Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>ASAYÄ°Ş
26 Aralık 2019 Perşembe - 02:07

FETÖ'ye 6 farklı operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen 6 farklı operasyonda 54’ü asker, 47’si kamu görevlisi, 30’u sivil/özel sektör çalışanı olmak üzere toplam 131 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

FETÖ ye 6 farklı operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen 6 farklı operasyonda 54’ü asker, 47’si kamu görevlisi, 30’u sivil/özel sektör çalışanı olmak üzere toplam 131 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında bugün 6 farklı operasyon gerçekleştirdi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ’nün mahrem hizmetler sınıfı kapsamında örgütlendiği tespit edilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) personeline yönelik olarak FETÖ'nün örgüt mensupları arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlendi. Bu kapsamda örgüt ile irtibatı tespit edilen 5’i (merkez, Havelsan, uzay, savunma sanayi ve bilişim birimlerinde) aktif görevde olmak üzere 19 personel hakkında Ankara merkezli 5 ilde gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDA 36 GÖZALTI KARARI

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ'nün örgüt mensubu askerler ile sivil imamlar arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiklerinin tespiti üzerine örgüt ile bağı tespit edilen 1’i teğmen olmak üzere 36 askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara merkezli 22 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara ise devam ediliyor.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA YÖNELİK OPERASYON

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin örgütle bağı tespit edildi. Bu kapsamda 1’i ihraç edilmiş, 6’sı geçici olarak görevden uzaklaştırılmış hava pilot üsteğmen ile 4’ü geçici olarak görevden uzaklaştırılmış olan üsteğmen, 2’si aktif subay, 5’i ihraç askeri personel ile 4 sivil imam olmak üzere toplam 22 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara merkezli 12 ilde yürütülen operasyonlarda 16 şüpheli yakalandı.

FETÖ'CÜ HAKİMLERE GÖZALTI KARARI

2013 yılında yapılan İdari Yargı Sınavı'nda FETÖ üyelerinin yazılı sınav öncesinde organize bir şekilde sınav sorularına erişerek örgüt tarafından oluşturulmuş olan hakim-savcı çalışma evlerinde bulunan mensuplarına dağıttığı tespit edildi. Bu kapsamda sınav sorularını alarak sınavı kazandığı anlaşılan ve ihraç edilmiş olan 2’si askeri hakim olmak üzere 3’ü hakim, 6’sı hakim adayı toplam 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı.

Örgüte yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında alınan şüpheli beyanları, yaptırılan fotoğraftan teşhis işlemleri ve araştırmalar neticesinde FETÖ mensubu olduklarına dair deliller elde edilen tamamı ihraç edilmiş 26 kamu görevlisi hakkında Ankara merkezli 14 ilde gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar 8 şüpheli yakalandı. Örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock'u kullandığı tespit edilen 8 şüpheli hakkında da Ankara'da gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 3'ü yakalanırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

 
Kalın gündemi değerlendirdi
 
TÜİK Yenilik Araştırması verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: " Niye rahatsız olalım ki?”
Bahçeli, “Montrö Boğazlar Antlaşması delinmedikçe, söz konusu projenin ...
Soylu: “Türkiye mazlumların umudu”
Soylu, “Bugünün Türkiye’si mazlumların umudu olan, göçü merhametiyle yöneten, ...
‘Öncelik, haklının güçlü olduğu devlet’
Gül, "Hukukun üstün olduğu devlet, güçlülerin haklı olduğu değil, haklıların ...
 
Jandarma’dan trafikte droneli uygulama
Erzurum Jandarma İl Trafik Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde Horasan İlçe ...
Hainlerin inleri imha edildi
Kıran-11 operasyonu kapsamında başlatılan çalışmalar neticesinde terör ...
Hainlere ait 10 odalı sığınak bulundu
Bitlis’te “Kıran-8 Sehi Ormanları” operasyonu kapsamında 10 odalı sığınak ...
 
Erzurum Havalimanına zorunlu iniş
İstanbul-Van seferini yapan uçağın türbülans girmesi sonucu yolcular korkulu anlar yaşadı.
Şenkaya’da zihinsel engelli çocuk evini yaktı
Şenkaya ilçesinde 7 yaşındaki zihinsel engelli çocuğun çıkardığı yangında ...
FETÖ operasyonunda 9 zanlı tutuklandı
Erzurum’un da yer aldığı 9 ilde, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva