Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çanakkale’de Erzurum’un 122 şehidi var
Çanakkale’de Erzurum’un 122 şehidi var
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi açıklandı
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
Bakan Tekin’den bir ilk
Bakan Tekin’den bir ilk
HABERLER>GUNDEM
10 Haziran 2024 Pazartesi - 12:00

Erzurum’dan Manas’a bir ‘Şifa’ öyküsü

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım, 4. Türk Dünyası Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi için geldiği Bişkek’te Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Öğrencisi Madina Aycigitova’ya şifa oldu.

Erzurum’dan Manas’a bir ‘Şifa’ öyküsü

Türkiye’nin ünlü ortopedi profesörlerinden Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım, 4. Türk Dünyası Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi için geldiği Bişkek’te Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Öğrencisi Madina Aycigitova’ya şifa oldu.

Derde derman arayışı

Altı ay önce bindiği bisikletten düşerek ayağını kıran Madina Aycigitova’ya tedavi olmak için gittiği hastanede yanlış müdahalede bulunuldu. Doktorların sakat kalabileceğini söylemeleri üzerine Aycigitova’nın ailesi bu duruma çare aramaya başladı. Kızının öğrenim gördüğü Manas Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvurup yardım isteyen Madina’nın annesi Saule Nurimbetova ile Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan bizzat ilgilendi. Madina ile annesini Türkiye’nin alanında önde gelen bilim insanlarından ve doktorlarından biri olan Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ile tanıştıran Prof. Dr. Ceylan, Madina’nın Prof. Dr. Yıldırım tarafından muayene edilmesine aracı oldu.

Şifa süreci

Ömer Selim Yıldırım, muayenenin ardından Madina’nın ayağına tekrar müdahale edilmesi gerektiğini, gerekli koşulların sağlanması halinde ameliyatı Bişkek’te yapabileceğini belirtti. Bunun üzerine Rektör Ceylan, Madina’nın sağ ayak bileğinden plak-vida çıkarılmasını gerektiren ameliyatın Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi’nde yapılmasını sağladı ve ameliyat başarıyla gerçekleştirildi.

Dostluk Hastanesi’nin gücü

Ameliyattan önce üniversitenin televizyon kanalı Manas TV muhabirine röportaj veren Dostluk Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyolog Samet Yılmaz, Dostluk Hastanesi’nin fiziki ve teknolojik açıdan Kırgızistan’ın en iyi şartlarına sahip hastanesi olduğunu söyledi ve Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım kadar değerli bir doktorun hastanelerinde ameliyat yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi ve buna aracı olan ve kendilerini her zaman destekleyen Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’a teşekkür etti.

Gurur kaynağı Manas Üniversitesi ve Dostluk Hastanesi

Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım, Kongre için geldiği Bişkek’te yakın dostu Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan sayesinde hayırlı bir işe vesile olmaktan mutluluk duyduğunu, Manas Üniversitesi’nin ve Dostluk Hastanesi’nin gelişmişlik düzeyinden çok etkilendiğini, dostluğun ve kardeşliğin bir nişanesi olarak ata yurt Kırgızistan’da bu iki kurumun kurulmasının gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Manaslı olmanın açtığı yol

Madina’nın annesi Saule Nurimbetova da kendilerini derinden üzen bu sürecin Rektör Alpaslan Ceylan’ın yardımıyla mutlu bir sona ulaştığını söyledi ve kızının Manas Üniversitesi öğrencisi olması sayesinde sağlığına kavuştuğunu, Rektör Ceylan’a, Doktor Yıldırım’a, Dr. Yılmaz’a ve tedavi sürecinde emeği olan herkese gönülden teşekkür ettiğini vurguladı.

Umutsuzluğu umuda çeviren Manas

Madina’nın babası Manas Aycigitov da kızının yanlış tedavisinin ardından kızlarını Türkiye’de tedavi ettirmeleri tavsiyesi aldıklarını, ancak müracaat ettikleri özel hastanelerin 20 bin doları aşkın ücret taleplerini karşılamalarının imkânsız olmasından dolayı umutsuzluğa kapıldıklarını anlattı. Ancak daha sonra akıllarına kızlarının okuduğu Manas Üniversitesi’nden yardım istemek geldiğini ve Rektörlüğe başvurduklarını sözlerine ekledi. Rektör Alpaslan Ceylan’ın kendileriyle samimiyetle ilgilendiğini, Türkiye’de ortopedi alanında çok önemli bir isim olduğunu öğrendiği Prof. Dr. Yıldırım ile tanıştırdığını, Ömer Selim Yıldırım’ın kızlarını ameliyat etmeyi kabul etmesinin hepsini çok heyecanlandırdığını, Yıldırım’ın bu ameliyatı ücretsiz gerçekleştireceğini öğrenmelerinin ise kendilerini çok şaşırttığını ve mutlu ettiğini belirtti.

Manas Ailesi ferdi olmanın ayrıcalığı

Manas Aycigitov, Ömer Selim Yıldırım’a minnettar olduklarını, onu hiç unutmayacaklarını, ailelerinin bir üyesi olarak kabul ettiklerini söyledi ve kızlarının Manas Üniversiteli olması sayesinde sağlığına kavuştuğunu, Manas Üniversitesi’nin bir parçası olmanın ne kadar önemli olduğunu gördüklerini vurgulayarak, Rektör Ceylan’a ne kadar teşekkür etseler az olacağını ifade etti.

 

 
DOSİAD Nisan ayı Ekonomi Analiz Raporu açıklandı
 
Kars yolunda trafik kazası: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kacır: 'Artık uzay liginde Türkiye A takımında'
Kacır, Türksat 6A'nın Türkiye'nin bugüne kadar ürettiği en değerli teknoloji ...
Atasever’in uzay yolculuğu başladı
Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in yer alacağı uçuşun ...
Uzay yolculuğu Erzurum'da heyecanla izlendi
Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu ...
 
TÜRKPA Bakü Bildirisi açıklandı
Gafarova TÜRKPA 13. Genel Kurulu Toplantısı'nın başarıyla sona erdiğini ...
Milyonlarca hacı adayı Kabe'ye kavuştu
Hac farizasını yerine getirmek için mübarek beldelere gelen milyonlarca hacı adayı, Kabe'ye kavuştu.
Erbaş: 'Hac, vahyin rehberliğinde iman ile diriliştir'
Erbaş, Mekke'de düzenlediği basın toplantısında, “Filistin'in, Gazze'nin ...
 
Gazze'de can kaybı 36 bin 654'e yükseldi
İsrail'in yoğun bombardımana devam ettiği Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden ...
Askeri hastane Erzurum Lisesine devredildi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Erzurum heyetini kabul etti.
Çiftçi: ‘İsraf yerine kanaati esas almalıyız’
Vali Mustafa Çiftçi, Dünya Çevre Günü Ve Türkiye Çevre Haftası vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva