Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
7 Mart 2012 Çarşamba - 06:47

Eğitimde yeni konsepte destek

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, “4+4+4” şeklinde adlandırılan kesintili ve esnek zorunlu eğitim sistemi modelini değerlendirdi.

Eğitimde yeni konsepte destek

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, “4+4+4” şeklinde adlandırılan kesintili ve esnek zorunlu eğitim sistemi modelini değerlendirdi. Güvenli, “Mevcut eğitim sistemi toplumun talep ve beklentilerini karşılayamadığı gibi, çeşitlilikten de uzaktır. Bu bakımdan kesintili ve esnek zorunlu eğitim sistemi büyük bir ihtiyaca cevap verecektir” dedi.
Zorunlu eğitimin 4+4+4 şeklinde formüle edilerek 12 yıla çıkarılmasını öngören düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ederken, yeni sisteme verilen destekler çığ gibi büyüyor. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, 8 yıllık kesintisiz eğitim sisteminin terk edilerek, zorunlu eğitimin 4+4+4 biçiminde 12 yıla çıkarılmasını öngören çalışmayı desteklediklerini bildirdi.
Hükümetin, bu çalışmayla devletin tekelinde ve tek tipçi bir anlayışa sahip olan eğitim sistemini değiştirmek için önemli bir adım attığını vurgulayan Güvenli, “Hepimiz biliyoruz ki, mevcut eğitim sistemi toplumun taleplerini karşılamaktan çok uzak bir yapıya sahiptir. Bu sistem içerisinde özgürlükten, genişletme ve çeşitliliği kucaklamaktan asla söz edilemez. Meselenin bir de mesleki eğitim boyutu var ki, hiçbir izahat 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasını haklı çıkartamaz. Çünkü 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması, Türkiye’de en büyük darbeyi mesleki eğitim sürecine vurmuştur. Bugün nitelikli işgücü ve beşeri sermayenin yetersizliğinden yakınıyorsak, bunun başlıca müsebbibi 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasıdır” diye konuştu.
GÜVENLİ: “TÜM EĞİTİM SİSTEMİ ALT-ÜST OLDU”
MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, 28 Şubat ürünü olan 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasının hangi amaç doğrultusunda devreye sokulduğunun altını da çizdi. Güvenli, “Türkiye’de önce 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması, ardından katsayı eşitsizliğiyle İmam Hatip’lerin önü kesilmek istendi. Hafızlık eğitimi neredeyse imkansız hale getirildi, haliyle hafız yetiştiren Kur’an kurslarının sayısı da azaldı. İmam Hatip okullarıyla ilgili paranoya nöbetlerine tutulan 28 Şubat zihniyeti, 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasıyla aslında bütün eğitim sistemini alt-üst etti. Mesleki ve teknik eğitim süreci dumura uğratıldı, yüz binlerce öğrenci sırf bu sistemin kurbanı oldu. Dünyada bir benzeri daha bulunmayan bu sistemin yerini kesintili ve esnek zorunlu eğitim sisteminin alacak olması, işte bu yüzden büyük bir önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
ŞUBE BAŞKANI GÜVENLİ, ELEŞTİRİLERİ DE DEĞERLENDİRDİ
Söz konusu yasa taslağıyla ilgili olarak bazı STK’lar ve bir kısım çevreler tarafından yapılan eleştirilere de değinen MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “TBMM’de görüşülmesine devam edilen taslağı eleştirenlerin, eğitim sistemimizin demokratikleşmesi, çoğulcu bir yapıya kavuşması ve sivilleşmesi adına hiçbir öneride bulunmuyor olmaları hayli ilginçtir. Merak ediyoruz; planlanan yeni sistemin özellikle kız çocuklarının okutulmasının önünde büyük bir engel teşkil edeceği görüşünü savunan bir kısım çevreler, başörtüleri yüzünden okuma hakları ellerinden alınan kızlarımızı neden hiç gündem konusu yapmadılar? İşte bu çelişki, esasen 28 Şubat zihniyetinin gerçek yüzünü ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.
“MEVCUT SİSTEMİN YETERSİZLİĞİ TEŞHİS EDİLEN ORTAK BİR EKSİKLİKTİR”
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut sistemin, çocukların yeteneklerini erken yaşta tespit etmek ve doğru yönlendirme yapmak konusunda da yetersizliği hem hizmet alanlar hem de hizmet verenler tarafından teşhis edilen ortak bir eksikliktir. Dolayısıyla büyümekte olan bir ekonominin en büyük ihtiyacının çağın gerekliliğini yakalamış nitelikli insan gücü olduğu gerçeği ile hareketle, ülkemizin sanayisi, kaliteli bir meslek eğitim sistemini acil olarak beklemektedirler. Aynı zamanda, eğitim sistemimizi öğrencilerimizin zekâlarını kullanabileceği ve kabiliyetlerini, becerilerini geliştirebileceği bir şekle dönüştürmek hepimizin ortak arzusu olmalıdır. Bu bağlamda, meslek liselerimizi de Türkiye'nin kalkınmasındaki taşıdığı öneme göre yeniden şekillendirmeliyiz. Bu bağlamda, dünya ülkelerinin pedagojik verilere dayanarak oluşturdukları yaş aralıkları üzerinden bir eğitim modeline yöneldikleri bir dönemde, ülkemizde de 12 yıla çıkması önerilen kesintili ve esnek zorunlu eğitim yaklaşımının kaliteyi artıcı olacağına inanmaktayız”

 
Meclis sonunda kararını verdi
 
Erzurumlu Aile tıp literatürüne girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitimde tarih açılımı
“Batıda Çanakkale, Doğuda neden Aziziye Tabyaları olmasın” sorusundan ...
Din eğitimnde yeni konsept
Erzurum Yakutiye İlçe Müftülüğü ’nün başlattığı Ulu Camii de “Hadis Dersi” ...
4+4+4 Eğitimde çıtayı yükseltir
Dört artı dört artı dört Türkiye’nin çıtasını yükseltir
 
‘Buzda karda spor’ projesi
Palandökendeki ilköğretim okullarında eğitim gören dargelirli ailelerin ...
Onlar Toplum Sağlığı için yarışıyor
Tatbikat İlköğretim Okulu, “Dengeli ve Sağlıklı Beslenme” konusu ile Sağlık ...
Yavuz A.Ü'yü Lübnan'da tanıttı
Atatürk Üniversitesi uluslarasılaşma faaliyetleri çerçevesinde Lübnan’da tanıtımını yaptı.
 
A.Ü'den Rus dilinde marka eğitim
Atatürk üniversitesi eğitim vizyonuyla uluslar arası başarıları hedefliyor.
Darısı diğer ilçelerin başına
Tekman ilçesine Şubat döneminde 115 öğretmen atandı.
A.Ü'den Lübnan açılımı
A.Ü. Rektör Danışmanı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz, üniversitelerinin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva