Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SÄ°YASET
30 Mayıs 2023 Salı - 13:35

Öncü kaydını yaptırdı

Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da kaydını yaptırdı.

Öncü kaydını yaptırdı

Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da kaydını yaptırdı.

Milletvekili kayıtları üçüncü haftasında devam ediyor. Bu çerçevede kaydını yaptırmaya gelen AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 28. Dönem ile ilgili olarak, "Yasama yürütme uyumu ile milletin beklentilerini karşılamasını bekliyoruz" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de milletvekili kaydını yaptırdı. Böhürler, 22 yıllık siyasi kariyerinin olduğunu söyleyerek, "Türkiye Yüzyılı ile Cumhurbaşkanımızın isimlendirdiği yeni dönemde hizmet etmekten şeref ve onur duyuyorum. Herkesi kuşatan, toplumun her kesimine seslenen, yeni kararların alındığı bir meclis olsun" ifadelerini kullandı.

Böhürler, kadın vekillerin sayısının arttığına ilişkin hatırlatma yapılması üzerine, "Daha çok kadının Meclis’te olmasını arzu ediyoruz. Önümüzdeki dönemde daha çok kadın siyasette, önemli görevlerde yer alır. Bu kadın hakları mücadelesidir" açıklamasında bulundu.

ÖNCÜ KAYDINI YAPTIRDI

AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü de kaydını yaptıran bir başka isimdi. Öncü, kadınlarla ilgili olarak, "Biz kazandığımız temel hak ve özgürlükler konusunda geri adım atmayı planlayan bir irade değiliz. Hizmetimizde temel unsur hanımefendilerdir. Çalışma hayatında, eğitim hayatında, istihdamda, koruyucu tedbirlerde tüm değişimi yaptık. Uluslararası alanda örnek gösterilen birçok değişime, politikaya imza attık" diye konuştu.

"BURUK BİR HEYECAN YAŞIYORUM"

Milletvekilliği kaydını yaptırmaya gelen bir diğer isim Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Kaydını yaptırmasının ardından açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Türkiye'mizin demokratik parlamenter sisteme geçmesi için sayın Kılıçdaroğlu’na şartsız ve koşulsuz destek verdim. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması için çok büyük çaba sarf ettim. 36 yıl sonra parlamentodayım ama buruk bir heyecan yaşıyorum. Türkiye, 36 yıl önceki Türkiye değil. Mustafa Sarıgül de 36 yıl önceki Mustafa Sarıgül değil. Parlamentoda artık yumruğumu sıkacağım ama yumruğumu cebime koyacağım. Bilgimle, deneyimlerimle her gün öğrenmeye çalıştığım yeni yeni konularla ülkeme hizmet etmek için kırıcı bir politika izlemeyeceğim. Sorun üreten politika izlemeyeceğim. Çözüm üreten bir politika izleyeceğim. Bayrağımızdan ayrılmadan, toprağımızdan ayrılmadan, ulusal birliğimizden ayrılmadan can Erzincan'ımızın bana vermiş olduğu görev, yetki ve sorumluluğun bilinci içerisinde hareket edeceğim" dedi.

"MİLLETİMİZE HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise yaptığı açıklamada, "Türkiye istikrarını kökleştirmiş, güven ve istikrar içinde Türkiye Yüzyılı'nda emin adımlarla kararlı bir şekilde ilerleyecek. Bu dönemin en önemli özelliği bu seçim süreciyle birlikte artık yeni bir siyaset anlayışıyla Türkiye Yüzyılı siyasetini gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu dönemde de geçmiş dönemlerden olduğundan daha fazla ülkemize, milletimize hizmeti gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"SEÇİMİN TARTIŞMALARI GERİDE KALDI"

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da mazbatasını almaya gelen isimlerden biriydi. Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, "Seçim geride kaldı. Seçimin tartışmaları geride kaldı. Türkiye bundan sonra büyük bir millete yakışır bir şekilde üzerine düşen önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirecek adımları Allah’ın izniyle hep beraber atacak. Ben seçim sonuçlarının Türkiye için milletimiz için ve hatta bütün insanlık için hayırlı uğur olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu dönemde 322 yeni milletvekilinin görev alacağını bildiren Kurtulmuş, "Genç bir meclistir. Bu meclisin hem siyasi farklılıklarıyla hem dinamizmiyle Türkiye’nin meselelerini omuzlayacak, ileriye doğru taşıyacak güçlü bir meclis olmasını temenni ediyoruz. Seçim kampanyası geride kaldı. Bu siyasi farklılıkların geride kaldığı anlamına gelmiyor. Fikirlerimiz farklı olacak. Hepimiz Türkiye Yüzyılı ana çerçevesinde dile getirebileceğimiz sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye ideali etrafında birleşeceğiz" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye’de seçimden sonra yapılacak işlerin olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi kabinenin açıklanması, bir tanesi meclisteki görevlerin seçilmesidir. Meclis üzerine düşeni görevi yapacak" dedi.

 
Pertek-Çemişgezek yolu trafiğe açıldı
 
5 ülke Erzurum’da yarışacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açıkkapı: Türkiye'nin şahlanış dönemi başlamıştır
Açıkkapı, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da oy oranını artırdı
Nihat Kılıçoğulları - 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ...
‘Milletimize ne söz verdiysek, yapacağız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminin galibi ...
 
‘Rabbim mahcup etmesin, yolda bırakmasın’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tezahür eden milli iradeye herkes ve ...
Doğu Anadolu Bölgesinde ‘Erdoğan Coşkusu’
Erdoğan’ın 13. Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesi Tüm ülkede olduğu ...
Aydemir: ‘Kazanan Yüce Türk Milletidir’
Ak Parti 27’inci dönem Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Millet iradesi, ...
 
Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımıza vefada ahdimiz bir’
Aydemir, ‘21 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Liderliğinde sürdürülen ...
Osmanlı Ocaklarından Erdoğan’a destek
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, “28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız ...
Aydemir: ’Haydi Dadaşlar, lidere vefa zamanı’
Aydemir, ‘Aşkale’den Horasan’a, Pasinler’den Oltu’ya, Hınıs’tan Çat’a, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva