Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
HABERLER>SÄ°YASET
3 Haziran 2023 Cumartesi - 04:28

Hayırlı olsun

TBMM Genel Kurulu’nda 28. Dönem milletvekillerinin yemin işlemi tamamlandı.

Hayırlı olsun

TBMM Genel Kurulu’nda 28. Dönem milletvekillerinin yemin işlemi tamamlandı.

TBMM Genel Kurulu’nda 28. Dönem milletvekillerinin yemin töreni ile başladı. AK Parti Ankara milletvekili Osman Gökçek, AK Parti Kocaeli milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Eyyüboğlu, CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Tanal yemin metnini yanlış okudukları gerekçesiyle tekrar okudular.

TBMM geçici Başkanı Devlet Bahçeli ziyaretçileri de alkış konusunda uyardı.

TBMM Genel Kurulu’mda ziyaretçi akını da yaşandı. 13 bin ziyaretçi TBMM’ye geldi.

YEMİN TÖRENİ

Bahçeli, ‘”Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de 103’ncü yıldönümünü müftehir bir vicdan, mütehassis bir hissiyatla kucaklamanın, hatta geçmişin hatıralarını geleceğin yüksek hedefleriyle kaynaştırmanın heyecanını yaşıyoruz. ‘ dedi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Geçici Başkanı, Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yemin törenini Genel Kurulda kendisi için ayrılan locadan izledi.

TBMM Genel Kurulunda 28. Dönem milletvekilleri yemin etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem Milletvekili Andiçme Töreni’ni Genel Kurulda kendisi için ayrılan locadan izledi.

TBMM BAHÇELİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Genel Kurul, TBMM Geçici Başkanı, Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin başkanlığında toplandı.

TBMM Geçici Başkanlık Divanı'nda en genç üye sıfatıyla AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ile AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak yer aldı.

MİLLİ VE ÜNİTER DEVLET

Bahçeli, ‘Gazi Meclis kurucu niteliğiyle ordular tanzim ve temin etmiş, siyaset ve diplomasi mücadelelerine eş zamanlı savaşlar yönetmiş, Türk devlet felsefesinin ruhuna müzahir ve münasip olacak şekilde milli ve üniter devlet bünyesini Cumhuriyet’in faziletiyle eklemlemiştir.’ diye konuştu

MİLLİ İRADE

Bahçeli, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temel harcı hiç kuşku yoktur ki Türk milletinin irade ve istiklal özlemiyle karılmıştır. Milletimizin egemenlik, vesayet ve velayeti birdir, tektir; eşi, benzeri olmadığı gibi mütehakkim ve müstebit bir güce göz yumulması da söz konusu olamayacaktır” dedi.

 

BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin törenine geçilmeden önce selamlama konuşması yapan Geçici TBMM Başkanı Bahçeli, "Egemenliğin yegane sahibi, aynı zamanda mensubiyetinden iftihar ettiğimiz büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum." dedi.

ERDOĞAN'I DA MECLİS NAMINA GÖNÜLDEN KUTLUYORUM

Gazi Meclisin yeni döneminin hayırlı olmasını dileyerek muazzez gelişmelere kapı aralamasını temenni eden Bahçeli, "İlk turu 14 Mayıs, ikinci turu ise 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde 13. Cumhurbaşkanı'mız olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da Meclis namına gönülden kutluyor, üstün başarılar diliyorum." diye konuştu.

BAHÇELİ’DEN KEMALİ EDEP VURGUSU

Türkiye Cumhuriyetinin 100, TBMM'nin ise 103. yıl dönümünü kucaklamanın heyecanının yaşandığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti: "28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev alacak siz değerli milletvekili arkadaşlarım elbette tarihi bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdadır. Bu tarihi sorumluluk bilincinin, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini sadırdan satıra, kuvveden fiile, tefekkürden tezekkür ve tezahür safhasına kemali edeple taşıyacağı inancındayım."

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN MÜESSİR AKIL

Türkiye Cumhuriyetini kuran müessir aklın TBMM'de mayalandığını dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazi Meclis, kurucu niteliğiyle ordular tanzim ve temin etmiş, siyaset ve diplomasi mücadelelerine eşzamanlı savaşlar yönetmiş, Türk devlet felsefesinin ruhuna müzahir ve münasip olacak şekilde milli ve üniter devlet bünyesini Cumhuriyetin faziletiyle eklemlemiştir. Türkiye Cumhuriyetinin temel harcı hiç kuşku yoktur ki Türk milletinin irade ve istiklal özlemiyle karılmıştır. Milletimizin egemenlik vesayet ve velayeti birdir, tektir; eşi, benzeri olmadığı gibi mütehakkim ve müstebit bir güce göz yumulması da söz konusu olamayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1 Mart 1923'te, TBMM'nin 1. Dönem açılış konuşmasında aynen şöyle demişti: 'Millet önünde, onun hak ettiği bağımsızlığın önünde, onun layık olduğu gelişme ve yenilenme arzusu önünde, her kuvvet ancak milletin irade ve amaçlarına uymak şartıyla yaşayabilir. Milletin irade ve amaçlarına uymayanların talihi hüsrandır, çökmedir.'

HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI TÜRKİYE'DİR

Bilinmelidir ki hepimizin ortak paydası Türkiye'dir. Türk milletinin aziz varlığı, bu çatı altında görev alan siz muhterem arkadaşlarıma tevdi ve tevzi edilen vekalet vazifesi tarih huzurunda omuz omuza daha büyük işler yapmamızın istikrarlı şevkine şuur aşılamalıdır. Müstesna gücümüzün birlik, beraberlik, kardeşlik, mutabakat ve dayanışmayla tahkim edileceği kanaatimi bilhassa sizlerle paylaşmayı zaruri addediyorum. Her anının tarih olduğu biteviye devam bir hayat akışını millet lehine çevirmenin, gelecek nesillere huzurlu, güvenli, gelişmiş, mamur ve müreffeh bir Türkiye'yi emanet etmenin hedefine tek yürek halinde kenetlenmeliyiz. Buluşma potamızın da büyük Türkiye idealiyle pekişip genişlemesini hep birlikte sağlamalıyız."

BAŞARI DİLEĞİ

Devletin kurucusu, ilk Meclis Başkanı, İlk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm milletvekillerine ve şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, "Hayatta bulunan geçmiş dönem milletvekillerimize huzurlu ve sağlıklı bir ömür temennisinin yanı sıra siz değerli arkadaşlarıma önümüzdeki 5 yıllık yasama çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

İLK YEMİNİ BAHÇELİ YAPTI

Mecliste ilk yemini eden Geçici Meclis Başkanı, MHP Osmaniye Milletvekili Bahçeli oldu. Bahçeli, Başkanlık Divanı kürsüsündeki yerinden ayağa kalkarak yemin metnini okudu.

Daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, törende ilk olarak ant içti. Ardından kürsüye tekerlekli sandalye ile gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları yemin etti.

TBMM Genel Kurulundaki yemin törenini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, YSK Başkanı Ahmet Yener ile yabancı misyon temsilcileri de izliyor.

Eski TBMM Başkanları Mustafa Şentop ve en yaşlı Geçici Meclis Başkanvekili sıfatıyla Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, Devlet Erkanı Locası'nda yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana oturdu. Eski Meclis Başkanları Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç ve Hikmet Çetin de töreni kendilerine ayrılan locadan takip etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yemin törenini locadan takip etti.

 
İspir Şerderesi’nde kaza: 1 yaralı
 
Kızılay kurban vekaleti bedellerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
28. dönem milletvekilleri cuma günü yemin edecek
TBMM Genel Kurulu, 28’inci dönem milletvekillerinin yemin töreni için ...
Çelik tarih verdi
Çelik, "YSK cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını açıklamadı. YSK ...
Başkan Orhan EKB’de güven tazeledi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri ...
 
Çakır: Hayır kazandı, şer kaybetti
14 Mayıs seçimlerine MHP’den Erzurum Milletvekili adayı olarak giren Mehmet ...
Yurdagül: Zafer milletindir
Yurdagül, “28 Mayıs seçimlerini 85 milyonluk nüfusuyla Türkiye kazanmıştır. ...
Öncü kaydını yaptırdı
Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt ...
 
Açıkkapı: Türkiye'nin şahlanış dönemi başlamıştır
Açıkkapı, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da oy oranını artırdı
Nihat Kılıçoğulları - 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ...
‘Milletimize ne söz verdiysek, yapacağız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminin galibi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva