölgeye verilen teşvikler hiçte basite alınacak teşvikler değildir. Devlet yatırım yapana yaptığının yüzde 73 oranında hibe vermektedir. Tek başına bu teşvik bile Erzurum için kazançtır” şeklinde konuştu.

BELEDİYELER YATIRIM İÇİN ARSA TAHSİSİ YAPSIN

Erzurum’un büyükşehir olması ve 200 kilometre alan içerisindeki köylerin mahalle statüsünde bulunması hasebiyle devletin hibe projelerine verdiği desteklerden faydalanamadığını hatırlatan Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, “Maalesef bu durum bizim dezavantajımızadır. Ama dezavantajı fırsata çevirmek yine belediyelerimizin elindedir. Erzurum sınırları içerisinde birçok boş köyler mevcuttur. Başkanlarımız bu köylerde kamulaştırma yaparak yatırım alanları ihsas etseler eminim ki yatırımcılarda bu cazip arsaları değerlendirecektir. Böylelikle köyler atıl olmaktan kurtulur yatırım alanlarına dönüşür” diye konuştu.  

 
DESTEK BAŞVURULARI KATLANARAK ARTIYOR
 
Rapordan çıkan acı gerçek..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜİK, TÜFE verilerini açıkladı
TÜİK Nisan ayı Tüketici Fiyatları Endeksi(TÜFE)’ni açıkladı.
ETB'den güncelleme açılımı
Erzurum Ticaret Borsası (ETB), logosu yenilendi.
TRENİ KAÇIRIYORUZ
Sütaş'ın 80 milyon dolarlık yatırımını Bingöl'e kaptırdık.
 
Hazineler satışa çıkıyor
Orman vasfını yitirmiş 2B arazilerinin satışı ile ilgili yasa yürürlüğe ...
SANAYİ SİTESİ SİNEK AVLIYOR
Sanayi Sitesi esnafı, iş yokluğundan artık iş elbisesi dahi giymediklerini, ...
ESNAF İÇİNDE İŞSİZLİK SİGORTASI FONU...
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, esnaflarında ...
 
İkinci El Oto Pazarı Hareketlendi
Erzurum Yenişehir semtinde her Pazar günleri açık tutulan İkinci el oto ...
Karayası Lalesi korunacak
TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Türkiye Ters Lale Türlerinde Çeşit Geliştirme ...
İMO’dan Yapı Denetim açıklaması
Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum’daki Yapı Denetim Firmalarımızın ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva