Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>GUNDEM
4 Mayıs 2012 Cuma - 11:11

DESTEK BAŞVURULARI KATLANARAK ARTIYOR

Erzurum’da 926 kişi uygulamalı girişimcilik eğitiminden faydalandı. Bu rakamla Erzurum ülke genelinde 17 sırada bulunuyor.

DESTEK BAŞVURULARI KATLANARAK ARTIYOR

M.Hanifi AKSAKAL

2011 yılındaki KOSGEB ve İŞKUR’un 27 bin lira hibe veren projesine yoğun ilgi geldi. Türkiye genelinde 389 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programıyla şartları sağlayan 50 bine yakın girişimci adayına girişimcilik eğitimi verildi. 316 işletmeye verilen destekle üç bine yakın yeni istihdam sağlandı. Erzurum’da ise 926 kişi uygulamalı girişimcilik eğitiminden faydalandı. Bu rakamla Erzurum ülke genelinde 17 sırada bulunuyor. KOSGEB Erzurum İşletme Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, “926 kişiye Uygulamalı girişimcilik eğitimi verdik. Bunlardan 103 girişimcimiz firmasını kurarak işbaşı yaptı. Türkiye ortalamasının bile üzerinde bir orandayız. Anlaşılacağı üzere eğitim gören girişimcilerimizin yüzde 10’u ekonomiye katkı sağlamaktadır” dedi.

ÇARLIOĞLU; PAZARLAMA PROJELERİ AĞIRLIKTA

Proje destek başvurularının geçtiğimiz yıla oranla daha fazla olduğuna dikkat çeken KOSGEB Erzurum İşletme Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, şu an itibariyle Erzurum’da KOSGEB destekli 35 projenin yürütüldüğünü kaydetti. 2012’nin ilk çeyreğinde 2 milyon 200 bin TL destek sağladıklarının altını çizen Çarlıoğlu, bu rakamı yıl sonu itibariyle 5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. 12 yeni proje başvurusunun değerlendirme aşamasında olduğunu söyleyen KOSGEB Erzurum İşletme Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, “Pazarlama ve otomasyon projelerinin ağırlıkta olduğunu görmekteyiz. Bunun yanında mevcut işletmelerin işlerini dahada büyütmek ve kar marjlmarını katlamak için yaptıkları çalışmalar var. Onlarında sürekli takipçisiyiz” diye konuştu.

MESLEK KURULUŞLARININ PROJELERİ DESTEKLENECEK

KOSGEB’in yeni destek sistematiğinde yapılan düzenleme ile meslek kuruluşlarının KOBİ’lerin gelişimine yönelik sunacakları projelerin de destekleneceğini ifade eden KOSGEB İşletme Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, “Bu temel strateji ile KOBİ’lerle ilgili tüm tarafların, özellikle meslek kuruluşlarının imkanlarının da harekete geçirilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda 2012 yılında da; KOBİ’lerimizin kurumsallaşmaları, dış pazarlara açılmaları, yeni ürün ve hizmetler üretmeleri ve tüm faaliyetlerinde inovatif yaklaşımlar sergilemeleri, işbirliği içinde hareket etmeleri gibi rekabet güçlerini artıracağını düşündüğümüz alanlarda destekler sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

KOBİ’ler için alternatif finansman kaynaklarının oluşturulması çalışmalarının 2012 yılında da devam edeceğini ifade eden Çarlıoğlu, desteklerin ana eksenini; Ar-Ge ve inovasyon, girişimcilik, işbirliği ve güç birliği, kurumsal gelişim projeleri, uluslararasılaşma ve kurumsallaşma gibi temel alanların oluşturacağını bildirdi. Çarlıoğlu, halen 68 ilde 75 Hizmet Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla destekleri KOBİ’lere ulaştıran KOSGEB’in 2012 yılı sonuna kadar 81 ilde faaliyet gösterecek şekilde teşkilatlanacakları bilgisini verirken, 2012 yılında 422 milyon lira olan bütçelerinin KOBİ’lere destek amaçlı kullandırılacağını ifade etti. 

 
TÜİK, TÜFE verilerini açıkladı
 
Her an müjde alabiliriz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katile ömür boyu hapis cezası
Erdal Topci'yi köpek yüzünden öldürmekten yargılanan fırın işçisi Ferhat ...
Erzurumlu mucit icadıyla pazarda
Şükrüpaşa Mahallesi'nde oturan evli ve 2 çocuk babası Nihat Karaova, seyyar ...
Yoncalık'ta sevinç ve kaygı
Atatürk Üniversitesi’ne bağlı Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık yerleşkesinin...
 
TARİH HEDER EDİLİYOR
BU HABER YAKUTİYE'NİN DİKKATİNE...
Mahkumlar fidan dikti
Erzurum’daki yarı açık cezaevindeki mahkûmlar ağaç dikti.
BAKAN AKDAĞ TALİMAT VERDİ: DEV PROJE
2007 yılında DOSİAD’ın gündeme getirdiği “eğitim kampûsü” nihayet hayata geçiyor.
 
Tarım Kredi ortaklarını icraya verdi
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğü, borcunu ödemeyen 2 ...
Curlingte İsviçre damgası
Erzurum'da düzenlenen Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası'nın final ...
Tarım Zirvesi Erzurum'da toplanıyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, bugün Erzurum'da yapılacak
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva